adicontakt Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 cunoasteti un exorcist bun? cred ca nea statia mea e posedatadeci am schimbat lm-ul cu un echivalent (lm2903 echivalent 100%) am schimbat si tl-ul cu altul (am 2,5 volti tensiunea de referinta) am programat atmega iara , aceleasi simptome , apare pt scurt timp 200 dupa care zero pe display ledul sta aprins . cand pun degetele placa urca temepratura (fara letcon conectata) ajunge chiar si la 511 dar ledul tot pe verde este Link spre comentariu
briobit Postat Mai 14, 2013 Autor Partajează Postat Mai 14, 2013 ... in afara de masurat fiecare piesa in parte si cablajul luat la lupa... chiar nu stiu ce se putea defecta daca din atmega a iesit fum Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 am masurat componentele active , rezistentele nu are rost sa le masor ca nu e nici una inegrita plus ca , curentul era mic ,cablajul e ok , astept un atmega nou Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Sigur nu ai pus si termocupla invers sau mai rau in loc de rezistenta ai pus termocupla .Se mai intampla. Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 la mine s-a atins 5v cu 19v , din greseala ... si am avut atmega 8l 8pu, din care a iesit fum...am pus altul identic si programat si imi arata pe afisaj un zero....am schimbat lm dar tot 358 am pus si a luat-o....la tine nu merg nici butoanele de memorie/temperatura/bip ?poate dupa verificari iti mai ramane atmega nou si programarea..... Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 termocupla nu e pusa deloc, butoanele merg de bipait bipaie si cam atat. astept atmega nou ca intre timp am mai ars unul. scurt intre doi pini si gata. a inceput sa se incalzeasca, am pus un al 3lea mega reprogramat si tot aceleasi simptomeastept sa vad cu unul nou cum se comporta si sa pun si lm, totusi imi poate spune cineva cum se comporta cu operationalul scos? Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 Fara termocupla arata 511, cu ..arata 38Fara lm arata doar un zero si butoanele / bip functioneaza Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 hmmmm oare lm-ul sa fie busit ,???? pana sa arate zero , apare un 200?astept sa vina comanda de piese , pana una alta imi redesenez si cablajul si o iau de la zero Link spre comentariu
Tita Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Buna...Doresc sa-mi construiesc statia de lipit wolf....si am o problema!Nu stiu care sunt valorile pentru R1..R2...R3....C7 ..nu se potrivesc cu schema...Daca poate careva sa-mi faca o lista cu valorile pieselor(referitor la pcb-ul acesta)Sincer am incercat sa aflu care sunt valorile..mai mult :cry: decat gasit !Stiu ca sunt notate pe schema ..dar nu se potrivesc intre ele! Link spre comentariu
Tita Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 ... pai din pozele mele eu zic ca destul de precis ... nu fac navete spatiale sa ma cramponez intr-o variatie de 2-3 grade celsius (parerea mea).... postez si lista de componente a schemei dupa care am realizat montajul la cererea colegilor pe PM CI 1 - Atmega8CI 2 - LM 358T1 - IRFZ 46 (eu am folosit IRFS 634A )___________________________________D1 - TL 431D2 - 5V1 (zener)___________________________________C1 - 100nFC2 - 100nFC3 - 10 μF/50v___________________________________R1* - 1k5R1 - 1MR2 - 1kR3 - 10kR4 - 62kR5 - 100k semireglabilR6 - 1kR7 - 470R8 - 470R9 - 470R10 - 479R11 - 470R12 - 470R13 - 470R14 - 470R15 - 470R16 - 470R17 - 180 ___________________________________Buzer activ - 1 bucLeduri - 1 rosu + 1 verdeButoane ND - 5 bucAfisaj 7 seg / 3 digiti (anod comun sau catod comun) trebuie ales hex in fucntie de afisajlista de mai sus este strict pentru statie, partea de sursa mai contine si alte piese dupa caz.Aste este sigur pentru voltmetru...dar pentru statie? Link spre comentariu
fratello Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Nu, te inseli ! Cele enumerate SUNT pentru statia de lipit ; microcontrolerul ATMEGA 8 asigura atat citirea tensiunii furnizata de termocupla ciocanului de lipit (printr-un port ADC - fiind deci voltmetru) cat si comanda rezistentei de incalzire, prin mos-fet..... si le-ai cam ametit : cablaj pentru statie Wolf, lista componente pentru statie cu Atmega8... Nu le confunda ; citeste mai atent. Topicul contine informatii detaliate si suficiente pentru ambele tipuri de statie de lipit ! Link spre comentariu
Tita Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Nu inteleg de ce ati inceput sa vorbiti despre o statie de lipit cu atmega 8..se putea face alt topic! ...te incurci cand citesti sunt 22 de pagini!Doresc lista cu componenete pentru statia de lipit WOlf...pcb-ul putin mai sus!Nu prea inteleg am 2 scheme(printre care 1 nu are valorile pe ea)...un pcb.. ma incurc cu valorile pentru R1..R3..C7..etc Link spre comentariu
briobit Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Am refacut notatiile pe schema lui IonutX, daca vede cineva ceva gresit il rog sa specifice greseala. Titlul topicului se referea in special la afisaj de tip LED, cum nimeni nu a avut ceva de obiectat am continuat acest topic pe langa varianta Wolf si cu alte modele de statii dar pastrand modul de afisare si anume LED. Link spre comentariu
Tita Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Mersi ..am facut si singur!..dar nu strica sa ma asigur Eu cred ca este corecta Link spre comentariu
Tita Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Buna..! Din nou cu o intrebare.... Pot folosi in loc de potentiometru un rezistor de 4M7 ohm?Nu cred ca sunt potentiometre de 4M7 ohm..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum