remus68 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Curentul mare nu provenea doar de la diode mai era o problema si pe placa din ampliful unde va fi plantat acest montajCare era problema pe placa? Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Ianuarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Firele care duceau la iesirile de boxe mai treceau inca prin 2 cablaje si mai aveau legatura cu diverse piese. Am taiat cablajul si acum merge direct spre iesire si totul este ok. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 @leo_electro schema asta n-as face-o practic nici batut, sunt destule alte scheme mult mai eficiente sau daca nu gasesc ce vreau imi pot proiecta singur schema cu parametrii doriti.Nu ai sa vezi pe nimeni care sa zica si anume ca simulatorul este infailibil la orice chestie, insa sunt unele teste care sunt totusi elocvente si destul de apropiate cu realitatea, si cazul de fata cu cele 2 tipuri de diode este totusi realist, caderea de tensiune la acelasi curent pe 4936 este cu siguranta mai mare decat pe 4148 asadar si bias mai mare pentru finali, ca nu o fi 60mA in realitate...de acord, poate fi mai mult, mai putin, depinde si de celelalte componente, de valorile lor practice, insa ideea de principiu este valida.Cat despre intrarea lasata in gol la reglarea biasului in simulator, chestia asta n-are nici o importanta in simulator, si aici se evidentiaza diferenta dintre simulator si realitate, simulatorul prezinta cazul ideal sub orice aspect, incearca-l si ai sa te convingi. Link spre comentariu
Vizitator leo_electro Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Bogdi12001, daca nu ne arati o poza cu amplificatorul facut, eu nu te cred ca functioneaza. Asa sunt eu, toma necredinciosu! mariane, diferente minore de ordinul zecilor de milivolti exista in functie de tipul diodelor, dar nu diferente asa mari precum presupunea leco sa obtin curenti de mers in gol de ord. amperilor. Nu, nu asa! Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Ianuarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Nu am sa pun nici o poza, te las pe tine sa crezi ce vrei.Pana la urma nu ai dat nici un sfat nu ai facut nimic decat sa te contrezi cu leco si alti useri. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Bogdi12001, daca nu ne arati o poza cu amplificatorul facut, eu nu te cred ca functioneaza. Asa sunt eu, toma necredinciosu!Nu cred ca este rolul nostru sa judecam pe ceilalti utilizatori in acest fel, @Bogdi12001 a venit cu o problema, a primit unele sfaturi care se pare ca au rezolvat situatia asadar la ce te ajuta interogatoriul asta? iti dai seam si singur ca risti sa fii ignorat.mariane, diferente minore de ordinul zecilor de milivolti exista in functie de tipul diodelor, dar nu diferente asa mari precum presupunea leco sa obtin curenti de mers in gol de ord. amperilor. Nu, nu asa! Leco a avut totusi dreptate cand a spus ca 4936 nu sunt potrivite pentru a inlocui 4148, ca nu a fost in totalitate aceasta cauza nu poate fi leco acuzat devreme ce el nu avea de unde stii ca autorul temei mai avea unele probleme cu amplificatorul care adaugau la cele deja existente, esentialul este valid, si anume 4936 nu sunt potrivite pentru aceasta aplicatie.PS:@Bogdi12001 ca sa eviti si alte neplaceri scoate acele diode de tot si inseriaza in locul lor in circuit o superdioda ca in atasamentul de mai jos, este mult mai eficient controlul biasului in acest mod, si nu sunt decat 2 rezistoare, un tranzistor si un potentiometru ( eventual mai poti adauga pe pinii C-E ai tranzistorului un condensator de 100n ). Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 diferente minore de ordinul zecilor de milivolti exista in functie de tipul diodelorChiar si intre diode de acelasi tip apar diferente. Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Ianuarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Deocamdata l-am demontat pt ca trebuie sa comand finali pt el (tip 35), eu l-am testat cu 2n3055 dar radiatoarele de pe amplif nu prea imi permit sa montez 2n3055. Dupa ce vin finalii am sa-i fac si circuitul de superdioda.Multumesc pt schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum