Shambala Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Daca omul stia sa construiasca sau sa asambleze un preu de doza nu si-ar mai fi exprimat mirarea ca se aude f f incet pe receiverul Sony. In mod cert are alt domeniu de specializare. Nivelul de calitate al pickup-ului in discutie este departe de a merita o investitie semnificativa intr-un preu de doza bun. Adaptarea de impedanta a dozei cu preul precum si realizarea unei surse de alimentare cu zgomot f mic (necesara unui preu de doza DIY bun) sunt departe de indemanarea si cunostintele multor electronisti amatori. Asa ca recomandarea comuna de a se cumpara un amplificator SH cu intrare Phono ramane cam singura solutie buna si echilibrata. Link spre comentariu
yokoono Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 Ce bun ar fi fost acum un kit din ala ce se gasea, pe vremea lui Ceasca, in magazinele de electronica si care era lipit de cumparator. Un pionier il rezolva imediat. Link spre comentariu
leonard71 Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) Multumesc pentru raspunsuri. Receiverul este inca in garantie asa ca exclud din start orice interventii la el. Mai demult cand am mai folosit pickup-ul foloseam Kashtan-ul ca amplificator. Din pacate nu mai exista nici varianta asta... Ma gandeam la un preamplificator gata facut (am gasit pe net cateva variante la vreo 100 si ceva pana in 200 de lei care ar fi pentru pickup). Intrare RCA, iesire RCA. Alimentare separata. Nu stiu insa daca sunt compatibile cu ce am eu. Cam asa arata.. Editat Septembrie 12, 2020 de leonard71 Link spre comentariu
ex.escu Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) In pick-up se poate monta un preamplificator cu unul din integratele mentionate cu un transformator de mica putere toroidal , asezat si fixat corespunzator si problema poate fi rezolvata....kitul era bun pentru incepatori, performantele lasau de dorit, un preamplificator bun din anii de glorie ai discurilor , pentru performante ridicate(headroom) se alimenta la tensiune mai mare, unele ajungeau la +/- 50v cc.(sansui ca 3000). Sasiul de la pick-up s-a vandut (si) sub brandul lenco. Se poate folosi ,daca nivelul de intrare-sensibilitatea/nivelul de iesire corespund. P.S. Cand a aparut , "brothers in arms" era unul din cele mai bine 'trase" albume... si azi unul in stare buna,original, pe un sistem bun , suna exceptional. Editat Septembrie 12, 2020 de ex.escu Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 12, 2020 Partajează Postat Septembrie 12, 2020 (editat) Kashtan-ul avea intrare de doza magnetica ? Sau ati folosit intrarea de microfon ? Vinylul Brother in Arms - first press, USA sau UK, mint (adica sigilat, neascultat vreodata) se gaseste la 100 $ (+ transp + riscurile de rigoare). -0- Editat Septembrie 12, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Radu Bdk Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 Salutare, știu că e vechi thread-ul, dar poate mai e cineva pe aici care să imi spuna ce doze accesibile sunt compatibile cu acest NC430. Ma orientez inspre AT VM95ML sau Nagaoka MP-110. Ce ziceti, potrivesc astea, sau alte sugestii? Link spre comentariu
FLONE Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 (editat) Salutare, am cumparat si eu doza Ortofon OM 10 pana la urma. Doza are parametrii astia: Tracking force range/g 1,25-1,75 Recommended tracking force/g 1,5 Sa inteleg ca 15 de pe brat inseamna 1.5g? Multumesc anticipat. Editat Ianuarie 14, 2021 de FLONE Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Trebuie reglat "zeroul" contragreutatii inainte de a regla apasarea pe ac. Link spre comentariu
FLONE Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Da, da. Bratul trebuie sa stea in echilibru perfect, paralel cu platanul. Multumesc Link spre comentariu
radubor Postat Februarie 12, 2022 Partajează Postat Februarie 12, 2022 Buna ziua! Manualul de la NC430 in limba romana il poate posta cineva? L-am tot cautat, dar nu l-am gasit. Multumesc mult! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum