cristian1961 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Buna ziua, se stie ca 723 nu functioneaza sub 2V tensiune de iesire ,fara sa fie folosit ca artificiu o sursa auxiliara negativa.Dar exisyta o aplicatie care permite ca tensiunea sa fie 0V la iesire fara a fi necesara o sursa auxiliara negativa. Am pierdut aplicatia respectiva ,stie cineva de ea ? .Este mai rara si in foile de catalog nu se da .Se facea cumva cu un divizor rezistiv pe calea de reactie cuplat si cu tensiunea de referinta ,in asa fel in cit cind iesirea era in zero la iesire pe intrarile operationalului tensiunea era ma mare de 2V pt a se asigura functionarea corecta .se puneau doar citeva rezistente in plus parca potentiometrul era dublu dar nu bag mina in foc ,un fel de unte de rezistente de la intrare la iesire .mai tin minte ca rezistentele dein puntea asta erau una mare si alta mica cam de 10ori.in rest nu se puneau alte componente .era buna te scutea de complicatii cu tensiunea negativa .am si facut o sursa cu ea si a funcionat perfect .sursa am dat-o nu mai tin minte cui .poate stie cineva schema . numai bine . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Se obtine o tensiune negativa cu cond si diode,de pe alternativ (fara o a doua infasurare pe secundar). Link spre comentariu
rimache Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 http://www.circuiteelectronice.ro/power ... lm723.html Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 13, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Multumesc cam asta era schema . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum