Liviu M Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Eu nu le-as zice inseriate, le-as zice cu un terminal comun. In functie de cum le legi celelalte terminale ai rezistente in serie sau in paralel. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Multumesc pentru precizari ...am legat doua module in serie si rezultatul este satisfacator. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Buna seara, se poate sa imi dati o schema de la un dublu volt-ampermetru cu pic? deoarece nu pot sa descarc (probabil trebuie sa reinstalez windows) imi da eroare :cry: .Se poate sa imi trimiteti pe mail.. schema, (daca este posibil si pcb) si fisierele necesare pentru a programa un pic-ul? Raman dator, multumesc!mail: placintavlad@ gmail.com (am scris cu spatiu ca sa nu ma contactezi spamerii) Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Am revenit am gasit o schema simpla cu pic dar nu dispun de fisierul hex. mi-l poate da cineva? Multumesc! http://electronics-diy.com/product_deta ... eter%20Kit Link spre comentariu
winston Postat Iunie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2012 Am revenit am gasit o schema simpla cu pic dar nu dispun de fisierul hex. mi-l poate da cineva? Multumesc! http://electronics-diy.com/product_deta ... eter%20KitSalut,Vladschema aia "simp[la" au vazut-o multi inaintea ta,dar nu au avut fisierul hex ca sa o realizeze.Schema face parte dintr-un kit care costa bani(nu toti sunt dispusi sa dea proiecte electronice "moka")Iti vand un pont insa:unul din fisierele hex din site-urile descrise in acest thread se potriveste cu schema ta "simpla" Link spre comentariu
sotan_ionut Postat Iunie 18, 2012 Partajează Postat Iunie 18, 2012 Sper sa nu se supere autorul topicului. Nu am avut semireglabili multitura si mi-am facut alt cablaj (inclusiv redresarea: doar trebuie alimentat de la traf). Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Ionut, rog sa ne dai schema electrica completa dupa care ai realizat placa PCB.Multumesc Link spre comentariu
sotan_ionut Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Ionut, rog sa ne dai schema electrica completa dupa care ai realizat placa PCB.Multumesc Link spre comentariu
Vizitator user2010 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Salutare!Stie cineva daca in schema de mai jos se poate folosi un display 2X16 in loc de unul 2X20?[attachment=0]multimetru.rar[/attachment]Numai bine ! Link spre comentariu
pusu Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 E cel de la http://kentar.net63.net/control-unit-fo ... units.html ? Ca sunt curios daca l-a facut cineva. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 eu am realizat acest volt metru dual cu pic16f876A am făcut şi practic pe bearboard si merge bine. https://stud.usv.ro/~vplacinta/dualV.html Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Multumesc. Sunt un pic derutat totusi. este vorba de postarea de la @user_2010? Este obligatorie folosirea LCD-ului 2x20 sau merge si 2x16 fara modificari in hex? Voi incerca sa realizez cablajul si voi vedea ce iese. Poate mai invat cite ceva cu ocazia asta. Link spre comentariu
mosu20 Postat Martie 15, 2013 Partajează Postat Martie 15, 2013 eu nu prea ma bucur deoarece imi trebuieste un voltampermetru dublu realizat cu acest pic si am reusit sa imi inrosesc chelia de atita scarpinat incercind sa inteleg cum trebuie facut. Acum, nefiind prea priceput in domeniu, se pare ca nici scarpinatul nu da prea multe rezultate, semn ca masajul neuronilor nu este o solutie. Pina una-alta va trebui sa astept vremuri mai bune ca sa intru in posesia a 2 bucati 887 si atunci imi voi putea echipa sursa iar pina atunci ma voi multumi sa recurg la expediente. In concluzie, bucuria unora, necazul altora (sau invers?). Link spre comentariu
csongore Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Buna ziua Am facut si eu voltampermetrul cu PIC16F876 varianta: 0-32V si 10A cu LM358 numai parca nu afiseaza tensiunea stabil se modifica in sus in jos. Daca masor 12V stabil arata 12V +/-0.3 modificare continua.Ce ziceti ce se poate face? Link spre comentariu
Marian Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Salutari.As avea si eu o nelamurire legata de acest dispozitiv, ( mentionez ca sunt foarte incepator in ceea ce priveste uC-ul deci rog sa-mi fie iertate eventualele intrebari idioate ) de fapt am o problema cu configuratia shuntului de curent care este pe partea de minus/masa a sarcinii, pentru aplicatia mea trebuie sa-l mut pe partea de plus, dar as dori sa stiu pentru asta un detaliu important si anume gama de lucru pentru intrarea de la pinul 3 al uC, adica din cate observ in schema pe shunt se citeste o tensiune si dupa ce este amplificata este livrata in pin 3, ceea ce as dori sa stiu este modul de calcul de care se foloseste softul, adica se tine cont de gama de tensiune din pin 3 pentru o o converti intr-o gama de curent pe display? spre exemplu am observat in schema shunt de 100m Ohm, reactia AO compusa de 5k6+pot de 10k pe 1k, daca ar fi sa iau in considerare o setare a potului la jumatate de cursa ar fi o amplificare de cam 11,5x, si sa zicem la un curent de sarcina maxim de 3A pe shunt ar pica 300mV, deci la iesire 3,45V, asadar uC ( softul din el ) converteste variatia asta de tensiune din pin 3 intr-o variatie de curent indicat pe display sau inteleg eu total aiurea principiul? si daca sunt pe langa atunci va rog explicati putin principiul pe care se bazeaza softul aici.Multumiri pentru atentie si toate cele bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum