Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MIG MAG

suiram

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

4

• suiram

3

• em2006

2

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Se foloseste un traf cu caracteristica rigida, (adica , ca la orice traf de retea pe Fe-Si cu randament bun), si dimensionat pt curentul nominal la care vrei sa sudezi.Si puterea nominala, desigur.

PS:

In ziua in care amatorii/hobbistii/clientii or sa fie dispusi sa cumpere transformatoare care garanteaza duty-cycle de 100% la curentul dorit de ei, o sa se termine cu smiorcaielile si bocetele datorate incalzirii. Si or sa fie dispusi sa dea cam de 3 ori cat au dat pana acum pe un echipament care face exact acelasi lucru. Si cantareste dublu...Sau triplu, daca nu e ceva modern. Adica, probabil niciodata. Mai clar: cine mama zmeului o sa creada vreodata ca un transformator pe fier-siliciu care cantareste 5-6 kile, are 2-3-4kw?! Cand vrei sa il cumperi , intreaba orice bobinator de pe Terra, cam cat de mare , greu si scump i-ar iesi lui. Ca doar pe vremea raposatului nu erau toti proiectantii tampiti, de iesea traful ala de sudura industrial de 200de kilograme.Dar nu se incalzea.

Link spre comentariu

SUPRADIMENSIONAT

Fara misto raspunsul este cam acid,daca ai mai multe cunostinte atunci lumineaza omul daca nu atunci taci.
Nu vad nimic gresit in raspunsul meu, un transformator proiectat sa reziste nonstop curentului nominal cerut de aplicatia ceruta, in cazul de fata sudura MIG nu se va incalziAparatele de sudura hobby sunt SUBdimensionate si de aceea se incazescUn transformator adecvat iese mult prea scump si voluminos dupa cum au spus si alti colegi mai sus
Link spre comentariu

SUPRADIMENSIONAT

Nu confunda supradimensionarea cu dimensionarea corecta , induci ideea GRESITA ca pentru a realiza un lucru trebuie folosit ceva peste necesitati ...cauta sa intelegi in mod real ce inseamna termenul SUPRADIMENSIONAT ! ... incearca sa folosesti corect termenii limbii romane , ca sens si continut , poate fi un exercitiu folositor ca metoda si in electronica !
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Uite unul construit de mine http://proiecte.freewb.ro/

Frumos, bravo, detalii?Ce trafuri ai folosit, bobinaj, redresare, si caracteristici? de ce CO2 cind de fapt se poate si MIG? inteleg CO2-ul este ieftin si la nivel de amator e mai mult decit Ok dar "aparatul" poate si cu Ar sau amestec, deci pina la urma e o instalatie de sudura Mig/Mag. Si ceva poze cu un cordon de sudura?
Link spre comentariu
Vizitator hodor zoltan

Multumesc.Trafurile sant scoase din simulatoare,primarul era bobinat la 120v ,trefurile la primar sant legate larand.am bobinat doar secundarul.Cordonul de sudura era de la un aparat de 250A racit cu apa deci trebuia modificat.Secundarul scoate 32v mers in gol,diodele au 250 de amper,regulatorul pentru motor are o sursa modificata cu tl494.De ce co2: din curiozitate de oarece am mai facut plasma cutter,tig si inverteor mma 180A pentru un atelier mechanic.acum incer sa fac un co2 cu inverter.

Link spre comentariu

Multumesc.Trafurile sant scoase din simulatoare,primarul era bobinat la 120v ,trefurile la primar sant legate larand.am bobinat doar secundarul.Cordonul de sudura era de la un aparat de 250A racit cu apa deci trebuia modificat.Secundarul scoate 32v mers in gol,diodele au 250 de amper,regulatorul pentru motor are o sursa modificata cu tl494.De ce co2: din curiozitate de oarece am mai facut plasma cutter,tig si inverteor mma 180A pentru un atelier mechanic.acum incer sa fac un co2 cu inverter.

Nu stiu de la ce "simulatoare" sint trafurile, credeam ca sint trafuri de cuptor cu microunde, reglajul tensiunii se face in primarul acestora sau e "fixa", in secundar avind doar diode....Nu vorbeam de "cordonul" de la pistolul de sudura, voiam sa vad o sudura propriuzisa, sa sudezi un pic cu el sa vedem calitatea sudurii.Plazama, tig, invertor.... ai ceva la activ, deh asa e omul, inceputul e mai greu ca dupa aia nu se mai termina :rade: , bravo inca o data...Si inca ceva, plazama e de tip transformator sau invertor si ce tip de amorsare ai la ea?Un mig/mag de tip invertor am incercat si eu, m-am oprit in idea ca voi continua nu stiu cind, am obtinut rezultate mediocre, intr-un final ma folosesc de unul facut tot dintr-un transformator.
Link spre comentariu

hodor zoltan, inca ceva, cum ai trecut sirma de sudura prin "furtunul" acela, la pistol ma refer, in mod normal la astfel de masini sirma circula printr-un tub de ghidare din otel, acel tub (de fapt e in forma spiralata) sigur nu incape prin acel furtun, "presimt" ca ai bagat sirma pe direct, in acest caz o sa-ti termine furtunul curind, sau ma insel?

Link spre comentariu

... "presimt" ca ai bagat sirma pe direct, in acest caz o sa-ti termine furtunul curind, sau ma insel?

Te inseli, uita-te atent la penultima poza, a folosit un liner standard.A lucrat meserias, e cat se poate de clar, cu exprimarea in lb romana are ceva dificultati, dar daca citesti atent se intelege. De exemplu, zice ca trafurile de 120V le-a legat "la rand". Vrea sa spuna ca a inseriat primarele, lucru firesc, sa le poata aplica 230V. Secundarele le-a rebobinat.Cu carcasa s-a inspirat de la unul industrial, poate vechiul EMD300...In orice caz, mie imi place cum lucreaza.@Zoli, felicitari si din partea mea! :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări