Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

voltampermetru cu pic 16f876

Postări Recomandate

scuze pentru ca nu am fost prea explicit si am iscat disputa asta.Tipul LCD este BC1602HYPSTER (sincer ,nu mai stiu de unde l-am achizitionat,partea rea este ca nu gasesc nici un fel de date despre el).Am ajustat contrastul si functioneaza normal,in momentul cand il maresc se evidentiaza toate matricele (patratelele).In momentul initializarii se vede un trafic care cred ca este mesajul de intampinare pus de dl Marian,dupa care se stabilesc cele doua liniute .

Ps; am incercat toate dumpurile care le-am gasit disponibile pt LCD 16X2.Au setat ca oscilator HS,singurul care este cu XT ( cuart) este asta.

Editat de dancostea2002
Link spre comentariu

Asa se intampla atunci cand nu se dau detalii ci doar se precizeaza un presupus defect.

Dragos Uite cateva postari in urma care au arhive in finalul fiecareia, cu hex-uri pentru LCD 2x16, vezi daca merge vreunul, si daca da imi zici exact si precis si care indicandu-mi postarea de unde l-ai luat si apoi imi zici daca cumva vrei sa modific ceva la el si ce anume, deci click pe link-urile de mai jos si vezi care functioneste:

http://www.elforum.info/topic/56878-voltampermetru-cu-pic-16f876/page-18?do=findComment&comment=979979

http://www.elforum.info/topic/56878-voltampermetru-cu-pic-16f876/page-20?do=findComment&comment=995661

http://www.elforum.info/topic/56878-voltampermetru-cu-pic-16f876/page-14?do=findComment&comment=886506

http://www.elforum.info/topic/56878-voltampermetru-cu-pic-16f876/page-21?do=findComment&comment=998941

LE: Pare-se ca Tunderer stia ce zice, nu e de la contrast :)

Link spre comentariu

Se gaseste DS la BC1602 daca il cauti pe Google. Are controller KS0066 care, se zice, este compatibil 44780.Eu nu inteleg cand dancostea zice ca merge... apoi la initializare un trafic si apoi 2 linii.1. Initializarea nu dureaza decat 15-20ms, practic dupa ce s-a pus montajul sub tensiune (daca PIC isi face treaba).2. Mesajul de intampinare (textul lui Marian) este vizibil pentru ca sunt intarzieri puse in program. Apoi programul va arata tensiunea si curentul masurate.Deci, ce se vede la alea 2 linii? Ceva poza e posibil?Marian: pana nu se lamureste problema celor 2 linii, si contrastul putea fi o problema. Ca de obicei, Liviu stie sa faca o buna argumentare a unei afirmatii.LE: macar o litera se vede bine de cand se alimenteaza si pana arata acele linii? Daca da, atunci se opreste programul aiurea in bucla principala. Se poate confirma asta?

Editat de thunderer
Link spre comentariu

cele doua liniute.

Cu alte cuvinte, cele doua linii din posturile anterioare nu sunt cele doua linii ale afisorului, ci doua caractere "liniuta"?In cazul asta Tunatorul a pus, probabil, diagnosticul corect. 

LE: Pare-se ca Tunderer stia ce zice, nu e de la contrast :)

Avea 50% sanse sa aibe dreptate. :) Eu cel putin n-am zis ca e sigur de la contrast, am explicat de ce poate fi si de la contrast.Postul meu nu s-a dorit a fi un diagnostic al problemei de fata, ci o completare a informatiilor despre (ne)functionarea afisoarelor, informatie bazata pe experienta proprie - mi-am scris singur functiile de control al afisoarelor de genul asta, asa ca am avut tot felul de "surprize". :rade:

Dupa cum ma asteptam, Thunderer a inteles corect mesajul meu. :)

Link spre comentariu

Ma simt dator cu o clarificare, remarca aceea a mea nu te avea ca tinta pe tine Liviu, in mintea mea nu exista nici un fel de disputa sau competitie intre tine si Thunderer, sunteti 2 asi la programare, datorita carora si un novice convins ca mine, a reusit sa inteleaga foarte sumar niste chestii, pentru asta va sunt vesnic dator.

Link spre comentariu

vreau sa comand un LCD nou,pentru  a elimina dubiile asupra lui.

RC1602BB Afişaj: LCD; alfanumerice; STN Negative; 16x2; albastru; LED | INFO | PDF

Producator: RAYSTAR OPTRONICS Denumire producător: RC1602B-BIW-ESX

RC1602D Afişaj: LCD; alfanumerice; STN Positive; 16x2; verde; LED; PIN:14 | INFO | PDF

Producator: RAYSTAR OPTRONICS Denumire producător: RC1602D-YHY-ESX

care dintre ele mi-l recomandati pt aceasta schema?

Link spre comentariu

Se pare ca LCD-ul are caractere mai speciale daca arata ceva neinteligibil sau ceva se intampla (inversati cei 4 biti intre ei - dancostea sa verifice). Sunt unele cu caractere asiatice care pot indica orice. Asa ca poate se initializeaza, dar apoi arata cine stie ce.

Am avut cazuri cand program perfect functional (la prima vedere ochiometrica) arata balarii pe LCD. L-am rescris si recompilat si a mers perfect. Fara explicatii pentru mine.

Neavand MikroC cu mine (scriu de pe telefon numai) nu am cerut lui dancostea codul sursa sa vad ce e acolo.

Liviu si Marian, nici gand de dispute. Iar calificativul de "as" il iau ca pe un indemn sa ma perfectionez mai mult. Sunt departe de un as, si in urma multora. Inclusiv a lui Liviu, caruia ii multumesc pentru multiplele interventii. Important e sa ai argumente sa sustii ce ai zis. Liviu a avut si le-am acceptat, comparativ cu celalalt utilizator.

PS: din verificari ochiometrice, cand un LCD nu e initializat se vede o linie de patratele pline, in timp ce a 2-a e goala (la contrast normal). La contrast maxim, ambele se inegresc, dar prima e mai inegrita decat prima.

LE: ce se intampla la un LCD cu 2 linii de text daca D4 si D5 sunt inversate.

Posted Image

Si ce trebuia afisat

Posted Image

Dan, sunt bune conexiunile?

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Ai 4 fire de verificat. Asigura-te ca sunt ca in program (nu stiu la ce port sunt conectate, caci nu pot deschide arhive pe telefon). Nu verifica doar ca sunt conectate la PIC.Un mic ultim efort, poate merge :) .Pozele trebuie sa faca insumate 500k. Trebuiesc reduse.Pune, in format text intre 《code》si 《/code》, programul tau. Sa vedem ce conexiuni sunt definite.LE: inlocuieste 《》 cu paranteze patrate [ ] cand folosesti CODE.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări