Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de lipit cu afisaj LED

briobit

Postări Recomandate

va rog daca poate modifica cineva hex pentru atmega 48 afisaz cu anod comun....

Ceea ce vrei tu, nu stiu daca este posibil, in arhiva este postat doar hex-ul, nu si codul sursa.Vad la profil ca esti din Bucuresti, mai bine iti cumperi un Atmega8 si Afisaj cu 3 digiti.
multumesc pentru raspuns!ideea este ca am un atmega 48 care sta de pomana. este pin la pin compatibil cu atmega 8. ai dreptate ca este doar hex-ul pus si ca ar trebui codul sursa. poate il are cineva si are placerea sa ma ajute. nu costa decat 6 lei un atmega 8 dar e vb de acel atmega48 care sta de pomana.multumesc!
Link spre comentariu

am programat iara atmega8 si acum nu mai palpaie , la rece functioneaza sa vad cum face cand o sa ii pun si letconstie cineva cum se comporta cu un alt tip de letcon decat cel solomon? au unul mai finut care nu a mers la statia lui wolf , mi se pare ca are alt tip de termocupla nu de tip K

Link spre comentariu

salut,vreau sa construiesc aceasta statie si am ajuns la partea cea mai urata: turnarea softului in atmega. ca soft folosesc extreme burner avr, ca interfata usbasp cu atmega 8 pe win 7. intrebarea este cum setez fuse bits cu acest soft. am o captura de ecran.va multumesc!

post-24453-139829541534_thumb.png

post-24453-139829541539_thumb.jpg

post-24453-139829541558_thumb.jpg

post-24453-139829541577_thumb.jpg

Link spre comentariu

@dinbooo: Care statie vrei s-o faci?Foloseste Khazama Burner, ultima versiune, care iti da explicit fuse bits.

salut,este vorba despre statia din arhiva cu atmega8. are si o imagine cum trebuie setati fuse bits.dar extreme burner nu are asa explicitmi-am prins urechile in setari!!!!! ce fac aici????

post-24453-139829541595_thumb.png

Link spre comentariu

Incearca asa. Te sfatuiesc sa nu dezafectezi pinul de reset, deoarece nu vei mai putea reprograma microcontrollerul. Poti activa la H Fuses: watchdog (WDTON), preserve through Chip erase cycle, bootflash section size 1024 si CKOPT.Explicatii pentru L Fuses gasesti in imaginea atasata.Pe pinul de reset pune o rezistenta de 10k la +Vcc

post-40487-13982954161_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ne dati si noua cablajul pentru varianta smd? Multumim!

sigur ca da.pana la urma mi-a fost frica sa nu-mi prind urechile khazama si am programat cu programatorul serial si ponyprog atmelul. setarile fuse bits-ilor erau in fisierul cu firmaware-ul. a se vedea in atas.e bn?multumesc!

DISPLAY.pdf

MAIN.pdf

post-24453-139829541868_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc! Un silkscreen aveti? Stiu ca sunt mai sus pozele, dar cred ca ar fi bun si un silk, desi nu il mai imprimam pe cablaj, ajuta la orientare...

cred ca asta o sa va ajute.mare atentie la neatentia mea. am proiectat gresit contactele butoanelor tact si de aceea nu trebuie sa lipiti toate contactele ci doar 2 pe diagonala butonului sau modificati traseele.

atmega8 soldering station.pdf

Link spre comentariu

inca nu am finalizat statia, mai am de lipit ledurile, strapurile, buzerul de lipit cei 20 de pini intre feliile sandwich-ului si revin cu impresii. feliile vor fi ranforsate cu 3 suruburi m3, intre felii voi pune 3 distantiere de plastic. dimensiunea feliilor este de 80mm*40mm.o sa mai revin cu impresii legate de functionare.inca ceva, pentru a implementa un al 6 buton pentru functia de off s-a modificat softul din atmega sau e cel din primele posturi?

post-24453-13982954251_thumb.jpg

post-24453-139829542524_thumb.jpg

post-24453-139829542539_thumb.jpg

post-24453-139829542554_thumb.jpg

post-24453-13982954257_thumb.jpg

Link spre comentariu

am programat cu ponyprog am setat fuse bits ca in imaginea din arhiva si rezultatul e in balarii. cifrele 1,2,7 si 0 sunt afisate incorect, celelalte cifre apar normal. nu inteleg de ce. am incercat sa programez cu usbasp-ul meu cu atmega8 si khazama, ma lasa sa setez fuse bits, ma lasa sa scriu eeprom dar hex-ul imi da eroarea din imaginea din atas.ma gandesc ca nu am conectat pinii txd si rxd de la usbasp la atmega 8 ce trebuia programat. este obligatoriu asa ceva? oricum se comporta foarte ciudat montajul.daca a mai intampinat cineva problema asta poate ma ajuta. multumesc!

post-24453-139829542852_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări