Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

retea dsPIC

Vizitator yulica

Postări Recomandate

Vizitator yulica

Salut!Lucrez cu niste dsPIC-uri pentru a prelua sunete de la mai multe microfoane, si acum vreau sa transmit datele la un PC. Reteaua ar trebui sa fie de tip master-slave, adica Pc-ul sa dea permisiunea fiecarui Pic sa transmita datele atunci cand linia este libera. Cu ce pot interfata reteaua cu PC-ul si ce module de transmisie ar fi recomandat sa folosesc pt PIC-uri? CAN ar fi bun pt asa ceva? Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da, CAN e un bus bun pentru asa ceva. Numai ca nu functioneaza pe principiul master-slave, fiecare dispozitiv conectat la CAN primind mesajele care se transmit. Fiecare isi poate pune niste filtre de mesaje pentru a le primi numai pe cele care il intereseaza. Daca folosesti CAN va trebui sa te gandesti si cum conectezi PC-ul la CAN: convertor RS232-CAN sau o placa de achizitie pe CAN.Succes !

Link spre comentariu
Vizitator yulica

Mersi pt raspuns! Totusi as dori sa folosesc ceva, ce se poate conecta direct la PC, fara convertor. Daca transmisia in cazul Can se face broadcast, atunci se cam incarca reteau si nu prea imi convine. Poate stie cineva vreo alternativa. Help!! Mersi!

Link spre comentariu

Nu e problema cu incarcarea retelei, mai incarcata e daca transmite PC-ul cate un token pentru fiecare, si apoi fiecare dsPIC mesajul lui. CAN-ul are arbitrare automata in functie de identificatorul mesajului, deci nu sunt probleme aici.Iti poti face un adaptor simplu, folosind inca un microcontroller cu interfata CAN, un CAN transceiver si un MAX232 pentru calculator.Lucian

Link spre comentariu
Vizitator yulica

Trebuie sa te cred pe cuvant cu incarcatul retelei. Deocamdata o sa incerc o legatura UART intre PC si unul din dsPIC-uri. Preluare datelor de PC se face cu Visual Basic, din cate am vazut.A lucrat cineva la un astfel de proiect?Trebuie sa mentionez ca sunt un incepator!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări