Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizare Amp 2sa1943 2sc5200

Postări Recomandate

• Răspunsuri 228
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator alin_pro

cablajele lui hpvictor este a lui leco dar din cate imi aduc aminte parca continea mai multe tranzistoare din acelea micutzeeu asa am schema mam apucat si eu sa fac acel amplificator Stima Leco

scuze de postul anteriorla textul asta fac referintaimi dau seama cam cate cunostinte de lectronica poseda autorul
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

vreau doar sa adaug inca 2-3 perechi de finali pe radiator

Trebuie recalculate toate valorile componentelor pasive si adaugat etaje suplimentare. In aceasta configuratie, doar marind tensiunea de alimentare vei avea distorsiuni destul de mari. Etajul final trebuie sa fie neaparat in configuratie triplet.
Link spre comentariu

Pentru alimentari asa mari nu e suficient doar sa adaugi finali in plus, ar trebui un etaj de iesire triplet cu minim 4 perechi de finali, revizuite valorile componentelor din VAS, probabil tranzistorii inlocuiti datorita disipatiei ( nu sunt sigur de asta, nu stau sa calculez acum ), tranzistorii din diferential si din generatorul sau inlocuiti... etc. Inutil sa mai spun ca pcb-ul probabil trebuie refacut.

Link spre comentariu

@remus68 cer scuze pentru repetarea sugestiei Dvs, nu am observat la timp ca ati pomenit deja de triplet. SI intr-adevar daca sarcina va fi de 8 OHm atunci 2 perechi de finali ar trebui sa fie ok, am pomenit de 4 penca nu am stiut exact ce sarcina prefera autorul, si am zis sa pun situatia cea mai solicitanta in calcul, ceva detalii suplimentare in acest sens ar trebui sa lamureasca situatia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări