Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie de scos apa - e posibil sa functioneze?

Vizitator Other

Postări Recomandate

Pai ia sa ne explici tu noua, de ce nu a reusit nimeni(inca) sa faca un perpetuum mobile?Daca cineva o sa reuseasca sa faca un perpetuum mobile eu sa ma inclin in fata lui si o sa recunosc ca am fost un ignorant.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex14

7

• danb1974

5

• almarghi

4

• valangjed

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator yuly33

Pentru cunoscatori.

Perpetum mobile este valabila numai in vidul absolut. Adica: sa nu ai lumina, vant, caldura, frig, nici un fel de radiatii, miscari tectonice, maree, Luna, etc.

Atata timp cat ai o forma de energie, ori care ar fi ea, se numeste convertor sau transformator de energie: abur-lucru mecanic; apa-energie electrica sau lucru mecanic; radiatii nucleare-electricitate, abur, caldura, dezastru; radiatii solare-electricitate, fotosinteza, nori, ploaie; vant-electricitate, moara, navigatie; etc.

Iar vid absolut nu exista.

Link spre comentariu
Daca tot sunte-ti atat de buni la fizica si o pomeniti continuu, si este atat de ne clintit, explicati-mi va rog:

- Cum se transfera energia electrica intre placile unui condensator (capacitor) si la ce nivel subatomic au loc tansferurile energiei in el.

James Clarck Maxwell

- Explicati fizic (teoretic), ce este atractia gravitationala.

Albert Einstein

- Enumerati cel putin un cercetator (inventator) in hight tech de renume mondial din 1990 pana in prezent.

Vezi premiile Nobel din 1990 pana in prezent

- Cine a inventat tranzistorul?

Bardeen si inca doi :rade:

- Cum a reusit omul sa bage intrun chip de 1mm patrat cateva milioane de tranzistoare?

Pe baza legilor fizicii pe care dumneavoastra vreti sa le contestati

- Ce rol are acceleratorul de particule din Elvetia, si care este punctul final? (fara gaura neagra)

Descoperirea bosonului Higgs (asta s-a realizat) si cercetare in unificarea celor patru forte fundamentale

- Dece a luat avant tehnologia in ultimile decenii?

Fiindca s-au descoperit multe lucruri noi in perioada 1800-1960

- Cine face infuzia de tehnologie de ultima ora?

Mos Craciun sau extraterestrii :ras:

- Daca viteza luminii este de aproximativ 300000Km/sec, atunci, care este viteza intunericului?

Asta e intrebare sau presupunere? :rade:

Cand aveti raspunsurile mai discutam. De vrajeala fizicii sun satul.

Cativa fizicieni se aduna dau un verdict logic din punctul lor de vedere, s-au anumitor interese, in privinta unei legi fizice, echivalentul politicienilor. Si noi trebuie sa inghitim adevarul lor? Sau cauta si nu cerceta , ia de-a gata, cum vor ei.

Nu contest ca anumite legi ale fizicii sunt valabile si indiscutabile.

Legile fizicii sunt valabile pana in momentul cand sunt contrazise de experimente.Legea conservarii energie rezista de 400 de ani trecand prin 3 mari revolutii in fizica.Spatiul si timpul absolut al lui Newton au fost daramate de teoria relativitatii , masa absoluta la fel , atomismul a fost infirmat de mecanica cuantica , etc. dar legea conservarii energiei este valabila si in mecanica clasica si in electromagnetism si in termodinamica si in teoria relativitatii si in mecanica cuantica.Nu vi se pare ciudat ca este printre putinele legi care au rezistat evolutiei stiintifice?

Link spre comentariu
Vizitator yuly33

Multumesc. Sunt linistit.Si... totusi ne raportam la un punct, un centru de referinta. Omul nu este capabil decat sa se raporteze la ceva fata de un punct de referinta si sa se invarta in jurul lui. Asa este natura omului. A se indeparta sau renununta la referinta inseamna ratacire. Cam aiurea. Atunci, nimic nu depinde de om, sau s-a afundat in material mai mult decat trebuie si depinde intru totul de el.

Link spre comentariu

Stie cineva cum functioneaza?

Banuiesc ca este fake.
Filmulet de 55 secunde , nu vedem decat butoiul si "pompa fuelles" ce ziceti o fi fake?@misa Explic si eu ce mai stiu dar se pare ca nu am prea mare succes , youtube-ul e mai credibil decat un prapadit de inginer din Romania. :da
Link spre comentariu

Ar merge daca faci alaturi o groapa mai adanca decat fantana,sa cobori din bazinul exterior cu un furtun(dupa ce,in prealabil ai umplut tot sistemul cu apa)sub nivelul apei din fantana si sa scoti de acolo apa cu galeata,pentru ca altfel nu poti invinge greutatea coloanei de apa de la fantana pana la nivelul iesirii din bazinul exterior.Cam asta e treaba...

Link spre comentariu

daca s-ar face doua gropi pana in China, atunci printr-una ar curge apa de la noi la ei si prin cealalta de la ei la noi. asa s-ar rezolva problemele de apa gratis pentru ambele "tari prietene". sau nu?

Link spre comentariu

Pentru diferite situatii necesare de apa,cred ca cel mai bine ar fi o firma care sa vanda pompe pentru apa,originale. Submersibile sau de suprafata,in functie de dorinta clientului si necesitatile lui. Lucrez in domeniu,ma rog,service... si am vazut destule probleme cu pompe luate de la nenea de pe colt sau de la firme de utilaje,constructii. Nu va aruncati in vant dupa ele,daca se strica,nu se mai afla piese,si dai dublu banii. Intervin si eu fara motiv,dar vazusem anumite recomandari :jytuiyu si mi-a placut colegul care a raspuns la intrebari de fizica,si cum Doamne sa intrebi ``viteza intunericului``? :nas:

Link spre comentariu

Ca sa citez pe altcineva, intunericul este lipsa luminii (nu este opusul ei). Nu ai cum sa-i asociezi proprietati gen viteza.Cit despre capilaritate, apa urca dar cum o faci sa iasa din tub? La capat se aplica aceleasi forte (adeziune, coeziune), nu dispar ca prin minune ca sa tisneasca apa singura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări