Vizitator pedala1 Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Am cumparat un nou tranzistor 2n3553 pentru un emitator fm pt. ca vechiului tranzistor i s-a rupt un pin. L`am montat dar am constatat ca puterea de iesire este infima !! apoi am lipit cu greu pinul rupt pe celalalt tranzistor si functioneaza perfect... Care este problema cu tranzistorul pe care l`am cumparat? Nu este el bun? Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Verifica sa nu fi inversat baza cu emitorul. Mai poti verifica si factorul de amplificare al celor doua tranzistoare. Link spre comentariu
Vizitator pedala1 Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 nu sunt inversate. Factorul de amplificare nu stiu cu ce sa il masor dar presupun ca este acelasi din moment ce este acelasi tip de tranzistor. Sau asa ar trebuii sa fie. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Cu betametrul multimetrului. Link spre comentariu
soi Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Am cumparat un nou tranzistor 2n3553 pentru un emitator fm pt. ca vechiului tranzistor i s-a rupt un pin. L`am montat dar am constatat ca puterea de iesire este infima !! apoi am lipit cu greu pinul rupt pe celalalt tranzistor si functioneaza perfect... Care este problema cu tranzistorul pe care l`am cumparat? Nu este el bun?Multe din tranzistoarele de RF de astazi sunt contrafacute. Probleme asemanatoare am avut cu C2314, C1969, C2078 etc. Masurate cu ohmetru par bune dar nu lucreaza in radiofrecventa. Daca-ai fi mai aproape ti-as da eu unul original facut inainte de 1989. Link spre comentariu
Vizitator pedala1 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Multumesc ca m`ai lamurit. L`am luat de la Adelaida si m`am certat cu ei si tot nu au vrut sa`mi trimita altul. Link spre comentariu
AlinEX Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Multumesc ca m`ai lamurit. L`am luat de la Adelaida si m`am certat cu ei si tot nu au vrut sa`mi trimita altul.OPC abia asteapta motive de amenda! fa o reclamatie Link spre comentariu
cristirimer Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 La cumpararea tranzistoarelor de putere in RF este bine sa fie verificate d.p.d.v. al factorului "beta", multe dintre acestea sunt aduse pe cai dubioase, din loturi declasate, asemeni celor vandute "la colt de strada" in Academiei - Bucuresti inainte de 1990. Am cumparat si eu cateva asemenea componente si la masurare am constatat ca aveau un "beta" de numai 6 - 8. Tranzistoarele de putere in RF au amplificare mai mica decat cele pentru JF, dar trebuie sa fie mai mare de 30 (la valoarea curentului de masura din instrumentele digitale) si poate ajunge chiar si la peste 100 la unitatile de foarte buna calitate. Link spre comentariu
K1nderu Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Factorul de amplificare nu stiu cu ce sa il masor.poti sa masori pe hfe si sa bagi tranzistorul in multimetru prin respectarea pinilor icon_jook Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 la masurare am constatat ca aveau un "beta" de numai 6 - 8 Am intilnit tranzistoare chinezesti, noi-noute, cu beta... 2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum