Boxeru11 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Buna seara... Acum ceva vreme am luat pe o sticla de bere niste difuzoare facute praf, dar din cate am vazut si auzit acele difuzoare faceau ravagii la vremea lor ... asa ca leam pus de-o parte si miam cumandat de la mivarom niste garnituri si leam facut sa arate ca noi ..... fiecare boxa are cate doua difuzoare de 30cm , unu erea creca de medi si inalte (cu horn la misloc) si unu de bas ... Dar negasind membrane leam pus la unul o membrana de panza si la celalat de cauciuc, adica o incinta are un difuzor cu membrana de cauciuc si una de panz si cealalta incinta lafel , la cel cu membrana de panza ,neavand cu ce sa inlocuiesc hornu am pus o calota mai mare decat avea celalat si asa am facut doua boxe de bas cu doua difuzoare de 30 cm, deoarece nu aveau inalte leam cumparat la fiecare 2 tweetere dinamice DTF 25NEO, precizez faptul ca incintele originale nu aveau bass reflex..Intrebari : Ar trebui sa le fac bass reflex , de ce dimensiuni ? Ce filtre ar trebui sa le fac inaltelor ? Acestea sunt pozele cu boxele nefacute :http://imageshack.us/g/197/s6305704.jpg/ Cu ele facute o sa pun maine...PS. Leam facut din lipsa de ocupatie, asa ca nu radeti de mine ca miam pierdut timpul degeaba... Link spre comentariu
radu ionel Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 PS. Leam facut din lipsa de ocupatie, asa ca nu radeti de mine ca miam pierdut timpul degeaba..._________________________________________Cind vrei sa te apuci de remedierea orcarui DIF..1),trebuie sa te documentezi mai intii >tehnologia lor de fabricatie.Sa stapinesti etapele demontare-montare ,care au o ordine stricta 2)sa detii A.M.C-uri corespunzatoare ,3) sa-ti construiesti S.D.V-uri ptru fiecare tip de DIF,necesare lucrarilor de remediere(dornuri ptr bobinaj si centrat bobina pe miez,centrat membrana etc precum si indeminare+atentie+meticulozitate extrema).Exista documentatie in acest sens care te asteapta sa o studiezi amanuntit functie de ce vrei sa optii ,tinind cont de compatibilitatea dintre sursa de putere si DIF>>impedantafactorul cel mai impurtant,putere ,filtre (m.i,b)acustica ,armonica frecventelor,atenuare distorsiuni etc...Important este de optinut ptru o auditie corecta in acelasi timp,ptr**ureche** : la volum suficient ,aplitudine si claritate sunet...si niciodata volum mare si calitate proasta!!!...Vorba*decit mult si prost mai bine putin si bun*....Latura cealalta :as vrea sa fac!,nu stiu (nu am cu ce) ..dar as vrea sa fac ceva>se poate abstractiza ,DOAR prin mult STUDIU... Doar atit in 3 cuvinte:documentare,dotare,pricepere!!!... Link spre comentariu
Boxeru11 Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Da ...multumesc de sfat... Mam documentat cat de cat , insa nam facut cam tot ce ai enumerat tu... Adica am scos membranele si bobinele usor fara sa rup nimic partile de carton leam lipit pe unde ereau crapate cu adeziv de parchet, care pot sa zic ca este foarte bun(adica elastic,incolor dupa uscare, rezistent...) dupaceea leam tratat cu ulei de in si vopsea neagra pe baza de ulei de in ... leam schimbat membranele si leam centrat cu o bucata cilindrica de hartie..apoi leam pus calotele ..si cam asta a fost tot ... Ce pot sa spun este ca rezista la volumul maxim al unui NAD 140... As vrea daca se poate sa imi spuneti macar daca ar trebui sa le fac gauri pentru bass reflex ..si ce filtre sa le pun tweterelor... Oricum leam ascultat fara filtre si am fost surprins de cum se aud pentru primele mele difuzoare reconditionate.... Link spre comentariu
radu ionel Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Nu putem intra in amanunte fiindca spatiul nu ne permite>>subiectul este destul de amplu , discutabil pina la Calandrele Grecesti si functie de pretentiile calitative de auditie a fiecaruia(nu toate urechile sint la fel)...unora le plac innaltele,unora le plac bassul iar altora le place jazzul...Vorba zicalei;poti sa faci ceva in pofta omului???...nu!!!...este liber sa aleaga>>dar cu o singura conditie:sa% sune% decent.In acest sens iti indic sa scrii pe motorul GOOGLE>boxa bas reflex>sa te edifici...cum sa alegi difuzoarele si cum sa proiectezi o boxa de bas... sa consulti si altele pe aceasta tema...Succes!!!... Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Amandoua difuzoarele redau si bas, dar cel de sus are ceea ce numesti tu "horn" , de fapt este un con suplimentar ce permite unui difuzor mare sa redea intr-o oarecare masura si frecvente medii-inalte(difuzor de banda larga) Pe scurt este o tiganeala ca sa nu mai puna tweetere si filtre, nu se compara inaltele de tweeter cu inaltele slabe a unui difuzor de banda larga. Daca ai cumparat tweetere, la astea le trebuie filtre, daca nu le pui se distrug de la frecventele joase ce ar intra in ele daca le legi fara filtru. Porturi bassreflex eu zic ca nu are rost sa le faci , pentru ca un difuzor pus de o fabrica intr-o incinta inchisa nu va suna mai bine in incinta bassreflex in cele mai multe cazuri. 2)sa detii A.M.C-uri corespunzatoare ,3) sa-ti construiesti S.D.V-uri de la ce vin acele prescurtari? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 2)sa detii A.M.C-uri corespunzatoare ,3) sa-ti construiesti S.D.V-uri de la ce vin acele prescurtari?A.M.C. = aparat de măsură şi controlS.D.V. = scule şi dispozitive de verificareMă surprinde că nu ştii...Dacă ai vrut să fii doar subtil...nu aici, te rog! Link spre comentariu
radu ionel Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 2)sa detii A.M.C-uri corespunzatoare ,3) sa-ti construiesti S.D.V-uri de la ce vin acele prescurtari?_________________________________________________________ @baga-- Ilustre detectiv,este la mintea cocosului--..A.M.C-uri corespuzatoare..inseamna... daca nu se cunoaste si de catre altii pina la aceasta ora ,decit>>Aparate de masura si control<>productivitatea creste in unitatea de timp si produsul are un pret mult mai mic si deasemenea calitatea creste...Toate in sprijunul si usurarii muncii omului.... Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Sunteti tari De unde sa stiu eu ce prescurtari folositi voi la cursuri? Link spre comentariu
Boxeru11 Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Ok am inteles ..aparat de masura am ...... de la mivarom... Si ce filtre lear trebui tweterelor? Link spre comentariu
baga Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Normal e mai complicata treaba,nu stie nimeni ce caracteristici au acele difuzoare si nu prea se pune numai un tweeter mic la doua difuzoare de 30cm... Acuma experimenteaza, vezi si tu cam pana la ce frecventa urca difuzoarele mari, si de acolo sa faci cumva sa preia tweeeterul...Asa , ca sa nu se arda tweterul, eu i-as pune un filtru cu o frecventa de taiere nu mai mica de 4khz, format dintr-un condensator de 4,7uF nepolarizat si o bobina de 0,33mH. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum