Vizitator nokia6230 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Va salut cu respect! Sun un incepator in acest domeniu al audio. Asa ca va rog frumos sa nu radeti sau sa ma condamnati in vreun fel in radurile de mai jos. Am optat pentru un proiect Visaton Alto 2 (http://www.visaton.de/en/bauvorschlaege ... ction.html) Din pacate nu am reusit sa pastrez proiectul din pricina faptului de tweeterul nu l-am gasit pe nicaieri. Mi s-a oferit ocazia sa iau la un pret foarte mic tweeterele din link si le-am luat (http://www.parts-express.com/pe/showdet ... r=264-1012). Difuzorul de medii este visaton w170s 8 ohmi (http://www.visaton.de/en/chassis_zubeho ... 70s_4.html). Acum am o mare problema la filtre, am pastrat intocmai, dar tweeterele mi s-au parut cam "tuite" si am pus o rezistenta de 4.7 ohmi in locul celei de 8.2 ohmi si acum sunt mai ok. Ce ma sfatuiti? Sa le las asa sau ar trebui sa pun alte componente de alte valori pe filtre? Stima si multumesc Sa incerc un condensator la tweeter de 4.7uf ? Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Ca de obicei filtrele postate pe situl Visaton sunt niste porcarii, fara legatura cu realitatea. Adica simple exercitii de simulare (simplista, nici macar serioasa) si nu par sa fi fost realizate practic si testate comparativ cu altele ...Nici acela nu face exceptie.Pe de alta parte in schema de pe site-ul Visaton filtrul este calculat pt un tweeter de 8 ohmi, iar din linkul dat catre partexpress rezulta un tweeter de 4 ohmi ...Impedanta este prima si cea mai importanta conditie care trebuie respectata la calcularea sau adaptarea filtrelor !! Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Precizeaza daca tweeterul este in versiunea de 4 sau in cea de 8 ohmi, si o sa iti postez o schema potrivita respectivei combintaii de difuri. Link spre comentariu
Vizitator nokia6230 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 tweeterul este de 4 ohmi, imi cer scuze pt omiterea acestui aspect Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Iata si schema promisa:C1 = 10uFL1 =0,33mHR1 =2,2ohm/5WR2 = 6,8ohm/10W L2 = 0,5mHC2 = 10uFRz = 6,8-10ohm/10WCz = 6,8-8,2uFPoti incerca cu si fara C2 Link spre comentariu
Vizitator nokia6230 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 multumesc mult de tot shambala... vreau sa zic ca mi-ai dat peste cap toate cunostiintele dobandite pana acumam 2 intrebari:1. difuzorul de medie este de 8 ohmi, e ok cum e acolo in imagine?2. + de la ambele difuzoare este comun ? Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Nu, nu e nimic ok !!De ce nu ai scris de la inceput ce impedanta au in realitate difuzoarele tale ?Ai dat un link catre un proiect si ai lasat sa se inteleaga ca folosesti acelasi midwoofer. Trebuie sa recalculez tot filtrul !!! Macar spune tot ce ai mai schimbat, sau spune cum arata IN REALITATE ce ai facut tu (incinta, volum, acordaj, modelul exact al difuzoarelor folosite, fonoabsorbant, tot ce ai acolo). Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Pt Zwoofer = 8ohm si Ztweeter = 4 ohmi :Co = 0,1uF MKPC1 = 8.2uFL1 =0,4mHR1 =2,2-2,7ohm/5WR2 = 6,8ohm/10W L2 = 1mHC2 = 8,2- 10uFRz = 8,2ohm/10WCz = 10uFPoti incerca cu si fara C2 Link spre comentariu
Vizitator nokia6230 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Salut, imi cer scuze... dar am scris in primul post "Difuzorul de medii este visaton w170s 8 ohmi ", iar tweeterul am spus anterior ca tu sa faci schema ca are 4 omhi. Incinta este facuta identic dupa modelul de pe site. La interior am vatelina pe toti pereti incintei.Am scris la inceput ce difuzoare am si am dat si link-uri Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Da, asa este, ai scris. Este greseala mea, am sarit randul respectiv. Imi cer scuze.Ai mai sus schema pt combinatia respectiva.Legi difuzoarele asa cum am desenat eu, si poti eventual - dupa aceea, sa inversezi conexiunea tw. Suna mai clar si mai tare asa cum am desenat, dar poti testa ca nu se strica nimic. (in boxe este doar CA, notatiile + si - fiind conventionale si marcand exclusiv faza)Ramane valabila sugestia de a testa cu si fara C2.De proba poti folosi si bobina de 0,33mH pe care o ai deja. Link spre comentariu
Vizitator nokia6230 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 multumesc inca o data de ajutoram dat comanda de piese dupa cum urmeaza... condensatori jantzen, bobine tot de la jantzen si anume wire air coil, mai am sa caut maine pe la magazinele de pe maica domnului rezistentele care imi lipsesc si de abia astept sa pun in aplicare schema ta, chiar sunt curios cum se aude... nu cred ca te superi daca te mai deranjez cu cate o intrebare daca am nelamuriritoata stima !! Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Cu placere, dar nu trebuia ca comanzi piese scumpe, graba asta este intotdeauna o greseala. Intai se realizeaza schema cu piese [mai] ieftine, apoi, cand se ajunge la concluzia ca s-au terminat tatonarile, are sens comandarea pieselor scumpe. Trebuia sa incerci filtrele cu aceleasi piese ca si primele - poate ai obv. ca am incercat in mod special sa pastrez cat mai mult din valorile initiale... Daca eu gresesc si proiectul meu suna mai prost decat cel incercat anterior ? Ce faci cu piesele ? Mai ales daca ar fi fost valori mai mari si mai scumpe ? La teste se pot pune si R de 1-3W, iar condensatorii se pot face din mai multi mai mici. De asemenea, se construieste un singur filtru si se asculta comparativ cu cel vechi. Link spre comentariu
Vizitator nokia6230 Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Pai nu a fost mult, 35 ron parca pe : conzi bennic MKP pt bypass de 0.1 uf, sarma de 0.39mH ( de 0.4mH numai are...) si inca 2 conzi jantzen de 10uf.... o sa folosesc pt restul din ce am din crossu care e acum respectiv, conzi de 10uf, rezistentele de 8.2ohmi, sarma de 1mH... tre sa mai cumpar restul de rezistente care imi lipsesc. Sunt increzator ca se va auzi mai ok, schema de pe site-ul visaton fata de ceea ce mi-ai dat tu este realmente rudimentara !!Sincere multumiri si revin cu impresii dupa ce intru in posesia la toate piesele Link spre comentariu
Geolic Postat Februarie 4, 2012 Partajează Postat Februarie 4, 2012 Salut. Sint mai nou in zona si vin cu o rugaminte daca vreti sa ma ajutati.As vrea sa montez intr-o boxa doua dif cu impedanta de 4 ohm inseriate si un driver pentru "inalte" cu impedanta de 8 ohm. Puterea amplificatorului este de 2x400w. Ce filtru se potriveste la aceasta configuratie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum