Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filmari subacvatice cu pesti indigeni

Vizitator nicu40

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rares01

4

• liviu

2

• radu ionel

2

• manolo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

interesante filmuletele cu pesti insa nu este nimic iesit din comun, un pescar stie de ce!din batrani se stie ca somnu mananca orice unii pescuiau chiar cu pui de gaina si alte cele...deci.. :da

Link spre comentariu

Se prindea somn la hoituri de pasari moarte sau la sapun de casa, cu cit mai urit mirositor, cu atit ma "atragator" pentru somn.Si se vorbeste de capturi interesante.Pacat ca ce este mai mare de citeva Kg, are carnea prea grasa (parere pur personala).

Link spre comentariu

Pacat ca ce este mai mare de citeva Kg, are carnea prea grasa (parere pur personala).asa este insa la somn in mare parte grasimea se depunde la burtaa deci ai ce alege totusi, chiar daca gustul nu este acelasi ca al unui somotei :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Chiar am vrut sa zic , ca asa ceva e normal pe raul ebro , dar vad ca acolo e facuta filmarea.

Oricum e pacat ca au introdus 2 germani somni in raul ebro, din ce am inteles sa stricat toata treaba cu alte specii de pesti.

In mare parte , predomina somnul si sau prins capturi de 2 metrii.

Link spre comentariu

Poate introduce si la noi pe Dunare ceva somni, ca sunt pe cale de disparitie

_____________________Nu este adevarat,este destul somn in Dunare,dar...trebuie sa ai barca/ sonar ,sa depistezi gropile si sa-l ademenesti functie de anotimp/momeala...si tehnica/metodele de prindere sint multe ...cu barca pe senal in scurgere cu momeala vie,coropisnita ,insotite de CLONC (sunetul de chemare al femelei)etc,in gropi si confluiente...dar esential este montura ,cum se face si de ce???De multe ori somnul nu se avinta cu gura** hap si gata**ci ,loveste prada cu coada intii si se acrunca cu gura.In grota in mal sat la pinda si la suprafata face Hap.De asemenea si denumirile functie de an/kg difera.Cel mai cautat ptru consum este cca 7/8 kg,dupa aceasta depune grasime.Si retetele culinare difera ;ia sa mincati un batog de somn sarat/afumat,de 30kg,agatat in grinda si multa udatura....sigur dormiti linga EL
Link spre comentariu

Ce peste mai e pe Dunare? de cind"branconierii" au inceput sa citeasca reviste ,folosesc tot felul de bobine de inductie ,devenind "electriceni fruntasi" si culmea nimeni nu vede nimic ,dupa principiul :ce gura mea nu ar minca o saramura?

Link spre comentariu

Ce peste mai e pe Dunare? de cind"branconierii" au inceput sa citeasca reviste ,folosesc tot felul de bobine de inductie ,devenind "electriceni fruntasi" si culmea nimeni nu vede nimic ,dupa principiul :ce gura mea nu ar minca o saramura?

Adevarul este , ca in Romania pestele e pe cale de disparitie din cauza braconierilor , dar e si vina pescarilor care baga tot ce pot in plasa ,si nu gandesc pentru ziua de maine.Imi aduc aminte , acum 15 ani , rauriile si baltile , erau pline de crapi si carasi , acum e totul gol ,(prin zonele alea nu au trecut braconierii) , dar pescarii erau cu plasele pline de carasi si crapi de dimensiuni mici. Cum naiba sa nu ramanem fara peste .
Link spre comentariu

am vazut si eu ca a cam dispaut pestele.. dar cat despre somn la pui de gasca si de rata am auzit si eu.. exact asa se prinde si cleanul la pietricele (il starnesc imitand plescaitul apei)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări