Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

deci cineva mai expert (ca mine cel putin) poate isi da seama ce e cu mos-ul ala si asa ma ajuta si pe mine in alta problema ( un laptop desfacut de 1 luna si ceva tot cu niste mosi dubiosi), ai incercat cu alt mos?- nu mai stiu unde citisem ca trebuie mort copt condensatori pe langa stabilizator ( eu citisem de LM317 ca apuca prin arpagic fara conzi, cred ca si aici e la fel la 7805)

Link spre comentariu

am si cu unul dintr-o placa de baza dar nu ii stiam codul , l-am pus la plesneala si avea acelasi simptomtot la el ma gandeam si eu , o sa caut poate gasesc unul cu acelasi cod ca pe schema IRFZ46acuma am un IRFZ24N

Link spre comentariu

am facut si eu statia de lipit , dupa schema wolf, functioneaza super bine dar am o problema cu afisajul.Am parlit vreo doua ICL-uri si nu mai stiu ce sa mai fac. Am alimentat cu 8 Vac montajul afisaj fara sa conectez nimic pe intrare, functioneaza bine dar cand pun semnalul din placuta cu LM 358n se ard 2 diode de pe placa statiei si ICL-ul, alimentarea afisajului o fac de pe aceeasi infasurare secundara a transformatorului, cu priza de 8Vac.Unde gresesc ? Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Deci : tensiunea necesara voltmetrului trebuie sa fie aproximativ 8 volti ~ dintr-o infasurare separata de toata statia sau ce montaje mai aveti in cutie sau un traf mai mic doar cu aceasta tensiune, altfel bubuie piese din statie.

Se prefera tensiunea de 8 volti pentru a nu se incalzi excesiv si inutil stabilizatorul de 5 volti.

Link spre comentariu

Placuta cu LM 358 aia mica intre voltmetru si statie de acolo se alimenteaza de la iesirea lui 7812 din statie dar voltmetrul NU trebuie sa aiba legatura cu infasurarile statiei altfel bubuie puntea din statie

Link spre comentariu

ce tensiune minim ii trebuie sa se aprinda? la iesirea din montajul mic la o afisare de 300 sa zicem, corespunde teoretic unei temperaturi de 300 grade si o tensiune de 300 milivolti, tensiune la care voltmetrul Dvs e posibil sa nu se aprinda ( daca e din ala ala cu 3 fire cum am tot vazut pe aici pe forum, parca ii trebuiau minim 4 volti)

Link spre comentariu

Am terminat partea electronica la sursa. Am alimentat si voltmetru si ventilatorul din 7812 si merge foarte bine sursa.Nu am avut deocamdata multimetru ce masoara si temperatura asa ca am facut oarecum calibrarea din valoarea din tabel si valoarea in mV arata pe multimetru.Astfel am obtinut temperatura de topire undeva la 320-325C la valori intre 13mV si 13.2(3)mV. Cu potentiometru la minim scade in minim 210-220 si cu el la maxim urca undeva in 415-420. Urmeaza sa ii definitivez carcasa si revin cu poze.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

cine ma poate ajuta ca la aia de clasa 1 cu programarea Atmega8 ca e prima data cand fac acum si precis fac o ampenie si doctor de atmega nu am ( eventual pe mess )multumesc anticipat

Link spre comentariu

cine ma poate ajuta ca la aia de clasa 1 cu programarea Atmega8 ca e prima data cand fac acum si precis fac o ampenie si doctor de atmega nu am ( eventual pe mess )multumesc anticipat

Astept sa finalizezi statia acum :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări