Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leco SMPS se apropie de final.

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitidj2008

17

• hpavictor

15

• Dr.L

14

• George

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 ohm/1000W fiecare.Am 10 buc. :aplauze

Pai daca ai atatea,de ce nu pui mai multe la un test,sa se incalzeasca modest,ca rezistenta sa ramana cat mai constanta?Oricum,e bine ca esti dotat :da
Link spre comentariu

Am inlocuit IGBT-urile care au cedat, totul lucreaza perfect, am sa mai testez (poate) si cu niste IGBT mai puternice si cu 2 trafo paralel (sa exclud din ecuatie) saturarea transformatorului.

ca igbt-uri ai folosit WARP-uri de la IR(cum sunt cele pe care le ai la vanzare)?
Link spre comentariu
1 ohm/1000W fiecare.

Am 10 buc. :aplauze

Pai daca ai atatea,de ce nu pui mai multe la un test,sa se incalzeasca modest,ca rezistenta sa ramana cat mai constanta?

Oricum,e bine ca esti dotat :da

Masurind prin relatia P=UxI, nu ma intereseaza prea mult deriva termica a rezistentelor.

Nu prea am loc sa pun atitea in mica-mi debara...

Una este exact cit antebratul unui om de 175cm inaltime

Am inlocuit IGBT-urile care au cedat, totul lucreaza perfect, am sa mai testez (poate) si cu niste IGBT mai puternice si cu 2 trafo paralel (sa exclud din ecuatie) saturarea transformatorului.

ca igbt-uri ai folosit WARP-uri de la IR(cum sunt cele pe care le ai la vanzare)?

Da, exact ele sint, originale de la mama lor...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am vazut sursa.....si am ascultat-o . Este " baterie " curata ......nici pic de artefacte.......sau alte ramasite , reziduri ale comutatiei . Auditia a fost absolut curata , acest SMPS este generos dimensionat ! Dupa o auditie in forta de aproximativ o ora , cu un modul de putere Leco clasa AB cu sarcina 2x 8 ohmi , practic era bruma pe radiatorul SMPS ! Nu se incalzea nimic , absolut nimic !Bravo Leco !

Link spre comentariu

Sa tinem cont ca, ceea ce ai ascultat tu, avea doar 2x1000uF/200Vcc filtraj pe ramura, oficial sursa va avea 4000uF/200Vcc (100Vcc)/ramura, ca filtraj.Este logic ca, o sursa rezonant mode ZCS, sa aibe zgomot foarte mic, si randament mare, deci foarte putina putere, pierduta ca disipatie.Acum, asteptam sa termine Sorin ce mai are si sa iasa odata pcb-urile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări