Vizitator rvlad Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Functioneaza excelent pe varianta asta. Dar, tot este nevoie de masa comuna pe cablaj. Mai trage un fir de masa direct din sursa de 24V si lipeste'l direct pe pinul mosfetului. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Ai o greseala undeva. Eu am facut cablajele originale, mosfeti am pus vreo 2, ca gasisem ulterior unu cu rdson mai mic, dar de mers a mers corect de la prima proba.Eu alimentez dintr-o sursa atx+dcdc ridicator. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 eu tot cu cablajul initial am realizat statia, (si l-am suparat pe GeoMar, scuze inca o data ... ) la fel doar placa de baza la restul am tras fire si a mers din prima .... caut montajul si ma uit sa vad cu e cu masa aia ( eu alimentasem din 2 acumulatori de 12 volti inseriati partea de forta si 5 volti din sursa de laborator ) Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 ok , trebuie facuta urmatoarea precizare , am alimentat in felul urmator , dintr-un alimentator de laptop(19v) am introdus odata 19 volti intr-un regulator cu lm317 pt alimentarea de 5v , deci am un plus de 5v si un minus legta la masa iara din alimentarea de 19v am tras plusul la letcon(direct la mufa) si minusul (al doilea ) la masa montajului si facea simptomele respective acuma minusul de la 19 volti l-am pus direct la sursa fetului si am taiat cablajul(am separat sursa fetului de masa cablajului0\acuma ca nu mai face figurile respective . punctul zecimal asa palpaiecontinuu cand e la ajunge la temperatura setata? Link spre comentariu
Vizitator rvlad Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Punctul zecimal palpaie atunci cand letconul este alimentat (pentru mentinerea temperaturii), cel putin asta cred eu ca face. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 se pare ca i-am dat de cap , mare chin si mare jale :sparge:urmeaza calibrarea si cutia Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 eu tot cu cablajul initial am realizat statia, (si l-am suparat pe GeoMar, scuze inca o data ... ) ... NU m-ai suparat, stai linistit. Am redesenat si postat cablajul din placere (ca de fapt multe [alte] cablaje) si FARA sa oblig pe cineva sa realizeze cablajul meu. Fiecare este liber sa faca ce versiune de cablaj doreste sufletul lui. Parerea mea este ca este bine sa avem mai multe variante/versiuni/modele de cablaj la dispozitie si fiecare opteaza pentru varianta pe care o doreste. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 Adi maine am drum la Tulcea ai cadou de la mine un encoder numai sa vii sa il iei GeoMar am inteles, toata stima pentru ceea ce faceti pe acest forum si nu numai. Link spre comentariu
GanMark Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 poti zice codul de la encoder....am si eu doua dar nu se preteaza nicicum.......... Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 il puneam cu mare placere dar nu scrie nimic pe el doar ALPS stantat in tabla atat , am mai fost intrebat de model .... Link spre comentariu
mcross Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 In primul rand felicitari celor care au construit aceste statii de lipit! Urmaresc si eu cu mare interes acest topic si ma tot gandesc sa ma apuc sa construiesc varianta cu Atmega8. M-am uitat putin pe net unde as gasi letcon (eu nefiind din Bucuresti) si am gasit un model pentru statii Pensol, dar versiunea ESD. Nu reusesc sa pun link-ul, insa este vorba despre "PENSOL-IRONE-N"Care este diferenta intre versiunea standard si cea ESD? La pret, cel ESD este cu doar vreo 4 lei mai scump. Banuiesc ca e vorba de o protectie electrostatica, daca e asa, oare are vreun fir in plus?Si alta intrebare, (am vazut ca s-a mai intrebat asta, dar nu am gasit raspunsul) la varianta statiei cu Atmega8, comanda Mosfet-ului este cu impulsuri?Multumesc! Link spre comentariu
remus2509 Postat Iunie 5, 2013 Partajează Postat Iunie 5, 2013 salut am o intrebare .ce rol are rezistenta r1 de 1,5k din schema vad ca are semnul steluta. ce se regleaza din ea ?.merci Link spre comentariu
GanMark Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 am si schema identica dar fara R1 si C7.... poate ceva echilibrare/compensare a termocuplei dar tipul folostit K sunt la fel......probabil zic o prostie.... Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 O schema care imbunatateste citirea tensiunii termocuplei K, mi-a fost trimisa chiar de autor ...Eu am renuntat la montaj din cauza hysterezisului care mi s-a parut prea mare, variatia continua a cifrelor pe display mi s-a parut obositoare. Dar schema functioneaza OK ! Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 6, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2013 Multumesc in primul rand pentru upgrade colegului fratello incerc sa impachetez si eu statia sa lucrez cu ea sa vad cum se comporta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum