ionutb71 Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 felicitari inca o data!cred ca ar merita conceput un sistem de protectie antispan macar pentru sine. Link spre comentariu
Vizitator TBD Postat Martie 11, 2012 Partajează Postat Martie 11, 2012 Servo-urile arată impresionant aştept cu interes să văd cum vor mişca routerul.Felicitări pentru încă o construcţie de excepţie. Link spre comentariu
ionut8312 Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 felicitari si ma bucur ca am gasit si eu pe cineva care face asemenea masinarii din fericire am si eu un ruter si 2 motoare pas cu pas (cred) daca este cineva interesat de ele ca eu habar nu am cum sa le programez si apropo am si un computer pt asa ceva cu monitor integrat mi-a stat foarte multe in mana dar daca nu am stiut la ce foloseste si nu am luat decat cele mentionate profile de aluminiu,sine cu ghidaj,clemariere,suruburi si multe chiesti pt cnc-uri care nu le-am luat pt ca nu stiam la ce se foloseste acum citesc pe forum si regret amarnic dar asta este.daca este cineva interesat de motoare mentionez ca unul este cu reductor si unul fara un ruter si acel computer pot pune poze eu nu am ce face cu ele si le dau la un pret rezonabil pt pasionatii de cnc-uri Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 felicitari si ma bucur ca am gasit si eu pe cineva care face asemenea masinarii din fericire am si eu un ruter si 2 motoare pas cu pas (cred) daca este cineva interesat de ele ca eu habar nu am cum sa le programez si apropo am si un computer pt asa ceva cu monitor integrat mi-a stat foarte multe in mana dar daca nu am stiut la ce foloseste si nu am luat decat cele mentionate profile de aluminiu,sine cu ghidaj,clemariere,suruburi si multe chiesti pt cnc-uri care nu le-am luat pt ca nu stiam la ce se foloseste acum citesc pe forum si regret amarnic dar asta este.daca este cineva interesat de motoare mentionez ca unul este cu reductor si unul fara un ruter si acel computer pot pune poze eu nu am ce face cu ele si le dau la un pret rezonabil pt pasionatii de cnc-uriBaga niste poze. Link spre comentariu
katran Postat Martie 13, 2012 Autor Partajează Postat Martie 13, 2012 felicitari inca o data!cred ca ar merita conceput un sistem de protectie antispan macar pentru sine.M-am gandit eu si la asta ... sunt greu de gasit protectii bune , dar am localizat pe bay cateva bucati , si le-am luat ... Ideea este sa se poata demonta usor , ca le poti curata ... Link spre comentariu
katran Postat Martie 19, 2012 Autor Partajează Postat Martie 19, 2012 Intr-un final de groaza , am reusit sa misc axa Y ... Conectarea driverului servo ( G320X ) mi-a luat 2 zile . Nu aveti idee ce tembela poate sa fie chestia ... Dupa testare . am reusit sa ating 4500mm/min , cu acceleratie 50 ( la 100 , era sa-mi arunce axa Z pe fereastra ... ) . Motorul bazaie nitel , inca n-am reusit sa reglez trim-pot-urile ( P, I, D ) cum trebuie , cred ca am nevoie de un osciloscop . N-am filmat nimic , dar promit s-o fac curand ... Asa ca ... se pare ca am cam terminat . Mai sunt cateva detalii de pus la punct , dar , in mare , e gata ... Poze si filmulete in cateva zile ... Link spre comentariu
Vizitator Dioxid Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Superb! Spune-mi ca deja te gandesti la urmatorul si asta va fi curand la vanzare (salivam in grup cu ochii pe thread-ul asta). Felicitari si bafta! Link spre comentariu
Vizitator TBD Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Salut,Ce mai face mașinăria ta ? Suntem curioși de niște filmulețe Link spre comentariu
katran Postat Mai 5, 2012 Autor Partajează Postat Mai 5, 2012 momentan e bucati ... asteapta s-o montez in noua locatie ( care , in sfarsit , e gata ) . Asa , cam in 2-3 saptamani , fac poze si filmultete ... Link spre comentariu
katran Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 Am inceput ...usor , usor , se profileaza si " vagauna " mea . Masina e montata , aliniata , cablata . Conexiunile le-am facut pentru axele X si Y , deplasarile se fac corect , maximum de viteza obtinut e undeva la 8000mm/min. Am setat-o la 5600 , ca parca acolo se simte ea mai bine ... Z-ul mai asteapta nitel , probabil maine dupa-amiaza o rezolv . Din primele teste , masina se comporta bine ... trage "patrat " ( corect , masurata cum trebuie , nu la ochi ... ) . Masa e plana in limita a 5-6 sutimi pe toata suprafata ( trebuie sa se mai aseze , nici n-am strans definitiv structura ) . Axa Y are o cadere spre "-" de vreo 5 sutimi , se poate regla usor din ghidaj . Maine , daca reusesc sa termin ce mi-am propus , o sa fac un filmulet cu testarea axelor . ................................................................................................................. Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Misto.Cu ce ai "zugravit" pe jos? Link spre comentariu
florint Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Felicitari @katran.Multi viseaza la asa ceva.Cred ca a folosit rasina epoxidica pentru pardoseli. Link spre comentariu
katran Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 Podeaua e din patru straturi : placa beton armata , sapa semiumeda armata , sapa autonivelanta industriala , vopsea epoxidica / sigileaza podeaua . Ideea e sa tina 1 tona/mp , fara sa crape , sa poata fi curatata cum trebuie , si sa reziste la socuri mecanice . A iesit O.K , cu exceptia faptului ca daca scapi ceva mai greu pe jos ( o menghina , ori ceva contondent ), e posibil sa sara vopseaua ... Grundul de sub vopsea nu se misca , indiferent ce-i faci ( am testat cu ciocanul ) , dar vopseaua nu rezista la lovituri serioase ... Ori n-a prins cum trebuie pe grund , ori chiar nu poate sa suporte ... O sa-mi pun niste " covoare" din linoleum din ala de trafic extrem ( tot industrial , care rezista la poansonare ) , in zonele de lucru ... A venit si strungul , trebuie sa-l pun in pozitie si p-ala , si habar n-am cum sa fac chestia asta fara sa distrug podeaua ... Link spre comentariu
ionutb71 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 frumos!astept cu nerabdare finalul.imi place imbinarea hi-tech cu old-tech(radio),robotizarea cu manualul(matura).a naibi vagauna,bine a iesit! Link spre comentariu
katran Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 test de miscare a axelor ... viteza setata la 6000mm/min ( pozitionari rapide ) , respectiv 80mm/sec ( in partea in care face cerc / feed de lucru ) . Scuzati calitatea , nu m-am invrednicit pana acum sa-mi iau si eu ca tot omul o camera video HD ... ................. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum