Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

primul meu amplificator hi-fi cu lampi SE VALDERAMA

arosulescu

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Bună seara. Tocmai am terminat de construit un amplificator cu el 84 după schema şi indicaţiile domnului Valderama căruia îi mulţumesc pe această cale. De asemenea îi mulţumesc şi lui VIOBIO care m-a mai consiliat şi el. Eu nu sunt electronist dar, pentru că sunt chitarist, imi place lumea tuburilor (chitaristu şi amplificatorul pe lămpi sunt strâns legaţi aş zice).schema este aceasta

felicitari pentru constructie si perseverenta poti baga semnal si din pedale sau procesorfa o proba de curiozitatetinem legatura!!
Link spre comentariu

Bună seara. Tocmai am terminat de construit un amplificator cu el 84 după schema şi indicaţiile domnului Valderama căruia îi mulţumesc pe această cale. De asemenea îi mulţumesc şi lui VIOBIO care m-a mai consiliat şi el. Eu nu sunt electronist dar, pentru că sunt chitarist, imi place lumea tuburilor (chitaristu şi amplificatorul pe lămpi sunt strâns legaţi aş zice).schema este aceasta

felicitari pentru constructie si perseverenta poti baga semnal si din pedale sau procesorfa o proba de curiozitatetinem legatura!!
mulţumesc. da mi-ai dat o idee... chiar sunt curios mai ales ca procesorul e stereo asa ca pot folosi ambele canale.
Link spre comentariu

Felicitari; cred ca ai fost picatura care m-a determinat sa fac si eu un aplif. cu tuburi..

excelent...mă bucur că v-am motivat. Poate nu doar pe dumneavoastră dar şi pe alţii. E o senzaţie ... să îl auzi pentru primă dată proaspăt ieşit din mâna ta (mai ales după ce ai dat lupte grele cu el pentru a-l aduce la o formă cât de cât funcţională). Mult succes!
Link spre comentariu

săptămâna viitoare sosesc şi trafurile făcute de domnul Lăzăroiu la indicaţiile domnului Valderama (nu ştiu ce or fi vorbit că e o limba necunoscută mie deocamdată - poate chiar ar fi bine să ne spună şi nouă datele legate de aceste trafuri, dacă au timp).Mulţumesc pentru atenţia pe care mi-aţi acordat-o. Am să revin cu poze.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iată că au sosit şi trafurile făcute de domnul Lăzăroiu. Le-am montat... sună foarte frumos. Am pus incă 4 poze cu amplificatorul aflat deocamdată într-o fază incipientă. Urmează să îi pun două laterale din lemn şi o faţă drăguţă.Nu am brum deranjant, iar volumul nu se poate da nici la jumatate pentru ca devine prea tare... se vede în poze care este maximul necesar.Pentru că mi-era greu să tot scot mufele pc-ului şi să le înlocuiesc cu cele de CD player, le-am conectat pe toate patru şi comut între ele cu un comutator. Invenţia îmi aparţine aşa că nu garantez să fie prea inteligentă...dar funcţionează perfect.Mentionez că boxele mele nu sunt mare scofală... două Mordaunt Short ms 30 făcute cândva in Anglia (nu cred sa aiba cine ştie ce spl...). Şi totuşi sună foarte bine.Mulţumesc domnilor Valderama, Lăzăroiu, Viobio dar şi celor care au intrat şi m-au învăţat diferite lucruri.

post-41723-139829378901_thumb.jpg

post-41723-139829378911_thumb.jpg

post-41723-139829378921_thumb.jpg

post-41723-139829378932_thumb.jpg

Link spre comentariu

Legat de EM84, s-ar putea să nu fie suficientă amplificarea triodei interne din EM84. Dacă legi la ieşirea de după transformator, se va mişca proporţional cu volumul general, şi-i naşpa. Ia, am clămpănit un articol aici despre EM84:http://electrodb.ro/atelier/audio/tubur ... u-cu-em84/

păi poate ar fi mai bine dacă l-aş lega la intrare iar nu pe secundarul trafului de ieşire...
Link spre comentariu

E semnal prea mic la intrare, nu o să se mişte prea mult. D-asta ar trebui încă un amplificator...

am priceput... am să mă mai informez în legătură cu acest vumetru
Link spre comentariu

Legat de EM84, s-ar putea să nu fie suficientă amplificarea triodei interne din EM84. Dacă legi la ieşirea de după transformator, se va mişca proporţional cu volumul general, şi-i naşpa. Ia, am clămpănit un articol aici despre EM84:http://electrodb.ro/atelier/audio/tubur ... u-cu-em84/

Pai, eu zic ca chiar este util sa se "miste" dupa volumul general. In acest caz chiar are o utilitate, daca reglajele sunt bine facute, stii care este pragul cand amplificatorul o ia "pe aratura". Altfel, un indicator, numai asa de moft, nu este un lucru extraordinar! Nu mai spun de ceva LED-uri albastre puse pe sub tuburi.
Link spre comentariu

o să ajungem curând cu 4 em 84. două pe intrare care să indice dacă semnalul introdus nu e prea puternic şi două pe ieşire care să arate, cum aţi spus şi dumneavoastră, dacă amplificatorul funcţionează corect.

Link spre comentariu

o să ajungem curând cu 4 em 84. două pe intrare care să indice dacă semnalul introdus nu e prea puternic şi două pe ieşire care să arate, cum aţi spus şi dumneavoastră, dacă amplificatorul funcţionează corect.

ps..am văzut în unele scheme că semnalul de intrare in em 84 (adică la pinul 1, trecut desigur prin oarece condensatori diode şi alte rezistenţe) vine din anodul tubului final... ce indică într-o asemenea situaţie? Este de evitat această intercalare a lui em 84?
Link spre comentariu
Vizitator viobio

indicatoarele cu tuburi sunt FOARTE INEXACTE!!!pentru ca este greu de gasit doua EM 84 la fel de sensibile,luminoforul se uzeaza inegal,pe semnal stereo nu o sa stea NICIODATA la acelas nivel,informatia de pe cele doua canale este DIFERITA tot timpuldupa mine sunt doar de frumusetenu au nici o treaba cu intratul ampului pe aratura,tu fiind si muzician iti dai seama cind distorsioneazapune doar doua pe iesirea se difuzoare,nu are rost sa-ti bati capul cu cele de pe intraresucces

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

in sfarsit am finalizat si aspectul exterior al amplificatorului.

,

intre timp a primit si nume:

paianjenul bucatar

post-195242-0-46225200-1400783371_thumb.gif

post-195242-0-20690800-1400783385_thumb.jpg

post-195242-0-07632200-1400783394_thumb.jpg

post-195242-0-66036100-1400783563_thumb.jpg

post-195242-0-12884800-1400783574_thumb.jpg

post-195242-0-98508100-1400783688_thumb.jpg

post-195242-0-84203600-1400783700_thumb.jpg

Editat de arosulescu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări