Bogdi12001 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Va rod daca ma puteti ajuta cu un sfat cum sa scad curentul de repaos la schema din atasament. Acum am un curent cam de 3 A masurat cu ampermetrul inseriat pe colectorul finalului de pe ramura de alimentare +. Este alimentata la +/- 34v in gol. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Se poate pune in locul uneia din diodele D1,D2,D3 un semireglabil de 250 ohmi si se regleaza din el curentul de mers in gol. Initial puneti semireglabilul la minim ca sa plecati de la o valoarea mica a curentului. Diodele trebuie neaparat sa fie in contact termic cu radiatorul.Ati mai putea improviza un circuit de tip superdioda cu tranzistor(se poate lua din alte scheme). Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 si daca adaug un circuit de superdioda elimin diodele nu?Am incercat cu semireglabil dar nu merge. Nu imi creste sau scade curentul constant daca maresc sau scad valoarea semireglabilului. Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Am incercat cu semireglabil dar nu merge. Nu imi creste sau scade curentul constant daca maresc sau scad valoarea semireglabilului.Asta se intampla din cauza ca nu ai legat corect semireglabilul, trebuie sa legi in circuit unul din pinii din capat si pe cel din mijloc, daca legi capetele semireglabilului nu poti varia rezistenta.Ai mai jos o poza, tu trebuie sa folosesti pinii A si W sau W si B, probabil tu ai legat in circuit pinii A si B. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Am incercat cu semireglabil dar nu merge. Nu imi creste sau scade curentul constant daca maresc sau scad valoarea semireglabilului. Trebuie legat cum e in poza de mai jos. Unul din cele 2 capete libere merge la colectorul lui T4 si celalalt capat la baza lui T5. Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 am legat a si b dar am facut punte intre b si w Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Daca ai incercat cu un semireglabil de 250 ohmi si nu a mers, atunci incearca si cu unul de valoare mai mare. Link spre comentariu
adi1967 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Pe langa recomandarile primite mai vezi si posibile greseli in montaj si/sau piese defecte.Vezi finali,prefinali etc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 am facut punte intre b si wDaca va referiti la TR din schema, ati gresit. Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 nu ma refeream la TRAm adaugat un semireglabil in locul lui D1 Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 nu ma refeream la TRPai din acesta se polarizeaza in CC T3 si implicit T4. Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Ianuarie 10, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 la TR nu am umblat deocamdata pt ca am alimentat etajul si am un consum de 3 A si nu reusesc sa il scad. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 nu ma refeream la TRPai din acesta se polarizeaza in CC T3 si implicit T4.Din TR se regleaza offset-ul, nu curentul de mers in gol. Link spre comentariu
miron1947 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Din TR se regleaza offset-ul, nu curentul de mers in gol.Dar prin diferenta de curent prin T1 si T2, nu apare si o diferenta de tensiune pe R3 si R4, care polarizeaza T3? Link spre comentariu
petrica pit Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Sper ca stii sa reglezi corect curentul de repaus. Trebuie sa ai volumul dat la minim si sa nu ai difuzor conectat la iesirea amplificatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum