Florian Ciobanu Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 m-ar interesa si pe mine firmware-ul dar pentru lcd 2x16 sau fila necompilata ca mi-l modific eu multumesc, pana am scris eu si am postat au aparul link-urile Link spre comentariu
dancostea2002 Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 (editat) multumesc domnule @marian. am downloadat majoritatea arhivelor,totusi schema nu o gasesc niciunde,doar hexul si simulare in proteus.ce valoare trebuie sa fie la shuntul de pe minus la un VAmetru care trebuie sa masoare pana la 30v si pana la 10A? Editat Octombrie 11, 2015 de dancostea2002 Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 Nu ai verificat atent, chiar primul link pus in postarea anterioara contine link catre fix pagina anterioara in care se afla si o arhiva ce contine absolut tot ce ai nevoie, adica schema si pcb plus fisierele salvate in eagle, precum si hex-ul. http://www.elforum.info/topic/56878-voltampermetru-cu-pic-16f876/?p=1187446 1 Link spre comentariu
dancostea2002 Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) puteti, va rog, sa modificati hex pt LCD 16X2?am programat PIC dar pe LCD apar doar doua linii. multumesc mult!specificati va rog ce tip de LCD este necesar cu pozitiv sau negativ. Editat Octombrie 18, 2015 de dancostea2002 Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Ce model de LCD folosesti? Acel program e facut pentru echivalente HD44780. Chiar de pui 2x16 in loc de 2x24, tot trebuia sa afiseze ceva. Daca vezi patratele (dreptunghiuri pline), ca nu inteleg ce linii vezi, este pentru ca nu s-a initializat corect LCD-ul. Ceea ce poate fi pentru ca nu e echivalent controllerul cu 44780 sau pentru ca PIC-ul nu-si face treaba. Posibile cauze: cablaj incorect, lipsa decuplare alimentare, etc...PS: Imi aduc aminte ca s-a mai cerut 2x16. Cauta in paginile precedente. Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 puteti, va rog, sa modificati hex pt LCD 16X2?am programat PIC dar pe LCD apar doar doua linii. multumesc mult!specificati va rog ce tip de LCD este necesar cu pozitiv sau negativ. Apar două linii de pătrăţele ? Dacă da...Ati încercat să modificati contrastul display-ului ...din P4? Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 @elmar: daca vede ceva (orice, chiar si patratele), inseamna ca are contrast. Mult, putin, nu conteaza. Potentiometrul nu regleaza initializarea.Poate ar fi bine sa ne limitam la raspunsuri cand stim ceva, altfel vorbele sunt inutile. So much for the 4k posts . Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) @elmar: daca vede ceva (orice, chiar si patratele), inseamna ca are contrast. Mult, putin, nu conteaza. Potentiometrul nu regleaza initializarea.Poate ar fi bine sa ne limitam la raspunsuri cand stim ceva, altfel vorbele sunt inutile. So much for the 4k posts . Ce ”răspunsuri” d-le Thunderer?? ...eu am pus niste întrebări! Sper, că ştiţi să faceţi diferenta...!? Editat Octombrie 18, 2015 de elmar Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) @elmar, esti incorigibil. Incerci sa discuti semantica, sperand ce?! Orice postare la un topic se numeste raspuns, chiar de intrebi sau faci o sugestie/afirmatie.Ceea ce deranjeaza la "intrebarile" dumitale nu e atat lipsa de cunostinte necesare, cat lipsa de logica. Plus o problema de intelegere a mesajului postat de colegul.1. Colegul zice ca vede ceva. Eu zic ca are suficient contrast.2. Elmar intreaba daca se vad patratelele. Si apoi, cica daca se vad, trebuie reglat P4 de contrast. Logica beton, sustinuta de o experienta evidenta... evidenta mie .Q.E.D. Si inca un post folositor forumului...LE: poate sterge moderatorul off-topicul. Editat Octombrie 18, 2015 de thunderer Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) @elmar, esti incorigibil. Incerci sa discuti semantica, sperand ce?! Acum tot eu sunt ăla răul?? Dece nu-ţi vezi tu de ”răspunsurile” tale!? citeşte bine mesajul ăsta ...şi mai gândeştete când arunci cu vorbe în vânt! puteti, va rog, sa modificati hex pt LCD 16X2?am programat PIC dar pe LCD apar doar doua linii. multumesc mult!specificati va rog ce tip de LCD este necesar cu pozitiv sau negativ. Apropo...cred că nu aş mai avea curajul să scriu ceva la 1k posturi(ale tale)!!! M-aş duce la cules căpşuni...cred că s-au copt acolo în valhala!? Invidia asta ne omoară.......şi ca să plesneşti de ciudă...am şi 190 de like-uri!!!! P.S ...dacă se supără moderatorul e posibil să am şi-un ”avertisment” ...ei, ce zici !? Editat Octombrie 18, 2015 de elmar Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) daca vede ceva (orice, chiar si patratele), inseamna ca are contrast. Mult, putin, nu conteaza.Ba, din experientele mele, conteaza. La mine un LCD prost initializat se manifesta printr-o singura linie aprinsa.Daca in shimb dadeam contrastul foarte tare se inegreau ambele linii. Editat Octombrie 18, 2015 de Liviu M Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Si se vedea mai bine ca nu e initializat, nu?! Dar tot la initializare avea de lucrat. Liviu, colegul vede 2 linii deja. Orice inseamna asta... Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 Daca dai contrastul suficient de tare, nu se mai vede scrisul, se vad numai patratele negre (toate locatiile) chiar daca LCD-ul e initializat corect.Eu am testat (acum un minut )cu un LCD cu 4 linii, dar nu cred ca cele cu 2 sa fie altfel. 1 Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) De acord. Ar fi trebuit să fiţi de acord şi cu faptul că m-aţi ”luat la misto”...pe când, eu, puneam niste întrebări logice! Ceva scuze ??.....nuuu... cred că cer prea mult!? Editat Octombrie 18, 2015 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum