Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

voltampermetru cu pic 16f876

winston

Postări Recomandate

Depinde in principiu de:- tensiunea de referinta a ADC- circuitul de intrare.La o anumita tensiune de referinta Vref valoarea unui LSB e Vref/1023.In functie de circuitul exterior care poate amplifica/atenua, tensiunea reala poate fi multiplu/submultiplu de-al tensiunii masurate la intrarea ADC.Asa ca, stiind cum a setat ADC-ul si cunoscand circuitul exterior, programatorul scrie programul in functie de necesitati, ceea ce a facut si Marian in programul asta.

Link spre comentariu
Vizitator nmihaic

aha banuiam ca e ceva de genu si vref unde se aplica la acest microcontroler? 16F187a :)

si vref nu are voie sa fie mai m are de5v asta stiu :)

din schema banuiesc ca acel v ref e 5V dar nu stiu unde este aplicat ;)

Link spre comentariu

In general se poate configura sa foloseasca tensiunea de pe pini speciali (VREF+ & VREF-, uita-te in data-sheet sa vezi care sunt) sau tensiunea de alimentare.In cazul asta cred ca e folosita tensiunea de alimentare.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

La cum arata programul lui Marian, se pare ca e varianta implicita, ca nu vad nicaieri partea de configurare a tensiunii asteia.In cazul general, se configureaza prin programarea corespunzatoare a registrului ADCON1.PS Data-Sheetul n-a muscat pe nimeni pana acum. Capitoulul despre ADC e prietenul tau.  :rade:

Link spre comentariu

Toate schemele mele sunt facute cu eagle, evident la fel si cablajele.

PS: In cod referinta este la VDD, n-am mai pus setarea respectiva dar asa cum @Liviu a mentionat s-a luat varianta implicita, pentru un cod atat de simplu nu cred ca are rost complicatia cu referinta exterioara, ambele amplificatoare sunt intr-o forma cat se poate de simpla.

Link spre comentariu
Vizitator nmihaic

mai am o mica intrebare :)

pinul 15 si 16 de la  display ce face(e pentru luminozitatea backlight de la lcd?) am vazut in schema veche ca lai conectat la vdd prin o rez de 100ohmi si pinu 15 la masa.

Link spre comentariu
Vizitator nmihaic

Marian este vreo sansa sa fac cablaju single layer pentru schema aceasta?

eu ma chinui cu el si nu mia iesit ai tu ceva idei sau poti incerca tu sa il faci? daca da imi dai negativu de la es si fila .brd?

iti multumesc mult pentru ajutorul acordat.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai aveti fisierele cu codul sursa pentru acest voltampermetru? Pentru ca eu am vrut sa scriu codul in MPLAB si sa-l compilez, dar nu-mi merge. Intr-adevar ca nu prea le am cu programarea dar, acum vreau sa invat. Pana acum am facut cateva programele  ce aprind leduri si alte chestii simple cu o placa de dezvoltare PIC4455.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări