Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Manual servis - Tv. Platinium

soryn

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soryn

4

• luc

1

• mircea626

1

• I.Dani83

1

Top autori în acest subiect

Imi arde tranzistorul final instantaneu, banuiesc ca ar fi de vina transformatorul de linii.Am verificat tensiunile de alimentare si sunt bune( corespund cu notatiile de pe placa ).Nu gasesc echivalent pentru traf, am cautat la telezimex si nu il au in baza de date.Pe traf sunt urmatoarele notatii:MF 6695 AMTI - LTC - 020E 58491

Link spre comentariu

ca sa iti arda finalul instantaneu asta ar presupune un scurt in primar si de obicei nu prea se intampla asa ceva.eu zic sa verifici felul cum e comandat finalul sau si mai probabil e condensatorul de recuperare(se afla in colector pana in emitor 6,8nf-9,1nf)

Link spre comentariu
Vizitator andrei.caruntu

daca iti arde finalul linii instantaneu si se mai aude si o pocnitura (ca o descarcare e foarte posibil sa fie trafo linii)daca se arde intr-un mod nezgomotos at verifica condensatorul din C-E al finalului este de obicei 4,7n--10n daca acest cond este intrerupt si nu in scurt at se arde instantaneu finalul (e ca si cum ar lipsi condensatorul)nu stiu acuma care este echivalentul dar daca il aflu o sa-til spun

Link spre comentariu

am masurat condensatorul si este bun.

Daca este o sursa chopata ...99% sunt sanse sa iti mearga pe o sarcina artificiala .Adica un bec de 60 70 W .Daca merge corect pe bec mult timp fara fluctuati si condensatorul de recuperare e ok si dioda cu Katodul in colectorul TR comutator e ok sia nodul la GND (daca ai asa ceva) atunci poate fi trafo linii strapuns rau de tot in primar,ramane fara inductanta si e ca o "sarma" si atunci iti arde tranzistorul comutator de linii imediat. Defect similar l-am avut la un Samsung se incalzea finalul linii si dupa 10 sec. se ardea,doar ca la mine era in scurt bobina de deflexie orizontala .
Link spre comentariu
Vizitator andrei.caruntu

nu stiu care este echivalentul la trafo linii dar, alte cauze care afr mai putea arde finalul sunt1.trafo driver defect - este cel care trimite impulsuri in baza finalului linii, 2.tranzistorul care comanda trafo driver3.sau sau impulsurile care vin in baza tranzistorului care comanda trafo driver ,sa fie eronate adica sa nu aiba 15625Hz, iar daca tine prea mult finalul deschis , acesta se poate arde.dar cel mai sigur e trafo linii defect daca mai ai certificatul de garantie al tv-ului , pt. ca e relativ nou , (nu cred ca are mai mult de 3 ani) uitate si vezi ce firma face service-ul la tv, dale un telefon si si intreaba-i ce echivalenta are trafo de linii,. sau daca poti sa comanzi unul la ei cat te-ar costa piesa, e posibil sa nu ti-o vanda fara manopera, dar poate aflii un echivalent.daca te intreaba care e tensiunea de B+ tensiunea mare din sursa te uiti pe spatele placii si scrie acolo 135V sau 110v-115vDar putin probabil sa te intrebe.daca cond din C-E nu este intrerupt cel mai probabil este trafo linii , nu ocoliii nici celelalte variante cu trafo driver.daca nu ai pus un final linii corespunzator e posibil sa ti-l arda imediatdin cate stiu eu finalul linii are incorporata o dioda C-E, daac nu ai pus cu dioda se ardesucces

Link spre comentariu

poti verifica trafo linii ajutandu-te de o sursa de alimentare(chopper)pe cond de filtraj (u1) legi un bec de sarcinadirect de pe infasurarea de u1 legi in primarul traf-ului de linii si daca ai consum mare(se stinge becul) este busit :smt006bine inteles trafo linii se scoate din circuit

Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări