Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire finali...

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator ignitronul

Haideti sa nu facem confuzii.Da, puterea maxima de iesire este dictata de tensiunea de alimentare combinata cu caracteristicile finalilor (swing-ul maxim posibil al tensiunii de iesire, curentul maxim) si de impedanta sarcinii.Dar din moment ce bucla de reactie negativa va fi aceeasi putem afirma ca se va auzi la fel de "tare".Grija mare la impedanta difuzoarelor: sa nu fie sub 8 Ohmi.

Link spre comentariu

Depinde si de cum este facut cablajul. TDA7294 are cativa pini neconectati (5, 11, 12).

Am vazut cablaje in care pinii astia erau folositi pentru a usura cablarea, nu mai stiu precis cum, dar de exemplu, pinul 9 conectat la 11 apoi la 12, pentru a scoate pinul 9 in fata mai usor.

Deci verifica daca cei 3 pini sunt lasati in aer pe cablajul tau. Daca da, atunci poti pune TDA7293.

Edit:

De fapt e vorba de exemplul asta: ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles/pr ... da7294.zip . Pinul 2 e legat cu 5, si 10 cu 11.

Link spre comentariu

Depinde si de cum este facut cablajul. TDA7294 are cativa pini neconectati (5, 11, 12).Am vazut cablaje in care pinii astia erau folositi pentru a usura cablarea, nu mai stiu precis cum, dar de exemplu, pinul 9 conectat la 11 apoi la 12, pentru a scoate pinul 9 in fata mai usor.Deci verifica daca cei 3 pini sunt lasati in aer pe cablajul tau. Daca da, atunci poti pune TDA7293.Edit:De fapt e vorba de exemplul asta: ftp://ftp.cadsoft.de/eagle/userfiles/pr ... da7294.zip . Pinul 2 e legat cu 5, si 10 cu 11.

Corect!Daca pinii 5, 11, 12 nu sunt conectati la montajul in care au functionat acei TDA7294, poti pune lejer acei TDA7293, pinii fiind la fel in restDiferenta intre ei la putere n-o sa fie prea mare eventual sa mai maresti tensiunea de alimentare ca sa fie ceva putere in plus, dar sa nu pui sarcini mai mici de 8 ohmi
Link spre comentariu

parca tda 7293 avea un bas ceva mai bun decat tda7294..

Daca ai fi spus ca TDA7293 are un bas ceva mai bun decat TDA7294, asta ar fi fost o afirmatie nefondata. Insa tu ai inceput cu un "parca" mic si timid.Cred ca sursa acestui mit provine din faptul ca TDA7293 e folosit des in subwoofere.Avantajele lui 7293 sunt ca poate lucra la tensiuni mai mari, si ca se pot pune elegant mai multe in paralel, obtinandu-se astfel puteri mult mai mari.Nu cred ca difera suficient de mult fata de 7294 incat sa aibe un bass mai bun implicit.
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Cred ca sursa acestui mit provine din faptul ca TDA7293 e folosit des in subwoofere.

Exact.

Si alta chestie pe care am observat-o TDA2030 in subwoofer. si mi-am pus intrebarea "De ce nu tda2040 sau tda 2050" care au o putere mai mare. Poate ca raspunsul in bass al lui Tda2030 este mai bun decat raspunsul lui Tda 2040 sau Tda 2050. E doar o presupunere :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări