Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalare panou fotovoltaic

djgabryel

Postări Recomandate

Salutari,Am nevoie de sfatul vostru in constructia unei "centrale" electrice cu panou solar.Am gasit un panou solar de 130W, tensiune max. 17,8V, tensiune circuit deschis 21,9, curent de scurtcircuit 8,05A si curent la putere maxima 7,63A.Pot lua un astfel de panou la 1400 lei ceea ce cred ca e destul de bun.Regulator de sarcina o sa cumpar tot de la ei la un pret de aprox 300 de lei si bateria la 600 de lei.Bateria m-am gandit sa o iau de 12V si 100 de A dar panourile nu debiteaza 10A si ma gandesc ca va fi problema. Ce baterie ar fi mai potrivita pentru panoul asta?Este ok safolosesc baterie normala plumb-acid sau trebuie sa iau de-alea speciale care nu se sctrica daca se descarca (nu mai stiu cum le zice :) ) ?Ca si convertor o sa folosesc un convertor de 12/220V 1500W normal, 4500 max si cu sinus pur (asa scrie :) ).Avand in vedere ca nu am mai facut o astfel de instalatie pana acuma, vreau sa ma ajutati cu anumite informatii despre o astfel de lucrare ca vreau sa incep pregatit.Ma gandeam sa o fac sa urmareasca soarele si pentru asta as avea nevoie de de o schema. Eu am o idee despre cum sa fac dar poate imi dati voi o schema si scap mai usor.Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djgabryel

2

• sever_adrian

1

Top autori în acest subiect

Vizitator octavianc

mi se pare mare pretul panoului. Se gasesc panouri la 190-200W la pretul acesta noi cu garantie. Nu stiu daca am voie sa dau informatii de genul pe site, asa ca poti sa imi dai un PM pentru detalii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări