Lonerider Postat Ianuarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Am avut locatia trecuta la profil, dar a disparut dintr-un motiv sau altul... In panoul utilizatorului vad ca fosta locatie e acum domiciliul, asa ca am editat si localitatea.Nu am mai umblat la el de marti. R26 am inlocuit-o. Cea care a fost masura 330 Kohm. In urma inlocuirii am castigat acei vreo 10 volti. De R13 nu mai tin minte exact daca am inlocuit-o... parca nu era in afara valorii. Mai reiau maine operatiunile. Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2012 Am înlocuit condensatorii , mai puţin cei din corectorul de ton, am verificat şi rezistenţele şi nu am mai găsit altele cu abateri. Partea de AF este bună, de la C54 spre difuzor, totul e bine. Zilele astea trebuie să primesc un set de tuburi. Până atunci, am numerotat pinii pe desenul ansamblului bloc de frecvenţă. Se pot verifica dacă le-am nimerit? Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Salut ,Dupa cate vad , este bine cu mentiunea ca la US2 , sub 50 trebuie trecut 49 si 48 . Dupa pozitia desenului , sensul de actionare al contactelor pentru o anumita gama este inspre jos . Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2012 Gata. I-am dat de cap. Problema a fost la contactii 63, 64, 65, unde lama trecea liber intre lamelele de contact la 64 parca. Am inlocuit si EABC80, care prezenta un volum scazut si pe care cadea foarte mult tensiunea pe pin 9. Acum functioneaza bine ca volum. Problema imi ramane, in continuare, vis-a-vis de bobine, care se pare ca nu sunt facute bine, gamele de unda fiind anapoda. Peste astea, cu atatea manevre, am distrus unele dintre carcasele acestora. S-au rupt. Imi ramane in continuare nevoia de claviatura cu bobine sau bobine sau un mare ajutor despre datele constructive ale acestora (nr. de spire, diametre...) Link spre comentariu
kripton Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Recomand sa se verifice inca o data comutatorul de unde pe sectiunea de pick-up si UUS deoarece semnalul audio trece prin contactele 63 si 64 pana sa ajunga la mufa de intrare AF si implicit in etajul AF deci verificarea de la mufa nu este intotdeauna concludenta .Cea mai eficienta verificare se poate face cu aparatul in functiune , pe MA , injectand semnal in contactul 6 al tubului EABC 80 .Cea mai buna solutie este inlocuirea intregului ansamblu comutator-unde . Lipirea conductoarelor aferente trebuie facuta in timp cat mai scurt si numai cu sunt termic astfel incat sa nu ramana tensionate , solicitand mecanic contactele fixe . Pe viitor , este foarte utila marcarea fiecarui conductor inainte de sectionarea sau inlocuirea acestora . In nici un caz nu se va umbla la miezurile filtrelor de frecventa intermediara . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Salut,are un amic un R.R.ORIZONT S620A (o cutie mare si grea) cu un difuzor original si unul de alt tip(dreptunghiular ),are toate lampile,transformatoarele.Partea de RF arata bine( unele bobine trebuie refacute ).Eu as lua transformatorii din el. CE POT FACE CU RESTUL?(inclusiv cutia). Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 Bobinele ma dor si pe mine, ca le-au ros niste soareci... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Acesta e RR . Are lipsa lampa EC©85 si bobinele roase de soricei.Difuzoarele sant bune,tranformatorii deasemenea. Link spre comentariu
SOLDAN CONSTANTIN Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Astazi am scanat citeva pagini din cartea :Scheme comentate ale radioreceptoarelor scrisa de:A.VLADESCU,E.STATNIC si V.NICOLESCU,pagini ce contin date despre bobine ale unor radioreceptoare fabricate in ROMANIA si se pot descarca de aici : http://www.mediafire.com/?q319v6etcp5v6tq Link spre comentariu
Den Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Nu mai uploada acolo,arhiva nu este virusata,dar situl respectiv da. Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 2, 2012 Autor Partajează Postat Martie 2, 2012 Nu mai uploada acolo,arhiva nu este virusata,dar situl respectiv da.Mie mi se rupe daca e virusat, calculatorul imi este inghetat. Restart, si gata.Nici bobinele tale nu sunt prea stralucite. Asa au fost si la mine. Nu se vede cat de "metalizate" sunt tuburile, dar, daca ar fi bune, m-ar interesa EL84, EM84, EZ80, EBF89 si difuzorul. As oferi un 25 lei, fara transport... Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Am o nelamurire... miezurile de ferocart ajusteaza doar bobinele L5, L6, L8, L9, L23, L24, L26, L27 sau intreg setul de bobine? Ca sa stiu cum sa bobinez galetii. Multumesc. Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Intrucat nu ma descurc sa urc arhive pe forum sau nu ma lasa ca sunt prea mari, cu sprijinul dl. Soldan C. prezint in link-urile urmatoare documentatie, schema si detalii bobine. http://s197.photobucket.com/albums/aa99 ... t=Pic1.jpg http://s197.photobucket.com/albums/aa99 ... t=Pic2.jpg http://s197.photobucket.com/albums/aa99 ... t=Pic3.jpg Mie mi-au mancat zilele..., dar inca nu renunt. Imi pare rau ca mi s-au deteriorat doua carcase si trebuie sa caut altele. Link spre comentariu
Lonerider Postat Martie 16, 2012 Autor Partajează Postat Martie 16, 2012 Imi puteti da o idee cum sa leg ata la scala de UUS? Am facut cu nervii saptamana asta, ore in sir si nu am reusit sa inteleg cum se trage tija aia prin bobinele UUS la rotirea butonului... Link spre comentariu
Lonerider Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Imi puteti da o idee cum sa leg ata la scala de UUS? Am facut cu nervii saptamana asta, ore in sir si nu am reusit sa inteleg cum se trage tija aia prin bobinele UUS la rotirea butonului...Am reusit sa termin de restaurat acest radioreceptor, cu sprijinul dvs. pentru problemele electronice si de masuratori, conexiuni, tuburi si a d-lor viopa si gaby57 pentru bobine, claviaturi, pentru care multumesc. Mi-a ramas spinoasa problema de a lega ata la scala de UUS. Ma mai puteti ajuta si cu asta. O schema desenata sau o explicatie mai detaliata? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum