Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte home-made - intrebari

pavcostel

Postări Recomandate

Salutare.De ceva vreme am innebunit pe cativa cu un proiect in aparenta simplu. Doua incinte, pentru uz personal. Sunt de fapt niste clone, dar asta e mai putin important. Ma lovesc de urmatoarea problema, pe care la alte "proiecte" nu am avut-o:- Difuzoarele trebuie montate PE panoul frontal, si nu pe spatele lui. Difuzoarele W170S pe care trebuie sa le folosesc au o margine ambutisata facuta in acest scop, dar nu au nimic pentru etansare/ asezare pe locul respectiv. Incintele sunt Bas-reflex, ce sa fac, le montez asa chior? Trebuie sa gasesc ceva de pus dedesupt? Ce? Burete, pasla? Ceva mai consistent? Ma gandesc la urmatorul fapt, daca tot e sa pun ceva acolo, macar sa se poata strange flansa pe acel material, nu sa fie ultra-comprimat si flansa sa stea tot pe panou...Daca stie cineva cum e mai bine de facut, astept un raspuns. Daca e o aberatie, moderatorul stie ce e de facut...Cu multumiri,Costel

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pavcostel

8

• radue

3

Multumesc de raspuns, Vasile. Insa cum sa fie ? cand strang definitiv, sa stea pe chestia aceea, sau sa atinga flansa de panou? Eu as vrea sa nu atinga, dar cum e mai bine? Ma gandesc ca o sa mearga pana spre 50-60Hz, sper. Cu stima,Costel

Link spre comentariu
Vizitator stuarn

Eu am pus chit siliconic pe o coala de hartie (intre 2 cercuri concentrice ce reprezentau exteriorul si interiorul ramei de prindere), apoi am asezat deasupara o alta coala si am presat putin cat sa nivelez chitul. L-am lasat sa se usuce si apoi am indepartat colile destul de usor. Ce a ramas era o garnitura. Daca ai indemanare poti sa faci si modele mai complicate.

Link spre comentariu

Merci.Insa am gasit un burete poliuretanic in benzi, cu adeziv pe spate. Grosime 5mm. Am lipit doua unul peste altul, am taiat cu cutterul fasii de 10mm latime, si l-am lipit pe flansa curata. Gaurile facute cu o preducea, (segment de antena) si se lipeste beton. Adica atinge de panou, dar se sprijina bine de tot pe buretele asta comprimat. Rama la dif are cam 6-7mm inaltime maxim.Cu stima,Costel

Link spre comentariu

Deoarece unui om "daca-i dai undeget, vrea tot", mai am indrazneala sa mai revin cu o intrebare puerila. In documentatia originala, se specifica faptul ca se umple incinta deasupra tubului de bas cu continutul a doi saculeti de textil. Daca eu folosesc minet sau ceva echivalent, doar lipit pe laterale si peretele din spate, oare se modifica frecventa de rezonanta a incintei? Ar trebui pus si pe panoul cu difuzoarele? (evident pe interior!) Sau e de preferat sa-l pun cumva pliat in interior, sub forma de falduri?Cu stima,Costel

Link spre comentariu

ar trebui sa pui astfel incat daca sunt 2 suprafete paralele pe una sa fie acoperitas de material ( asta cel putin, poti sa pui mai mult dupa gust )un exemplu: pe panoul opus celui pe care sunt montate difuzoarele, pe fundul ( sau deasupra cutiei ) si pe un panou lateral al cutiei.

Link spre comentariu

Deci nu e vital ca masa amortizanta sa fie distribuita uniform in incinta? Asta e tot schepsis-ul, ca neamtu' asa zicea... Multumesc de raspuns.Cu stima,Costel

Link spre comentariu

Nu e vital, important e sa nu ai suprafete paralele neamortizate pe una din ele.Cum am zis mai sus, dupa ce ai pus material pe un din suprafete poti sa mai umpli incinta in functie de preferinte. :yawinkle:

Link spre comentariu

Multumesc din nou. Apropo, am gasit azi Minet de 40, lat 2metri, la pret de 150.000rol sau 15ron :smt005 . La Bucur-Obor, parter. Poate mai intereseaza pe cineva. Daca o sa am timp, sper sa pun cateva poze, sa vedeti pentru ce m-am strofocat atat... :rolleyes: :rolleyes: Cu stima,Costel

Link spre comentariu

Gata. Adica pe aproape. Functioneaza, si chiar placut. E clar ca e de lucrat un pic la egalizare si la volumul de intrare... Insa per total sunt multumit, mai ales de regimul DIY. Mai raman de acoperit gaurile unde s-au ingropat suruburile. Asta nu e urgent, insa.O observatie: - alta data nu mai fac nimic din material gata finisat. Am avut placile taiate CNC si cantuite. S-a lucrat bine, insa inevitabil am avut mici abateri. Iar materialul de cantuire se vede, alta are directie a fibrelor... Asta pentru cine doreste sa mai faca astfel de lucrari, in general neacoperite cu mocheta sau alte materiale, ci cu MDF.Cu multumiri,Costel :prayer: :supz: :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări