Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC router - build log - ...

katran

Postări Recomandate

Am vandut tot ... mai am doar 2 ciocane si o surubelnita ... Vreau sa reutilez atelierul , si-mi trebuie o masina noua . Asa ca , m-am apucat de lucru ... Vorba vine , abia am reusit sa adum majoritatea componentelor ( inca astept dupa suruburile axei X , de la ISEL ... omul a zis ca la sfarsitul lunii vor fi gata de livrare ... ) . Nu m-am hotarat inca nici la motorul de frezare ... asta o sa fie in orice caz destul de greu ( intre 12 si 22 de kile ) , asa ca am prevazut deja piston de compensare pe axa Z . Deocamdata postez o serie de imagini care arata cam care ar fi design-ul de principiu al masinii Nu este ceva nou , dimpotriva ... proiectul este deja testat pe 3 masini , functioneaza corect . Atat ca de data asta voi folosi servo , nu steppere , iar structura va fi ceva mai grea ... probabil ca greutatea finala a masinii va fi undeva pe la 450-500Kg .O sa incerc se detaliez cat se poate fiecare operatie , piesa , etc , in masura timpului disponibil ... cred ca o sa dureze vreo 2 luni ...

post-14796-139829369134_thumb.jpg

post-14796-13982936914_thumb.jpg

post-14796-139829369145_thumb.jpg

post-14796-139829369151_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

33

• Badman

5

• acs

4

• ionutb71

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am inceput ... am terminat structura ( profile aluminiu ITEM 80_80 , coltare 80_80 , masa de lucru din

profile ITEM 160 x 38 x 1240 T-slot ) . Si a venit si kitul de actionare de al Keling ( 4 axis servo kit :

http://www.kelinginc.net/CNC34ServoMotorPackage.html ) . Encoderele au venit bucati ( in pungulite )

si n-am idee cum se asambleaza ...

Am inceput si ceva din componentele de aluminiu ( lateralele si placa de baza de pe gantry ) , din

placa de aluminiu MIC-6 Ground groasa de 1 inch ( 25.4mm ) .

post-14796-139829372652_thumb.jpg

post-14796-139829372666_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator TBD

Arata excelent totul ... o sa fie chiar interesant de urmarit proiectul.

Encoderele au venit bucati ( in pungulite ) si n-am idee cum se asambleaza ...

Instructiuni pentru asamblarea encoderelor gasesti aici, la pagina 21.

Spor la treaba !

Tibi

Link spre comentariu

@TBD...thanks . Asa ... axa Y ( gantry ) incepe sa prinda contur ... O sa fie al naibii de grea , dar rigida ( sper ) . Materiale si componente folosite : sine de ghidaj profilate THK SHS25 , surub cu bile HIWIN 20_05clasa de precizie JIS C7 ( pe bune , masurat , testat ) , placa aluminiu MIC-6 Ground 25mm . Mai sunt de facut blocurile de rulmenti , blocul de piulita si distantierele . Si bineinteles , o groaza de gauri , filete , locasuri de imbus ...

post-14796-139829375034_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Eu sper sa iasa o masina buna ... sa lucreze corect si in limite de toleranta decente . Nu e timp de

lucru ... practic lucrez o zi din patru , iar in ziua aia in care reusesc sa lucrez , nu pot sa " fur " decat

4-5 ore ... Sper totusi ca pana la srasitul lui martie sa termin ...

Cam pe aici am ajuns ... mai este de facut Z-ul si mecanica e gata ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

..............

Link spre comentariu

De mult incercam sa fac o chestie ... respectiv " helical boring " ( frezarea unei gauri cu o traictorie spirala ) . Programul meu

obisnuit cu care fac de obicei toolpath-urile ( ArtCam ) , nu stie asa ceva ... Insa VizualCam si RhinoCam pot sa genereze

asa ceva . Problema e ca nu reusesc sa instalez repectivele soft-uri ... sau daca reusesc , dau niste erori de speriat ... asa ca am

renuntat la software si am inceput sa studiez parametrii codului G ... in special functia " G2" si parametrii " I , J , K , si R " .

Pana la urma am reusit sa inteleg ce si cum , si am scris codul de mana ... Ce ma uimit e faptul ca functioneaza ... Ete :

Posted Image

..................

Link spre comentariu

Proictarea axei Z . Finala ( am deja toate componentele , nu mai modific nimica ... ) . Ghidaje THK HSR25 , surub G-Ten 2005 C5 , aluminiu Mic-6 . Cursa de lucru 220mm , prevazuta cu piston de compensare preincarcat cu azot la 40 pound ( aprox . 20 kg ) . Motorul o sa fie destul de greu ( ori unul de 2,2 Kw de la Vasile , din ala patratos , ori un technomotor de la DamenCNC ) , in jur de 10-12kg , iar de la servo n-am pretentie sa-l ridice ...

post-14796-139829389909_thumb.jpg

post-14796-139829389913_thumb.jpg

post-14796-139829389918_thumb.jpg

post-14796-139829389921_thumb.jpg

Link spre comentariu

Recunoasteti routerul asta ? Este masina pe care lucrez acu' sa-mi fac propria masina ... Facuta de "adrianni" , frate-meu ... in urma cu vreo 3 ani ,

daca-mi aduc eu bine aminte . Servomotoare , ghidaje THK , suruburi G-Ten , sistem de vacuum , menghina Gerrardi , motor de frezare SIPU ATC BT30 ,

DRO Newall ( tije de sferosin/microsin ) , structura Bosch , masa de lucru dintr-o bucata ( placa de aluminiu MIC-6 de 25mm , cred ca are vreo 150 de kile ) ...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

.........................................................................................................................................

Link spre comentariu

Update ...

Am terminat mecanica pe axele X si Y ( am montat servourile , placile de sustinere , si portcablul pe X ) . Componentele

axei Z sunt pregatite ( trebuie sa mai tai surubul cu bile la dimensiunea corecta ) , cred ca maine si poimaine reusesc sa "urc "

placa de baza , distantierele si sinele in pozitie . Nu aliniez nimica , pentru ca oricum o sa demontez masina complet ca s-o duc

la atelier la Breaza .

Posted Image

Posted Image

............................................................................................................................

Link spre comentariu

Fratilor , am nevoie de 4 piulite M17 cu pas de 1mm si inca 4 piulite M15 cu pas de 1 ... din alama sau bronz . Platesc fara tocmeala , de preferat in Bucuresti ... Piulitele sa fie nitel mai inguste ( 5-6 mm ) , sau daca sunt mai late ( 10-12mm ) sa fie prevazute cu sistem de blocare ... I-mi trebuie sa fixez rulmentii in capatul suruburilor ... pur si simplu uitasem de chestia asta ...

Link spre comentariu

Update ...

Aproape am terminat ... mai trebuie doar placa care tine servoul pentru axa Z , si mecanica e gata .

N-am piulitele alea M17 si M15 , si n-am nici cuplaje ...

Urmeaza electronica si testele ... alinierea o s-o fac cand o sa pozitionez masina

pe locul ei in atelier , deocamdata o sa fac doar testele de deplasare in gol ... sunt curios cu

ce viteza poate sa alerge impins de servourile alea ...

Posted Image

Posted Image

..............................

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări