Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

Vizitator rvlad

Pentru partea de 5V am pus un alt transformator cu stabilizator de tensiune la 5v.Traful de 24V trece prin punte redresoare, ajunge la condensatorul de filtrare, +'ul este legat la +'ul letconului, iar minusul trece prin mosfet.Nu inteleg cum scoaterea condensatorului ar rezolva problema, nu ar ramane tensiunea pentru letcon nefiltrata? sau sa alimentez letconul direct cu CA din traf, eliminand astfel si puntea redresoare+cond de filtrare. In cazul acesta ar exista 2 minusuri separate, unul al elementului de incalzire si celalalt al termocuplei si al partii logice?Multumesc pentru ajutor, am nevoie de clarificare pentru a intelege exact "fenomenul".PS: si cu doar 1000uF pe filtraj se intampla acelasi lucru, tensiunea pe letcon fiind prea mare, aprox 28V

Link spre comentariu
Vizitator rvlad

Din pacate aceasta varianta nu este posibila, detin o sursa de laptop dar are doar 16V. In plus traful este proaspat cumparat si deja montat.Ma gandeam sa reduc tensiunea cu niste diode(BY500) in serie, aprox 7buc (caderea de tensiune fiind 0.7V ?), sau 5 (e adevarat ca in sarcina, caderea de tensiune creste pe la aprox 1V ? ). Ce parere aveti de aceasta metoda?

Link spre comentariu

experimental eu am facut un stabilizator cu doua lm 7824 care ducea lejer 2amperi. sau poti stabiliza cu un singur lm si tranzistor care sa duca 2A

Link spre comentariu

Dar de ce nu se elimina condensatorul de filtrare de tot? :nas: Astfel, tensiunea efectiva va fi in jur de 23-34V, curent continuu pulsatoriu (nefiltrat)

Link spre comentariu
Vizitator rvlad

Am eliminat toata filtrarea letconului. Acum tensiunea este de 22V cand se incalzeste letconul si 33V cand este in modul de mentinere al temperaturii. Constat ca un regulator de tensiune ar fi cea mai buna rezolvare a problemei.Edit: O sa incerc cu un regulator de tensiune LM338T (punte redresoare + filtrare 1000uF + LM338T ), sper sa se rezolve. Astept si alte idei pana il realizez.

Link spre comentariu

rezistenta letconului nu o consider ca o valoare super precisa care lucreaza la 24v 48w. poti sa ii dai mai mult sau mai putinde 3 ani letconul meu lucreaza la 27 de volti si nu are nici pe naiba

Link spre comentariu

sunt curios ce se intampla daca de exemplu alimentez partea de controler dintr-o sursa separata si dau 24 ~ pe letcon, posibil MOS-ul sa nu mai faca ce trebuie?

Link spre comentariu
Vizitator rvlad

In regula, deci e ok daca il las asa (fara filtraj pe alimentare), tensiunea fiind de 33V cum am zis doar pe mentinerea temp?In timp probabil ca voi realiza si acel regulator de tensiune. Eram ingrijorat sa nu cumva sa ard letconul.@briobit cand am taiat minusul de la traful de 24V de restul circuitului, temperatura era indicata corect dar incalzirea nu mai era oprita cand se ajungea la temp dorita, letconul fiind alimentat continuu, acest lucru tot pe curent continuu, dar banuiesc ca si pe alternativ e la fel. Mentionez ca minusul e direct lipit pe pinii mosfetului, cum este descris cu cateva pag in urma.

Link spre comentariu

PENTRU ALIMENTAREA LETCONULUI POTI FOLOSI UN REGULATOR DE TENSIUNE CU LM 2576 ADJ. . EU FOLOSESC UN ASTFEL DE MONTAJ SI REZISTA CU BRIO. NEAPARAT INTEGRATUL TREBUIE MONTAT PE UN RADIATOR. FOLOSESTE SCHEMA DE LA PRODUCATOR CARE LA ON SEMICONDUCTOR ITI DA SI O VARIANTA DE CABLAJ.

Link spre comentariu

statia prezentata de rety se pare canu vrea sa se lasa mesterita de mine

am refacut proiectul de la zero

am luat cablajul din proiectul original , am facut partea de jos identica iar partea de sus (afisaj ) nu am mai facut-o , am tras pur si simplu fire pentru butoane led si display

totul lucreaza ok pana ce trebuie sa deschida FET ul ca sa inceapa incalzirea , de atunci o ia razna

am pus Lm nou , atmega nou , TL431 nou

am alimentat si din sursa in comutatie cat si din traf , aceeasi poveste

un filmulet cu defectul

Link spre comentariu

atmega am 2 , unul care a funtcionat , unul nou , cu ambele la felpe tl am 2,5 volti ,rens de referintafetul e verificat cu super multitesterul si e buno sa tai masa de 24 de volti de pe cablaj si o sa bag direct in Sursa fetului , cineva zicea pagini in urma ca , cu modificarea asta functioneaza , dar nu stiu sigur , modificarea se refera si la cablajul original sau la cel a lui geomar?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări