Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema tranzistor 2n3553

Vizitator pedala1

Postări Recomandate

Vizitator pedala1

Am cumparat un nou tranzistor 2n3553 pentru un emitator fm pt. ca vechiului tranzistor i s-a rupt un pin. L`am montat dar am constatat ca puterea de iesire este infima !! apoi am lipit cu greu pinul rupt pe celalalt tranzistor si functioneaza perfect... Care este problema cu tranzistorul pe care l`am cumparat? Nu este el bun?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• soi

1

• __farad__

1

• AlinEX

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pedala1

nu sunt inversate. Factorul de amplificare nu stiu cu ce sa il masor dar presupun ca este acelasi din moment ce este acelasi tip de tranzistor. Sau asa ar trebuii sa fie.

Link spre comentariu

Am cumparat un nou tranzistor 2n3553 pentru un emitator fm pt. ca vechiului tranzistor i s-a rupt un pin. L`am montat dar am constatat ca puterea de iesire este infima !! apoi am lipit cu greu pinul rupt pe celalalt tranzistor si functioneaza perfect... Care este problema cu tranzistorul pe care l`am cumparat? Nu este el bun?

Multe din tranzistoarele de RF de astazi sunt contrafacute. Probleme asemanatoare am avut cu C2314, C1969, C2078 etc. Masurate cu ohmetru par bune dar nu lucreaza in radiofrecventa. Daca-ai fi mai aproape ti-as da eu unul original facut inainte de 1989.
Link spre comentariu

Multumesc ca m`ai lamurit. L`am luat de la Adelaida si m`am certat cu ei si tot nu au vrut sa`mi trimita altul.

OPC abia asteapta motive de amenda! fa o reclamatie
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

La cumpararea tranzistoarelor de putere in RF este bine sa fie verificate d.p.d.v. al factorului "beta", multe dintre acestea sunt aduse pe cai dubioase, din loturi declasate, asemeni celor vandute "la colt de strada" in Academiei - Bucuresti inainte de 1990. Am cumparat si eu cateva asemenea componente si la masurare am constatat ca aveau un "beta" de numai 6 - 8. Tranzistoarele de putere in RF au amplificare mai mica decat cele pentru JF, dar trebuie sa fie mai mare de 30 (la valoarea curentului de masura din instrumentele digitale) si poate ajunge chiar si la peste 100 la unitatile de foarte buna calitate.

Link spre comentariu

Factorul de amplificare nu stiu cu ce sa il masor.poti sa masori pe hfe si sa bagi tranzistorul in multimetru prin respectarea pinilor icon_jook

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări