Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla NC 430

Vizitator muadick

Postări Recomandate

Daca vrei sa o atasezi unui brat de NC430... mai bine nu! Nu o vei putea fixa mecanic in pozitia corecta de functionare si vei distruge atat acul dozei cat si discul, pe care vei trage o aratura adanca cu ea...

Link spre comentariu

Recomand cartus nou. E standard mount sau half inch (audio technica are mai ieftine).

Pinout-ul este standard.

Aliniera poti sa o faci singur, nu e greu, gasesti pe youtube tutoriale.

Cartridge-Connections.jpg

Link spre comentariu

Asa am primit aparatul cu doza aia. Cautand pe internet am vazut ca de fapt firele nu-s lipite, ci se folosesc papuci rotunzi.

Deci cel mai bine este sa cumpar o doza noua, fire cu papuci pe care sa le lipesc de mufa bratului.

LE. Va multumesc pentru informatii.

Editat de FLONE
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salutare tuturor!

Am si eu un Tesla NC 430 pe care l-am incercat chiar azi.... dupa o lunga-lunga perioada de inactivitate. Are doza originala VM 2102 si ca sa fiu sincer cred ca n-a functionat de mai mult de 20-25 de ori. Acum vreo 3 ani am vazut in Carturesti albumul Brothers in arms - Dire Straits si mi-am promis ca-l voi cumpara intro zi. Saptamana trecuta mi-am reralizat dorinta iar acum sunt un pic ... dezamagit. L-am legat la un receiver Sony STR DN1080 dar din pacate am descoperit ca suntetul este foarte slab chiar dat la maximum si nu am deloc bass. Va rog pe cei mai ”vechi” in bransa sa-mi recomandati un preamplificator pe care l-as putea folosi pentru configuratia data.

Cu multumiri anticipate

Leonard  

Link spre comentariu

Din pacate nu cred.... am extras din manualul receiverului pagina cu panoul din spate si pagina unde am incercuit ce spune despre conectare pickup (trebuie sa fie un preamplificator separat)

manual1.jpg

manual2.jpg

Link spre comentariu

si cu ce am ce fac... il arunc la gunoi? nu cred ca nu exista nici o solutie. am gasit pe net la o simpla cautare cateva preamplificatoare (phono stage) dar nu stiu care ar fi bun.

Link magazin RO

Link magazin RO

Link magazin RO

Editat de leonard71
Eliminarea linkuri magazin online din Romania. Se pot posta produsele de pe site-ul producătorului.
Link spre comentariu

Orice preu e ok, caci nici pickup-ul si nici doza nu sunt din gama ce costa "o mana si un  picior".

Pe de alta parte, daca vrei sa iti faci o colectie de discuri vinyl si sa schimbi pickup-ul (in viitor), merita sa te orientezi spre un preu cat mai bun.  Cum acestea sunt scumpe, s-ar putea sa iesi mai ieftin cumparand un amplif SH cu intrare de doza magnetica - trebuie ales unul cunoscut ca avand preul de doza f bun (aici e de munca, trebuie citit mult).

Editat de Shambala
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru receiverul Sony sunt cateva variante:

1.Se alege/sacrifica o intrare semnal analog care va fi de "doza magnetica",se izoleaza (taie) intrarea si  se introduce un preamplificator de doza realizat cu lme49720 (+/-17v) sau cu opa2604 (+/-24v), variante mai simple, alimentarea se face cu stabilizator .

2.Se gaseste un spatiu care permite fixarea unui conector rca (4 mufe rca) ,intrare l,r, iesire l,r, intre mufe se conecteaza preamplificatorul ,iesirea se conecteaza la o intrare analog cu cablu, avantajul e ca nu se pierde intrarea analog, dezavantajul e ca se modifica panoul spate.

3.Se foloseste un preamplificator dedicat sau un preamplificator din un amplificator bun din anii "80; preamplificatoarele uzuale , de azi, nu merita efortul financiar.

Daca reusiti, merita sa adaptatzi impedanta de intrare si capacitatea de intrare a preamplificatorului cu cea a dozei.

Mai departe, se poate incerca trecerea la o doza cu ac biradial (eliptic) sau cu profil special , gen shibata; doza originala are ac conic.

Pentru a nu apare probleme, modificarile trebuie facute de un profesionist.

Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări