Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglaj curent repaos.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate pune in locul uneia din diodele D1,D2,D3 un semireglabil de 250 ohmi si se regleaza din el curentul de mers in gol. Initial puneti semireglabilul la minim ca sa plecati de la o valoarea mica a curentului. Diodele trebuie neaparat sa fie in contact termic cu radiatorul.Ati mai putea improviza un circuit de tip superdioda cu tranzistor(se poate lua din alte scheme).

Link spre comentariu

Am incercat cu semireglabil dar nu merge. Nu imi creste sau scade curentul constant daca maresc sau scad valoarea semireglabilului.

Asta se intampla din cauza ca nu ai legat corect semireglabilul, trebuie sa legi in circuit unul din pinii din capat si pe cel din mijloc, daca legi capetele semireglabilului nu poti varia rezistenta.Ai mai jos o poza, tu trebuie sa folosesti pinii A si W sau W si B, probabil tu ai legat in circuit pinii A si B.

post-7817-139829367582_thumb.jpg

Link spre comentariu
Am incercat cu semireglabil dar nu merge. Nu imi creste sau scade curentul constant daca maresc sau scad valoarea semireglabilului.

Trebuie legat cum e in poza de mai jos. Unul din cele 2 capete libere merge la colectorul lui T4 si celalalt capat la baza lui T5.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări