Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC router - build log - ...

katran

Postări Recomandate

• Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

33

• Badman

5

• acs

4

• ionutb71

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

felicitari si ma bucur ca am gasit si eu pe cineva care face asemenea masinarii din fericire am si eu un ruter si 2 motoare pas cu pas (cred) daca este cineva interesat de ele ca eu habar nu am cum sa le programez si apropo am si un computer pt asa ceva cu monitor integrat mi-a stat foarte multe in mana dar daca nu am stiut la ce foloseste si nu am luat decat cele mentionate profile de aluminiu,sine cu ghidaj,clemariere,suruburi si multe chiesti pt cnc-uri care nu le-am luat pt ca nu stiam la ce se foloseste acum citesc pe forum si regret amarnic dar asta este.daca este cineva interesat de motoare mentionez ca unul este cu reductor si unul fara un ruter si acel computer pot pune poze eu nu am ce face cu ele si le dau la un pret rezonabil pt pasionatii de cnc-uri

Link spre comentariu

felicitari si ma bucur ca am gasit si eu pe cineva care face asemenea masinarii din fericire am si eu un ruter si 2 motoare pas cu pas (cred) daca este cineva interesat de ele ca eu habar nu am cum sa le programez si apropo am si un computer pt asa ceva cu monitor integrat mi-a stat foarte multe in mana dar daca nu am stiut la ce foloseste si nu am luat decat cele mentionate profile de aluminiu,sine cu ghidaj,clemariere,suruburi si multe chiesti pt cnc-uri care nu le-am luat pt ca nu stiam la ce se foloseste acum citesc pe forum si regret amarnic dar asta este.daca este cineva interesat de motoare mentionez ca unul este cu reductor si unul fara un ruter si acel computer pot pune poze eu nu am ce face cu ele si le dau la un pret rezonabil pt pasionatii de cnc-uri

Baga niste poze.
Link spre comentariu

felicitari inca o data!cred ca ar merita conceput un sistem de protectie antispan macar pentru sine.

M-am gandit eu si la asta ... sunt greu de gasit protectii bune , dar am localizat pe bay cateva bucati , si le-am luat ... Ideea este sa se poata demonta usor , ca le poti curata ...

post-14796-139829401373_thumb.jpg

Link spre comentariu

Intr-un final de groaza , am reusit sa misc axa Y ... Conectarea driverului servo ( G320X ) mi-a luat 2 zile . Nu aveti idee ce tembela poate sa fie chestia ... Dupa testare . am reusit sa ating 4500mm/min , cu acceleratie 50 ( la 100 , era sa-mi arunce axa Z pe fereastra ... ) . Motorul bazaie nitel , inca n-am reusit sa reglez trim-pot-urile ( P, I, D ) cum trebuie , cred ca am nevoie de un osciloscop . N-am filmat nimic , dar promit s-o fac curand ... Asa ca ... se pare ca am cam terminat . Mai sunt cateva detalii de pus la punct , dar , in mare , e gata ... Poze si filmulete in cateva zile ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

momentan e bucati ... asteapta s-o montez in noua locatie ( care , in sfarsit , e gata ) . Asa , cam in 2-3 saptamani , fac poze si filmultete ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am inceput ...usor , usor , se profileaza si " vagauna " mea . Masina e montata , aliniata , cablata . Conexiunile

le-am facut pentru axele X si Y , deplasarile se fac corect , maximum de viteza obtinut e undeva la 8000mm/min.

Am setat-o la 5600 , ca parca acolo se simte ea mai bine ... Z-ul mai asteapta nitel , probabil maine dupa-amiaza

o rezolv . Din primele teste , masina se comporta bine ... trage "patrat " ( corect , masurata cum trebuie , nu la

ochi ... ) . Masa e plana in limita a 5-6 sutimi pe toata suprafata ( trebuie sa se mai aseze , nici n-am strans

definitiv structura ) . Axa Y are o cadere spre "-" de vreo 5 sutimi , se poate regla usor din ghidaj .

Maine , daca reusesc sa termin ce mi-am propus , o sa fac un filmulet cu testarea axelor .

Posted Image

Posted Image

Posted Image

.................................................................................................................

Link spre comentariu

Podeaua e din patru straturi : placa beton armata , sapa semiumeda armata , sapa autonivelanta industriala , vopsea epoxidica / sigileaza podeaua . Ideea e sa tina 1 tona/mp , fara sa crape , sa poata fi curatata cum trebuie , si sa reziste la socuri mecanice . A iesit O.K , cu exceptia faptului ca daca scapi ceva mai greu pe jos ( o menghina , ori ceva contondent ), e posibil sa sara vopseaua ... Grundul de sub vopsea nu se misca , indiferent ce-i faci ( am testat cu ciocanul ) , dar vopseaua nu rezista la lovituri serioase ... Ori n-a prins cum trebuie pe grund , ori chiar nu poate sa suporte ... O sa-mi pun niste " covoare" din linoleum din ala de trafic extrem ( tot industrial , care rezista la poansonare ) , in zonele de lucru ... A venit si strungul , trebuie sa-l pun in pozitie si p-ala , si habar n-am cum sa fac chestia asta fara sa distrug podeaua ...

Link spre comentariu

frumos!astept cu nerabdare finalul.imi place imbinarea hi-tech cu old-tech(radio),robotizarea cu manualul(matura).a naibi vagauna,bine a iesit! :aplauze

Link spre comentariu

test de miscare a axelor ... viteza setata la 6000mm/min ( pozitionari rapide ) , respectiv 80mm/sec

( in partea in care face cerc / feed de lucru ) . Scuzati calitatea , nu m-am invrednicit pana acum sa-mi

iau si eu ca tot omul o camera video HD ...

.................

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări