Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare Amp 2sa1943 2sc5200

Postări Recomandate

• Răspunsuri 228
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E bine sa va feriti de 2SC-urile marcate cu vopsea alba;pot fi clone "bune" sau pot provoca neplaceri.Se poate masura si factorul de amplificare ,chiar cu aparatul din imagine-amplificarea trebuie sa corespunda clasei "O" 80-160(multe clone nu trec de 30-35 la npn-uri,in timp ce la pnp-uri trec de 100).

Link spre comentariu

Eu folosesc amplificatoarele care le-am facut cu finali fake numai in casa, asa ca daca se ard nu este o problema absolut deloc.Nu le fac sa ma duc cu ele la sonorizari sau mai stiu eu ce.Acolo am amplificator sanatos cu care ma duc.Daca as fi facut un amplificator complet de la 0 sa ma apuc calumea de el, puneam direct mjl`uri....da asa nu se merita sincer.Cu banii care i-am dat pana acum pe comenzi + transporturi puteam sa iau un amplificator pe la 5-600 lei si terminam circu, insa imi place tare mult sa le "mesteresc", e un hobby care nu ma lasa in pace deloc :nas:

Link spre comentariu

Nu se ard nici atat de mult blamatele fake-uri de la miva atata vreme cat stii cat sa le lucrezi si cum sa le folosesti, sarcini de 8 Ohm sau tensiuni de alimentare mai mici sau mai multe perechi in paralel si asa mai departe, solutii pot exista ca sa te poti folosi de ele in aplicatii simple, si nimic nu-ti garanteaza ca spre exemplu un IRFP240 de 15-20 sau si mai mult de la magazine mai cu nume decat miva nu este de fapt acelasi fake cu ala de la miva de 6-7lei, economia de piata, criza, te forteaza sa cauti distribuitori mai ieftini ca sa asiguri profit cat mai mare.

PS: Poate nu o sa fii de acord @lorin dar de cele mai multe ori nu poti compara un amplificator de 5-600 de lei din comert cu ceea ce faci tu cu mana ta, amplifurile de renume costa de obicei mult mai mult deoarece producatorii investesc mult, foarte mult in calitatea produsului, isi respecta clientii, in schimb ceea ce faci tu cu mana ta este mult mai bun deoarece stii exact ce si cum ai facut, ai dimensionat totul ( incepand de la traf pana la releul din DC detect ) cu mana ta si stii ca poate face fata.

Link spre comentariu

Aici ai perfecta dreptate Marian!De multe ori chiar mi-a fost si frica sa dau un ban in plus, pentru ca nu am incredere daca e sau nu de calitate acel produs.Si cu amplificatorul facut acasa la fel iti dau dreptate, numai ca la 5-600 lei nu prea ai cum sa faci nici home made un amplificator corect dimensionat....oricum cu un 800-1000lei faci un amplificator home made foarte bun parerea mea!

Link spre comentariu

...numai ca la 5-600 lei nu prea ai cum sa faci nici home made un amplificator corect dimensionat....

De acord, iti trebuiesc mai multi bani de atat insa si firmele care produc aceste amplificatoare chletuie bani pe subansambluri si componente, gandeste-te numai un traf bun cat de scump este si apoi ai sa intelegi ca de cele mai multe ori amplificatoarele din comert de acest nivel ( cateva sute de lei ) sunt de cele mai multe ori un mic dezastru asteptand sa se intample, puteri supraestimate, componente subdimensionate etc, pe cand tu cand faci ceva cu mana ta e logic ca dai mai multi bani dar stii si pe ce dai acei bani :da
Link spre comentariu

Fă comparaţie cu nişte trz serioşi, de firmă.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Asa arata originalii de la mama lor.

Cine este interesat, PM me, sint recuperati din un amplificator QSC.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări