Vizitator tudorvintiloiu Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Buna ziua,Va spun de la inceput ca nu ma pricep la electronica. Asa ca imi cer scuze daca intrebarile mele sunt ridicol de simple, dar nu stiu de unde sa gasesc un raspuns, daca nu de la dvs.Mi-am cumparat un amplificator frumusel Dual PA-5030 pentru ca aveam niste incinte decente care adunau praful.In manualul amplificatorului scrie asa la input: - Phono MM - 2,5 mV , 47 kOhm- Phono MC - 0,2 mV , 100 kOhm- Tuner, CD, Tape Monitor 1-2, Video 1-2 - 200 mV , 56 kOhmAm conectat initial calculatorul la el (pe intrarea de CD) dar ma tem de voltajul pe care il scoate placa de sunet si nu stiu daca nu risc sa ard amplificatorul. Plus ca am reglaje de volum si la winamp si la windows si la amplificator. Le-am dat la mic pe cele din calculator, ca sa fiu sigur, dar acum, evident se aude cam incet.Si am mai conectat la amplificator si un DVD player 'no name' pe care il aveam (pe intrarea de Tuner) care se aude de o mie de ori mai bine. Dar are si el un control de volum. Plus ca dat aproape de maximum, se auzea mai tare intr-o boxa decat in cealalta.Intrebarea mea este cum obtin "unity gain" cand am mai multe controale de volum? Si cum masor votajele ca sa nu stric amplificatorul. (cu un simplu voltmetru?) Sau dati-mi alta solutie. Nu vreau sa mai cumpar altceva. Vreau doar sa nu stric ce am, folosindu-l aiurea.P.S. Am dat o cautare pe forum, dar nu am gasit. Scuze daca s-a mai discutat.Multumesc mult,Tudor Link spre comentariu
apollo11 Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Nu se arde amplificatorul daca pe intrarile de CD/AUX/TUNER/TAPE aplici 1V (de ex) cand sensibilitatea amplifului e de 200mV, stai linistit.Iti recomand sa ridici controalele de volum din PC pe la 75-80 % si sa reduci volumul din statie. De ce? Pentru ca zgomotul produs de computer pe iesire e aprox constant (cel produs de masa, alimentari si alte fenomene), si nu depinde asa mult de controlul de volum al placii de sunet.Insa semnalul, evident, depinde de el, si pentru ca dorim un raport semnal/zgomot mare, vom ridica volumul din mixer.Apoi, din potentiometrul de volum al statiei, le atenuam pe ambele in aceeasi masura, rezultand o auditie la nivel decent, fara sa stresam nici boxele, nici statia, nici vecinii, si in plus, fara zgomotul acela nedorit din computer.P.S. Exista o sectiune a incepatorilor, unde daca postai poate primeai raspuns mai repede.Ai postat la "Amplificatoare" - "Cum sa ne facem amplificatoare audio" , iar tu nu vrei si presupun ca deocamdata nici nu stii cum sa-ti construiesti un amplificator.Nu te supara, dar fara putina ordine, orice societate o ia razna, incearca sa cumperi inghetata de la un chiosc de ziare si vezi cam ce reactii starnesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum