Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leco SMPS se apropie de final.

Vizitator

Postări Recomandate

Da, leco are dreptate, ce se afla pe discul fizic CD este PCM (pulse-code modulation) adica wav cand se pune pe hard disc apoi il poti comprima dupa bunul plac in mp3, flac, ape etc. si evident la bitrate-ul dorit, de preferat bitrate cat mai mare

Eu folosesc mp3 si il prefer comprimat cat mai putin adica la 320kbp, in schimb nu-i inteleg pe maniacii audiofili care declara razboi acestor fisiere care au pierderi infime

Uite aici marian sa citesti despre formatul PCM http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-code_modulation

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitidj2008

17

• hpavictor

15

• Dr.L

14

• George

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aici spune exact ce si cum:

Though a WAV file can hold compressed audio, the most common WAV format contains uncompressed audio in the linear pulse code modulation (LPCM) format.

The standard audio file format for CDs, for example, is LPCM-encoded, containing two channels of 44,100 samples per second, 16 bits per sample.

Since LPCM uses an uncompressed storage method which keeps all the samples of an audio track, professional users or audio experts may use the WAV format for maximum audio quality.

WAV audio can also be edited and manipulated with relative ease using software.

The WAV format supports compressed audio, using, on Windows, the Audio Compression Manager.

Any ACM codec can be used to compress a WAV file.

The user interface (UI) for Audio Compression Manager may be accessed through various programs that use it, including Sound Recorder in some versions of Windows.

Exista mai multe optiuni pentru a transpune informatia pe hard disc, de ex clasicul 16 bit/44,1Khz reproduce sunet pina la 22050Hz audio pe 2 canale, dar sint si formate de pina la 192Khz sampling, care teoretic ar merge pina la 96Khz , audio, eu consider ce este peste 44,1Khz/16 bit, un moft.

Acum, sa nu ma injurati...

Fiecare cu ce si cum.

Link spre comentariu

Atentie mare si la flacuri. Circula 2 tipuri pe net, unele au ca sursa directa cd-ul iar altele sunt transformate din mp3 in flac. Evident ca cele convertite direct de pe cd sunt de preferat. Pentru a verifica ce si cum, puteti folosi programelul din linkul de mai jos. E foarte usor de folosit. Dupa ce scaneaza melodiile indica in dreptul lor fie lossless, fie cutoff. Cele lossless sunt de preferat.

http://losslessaudiochecker.com/

Link spre comentariu

Cam ciudat totusi :nas:

Ia uite ce imi arata la abumul asta care teoretic este copiat din SACD in flac

Pai doar teoretic sau si practic? Esti sigur ca a fost convertit direct de pe cd? L-ai convertit tu?
Link spre comentariu

Nu l-am convertit eu da' piesele n-au pauza intre ele ca sa zici ca au fost ulterior plantate intr-un folder din surse diferiteAm mai verificat un alt album si la fel gaseste printre ele cateva piese cutoffEu zic ca nu prea are credibilitate softul dupa parerea meaRamane sa ii mai fac eu niste testeLeco imi cer scuze ca ti-am facut praf threadu' poate moderatorul muta discutiile astea intr-o sectiune potrivita

Link spre comentariu

Posibil sa nu aiba foarte multa credibilitate. Nu bag mana in foc pentru el. Il folosesc doar de vreo 2-3 saptamani. Mi l-a recomandat cineva cu experienta vasta in domeniu. O sa-l testez si eu mai mult sa vad "din ce aluat e facut". :rade:

Link spre comentariu

probabil verifica daca ezista ceva la frecventele peste xxkhz? desi nu e o metoda tocmai corecta, nu e obligatoriu ca o piesa sa contina frecvente peste xxkhz.Eu de obicei imi dau seama din analizorul de spectru al lui foobar, vad ca nu misca nimic peste 18k, deja intru in dubii

Link spre comentariu

Cand definitivezi proiectul de amplificator Clasa TD ?

Sorteh va finaliza in curand proiectul modului AV1000D care scoate minim 1000 W RMS 4 sau 2 ohmi / modul ( in functie de anumite modificari minore , alimentare + / - 90V ) ....cu True RMS Limiter , radiator finali MOS si desigur ventilator inclus

Pot fi setate astfel :

A- master clock

B- slave ( optional )

C- slave ( optional )

D- slave ( optional )

Dupa setare le poti conecta ( daca se doreste acest lucru ) in

1) Bridged A+B si C+D pentru 2x2000 W/4 ohmi

2) 4x1000W

3) 2000W Bridged+2x1000W , in functie de nevoi sau sursa .

Sorteh nu are in oferta sursa de mare putere , asa ca i-am spus sa recomande utilizatorilor acestor module ( AV1000D ) varianta proiectata de tine , Leco SMPS 4KW .

Link spre comentariu

Dupa ce termin cu sursele, sa fie TOATE facute, adica sa mai fac doar trafo individuale, trec pe clasa TD putere peste 1500W/4 ohm, si o sa incerc si niste proiecte de clasa D sau chiar clasa I.Oricum, totul DUPA SARBATORI.

Link spre comentariu

Revenind la acest SMPS,o mica rectificare am de facut, ramasesem cu ideea ca folosesc FAN7621 ca PWM controller, sursa mea este Zero Current Switching Series Resonant Mode,deci ZCS nu ZVS...

Link spre comentariu

Revenind la acest SMPS,o mica rectificare am de facut, ramasesem cu ideea ca folosesc FAN7621 ca PWM controller, sursa mea este Zero Current Switching Series Resonant Mode,deci ZCS nu ZVS...

Ai promis ca arati ceva semnale din puncte cheie pentru asteptatori....

Inca ceva ...despre pwm este cu microprocesor sau fara?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In urma unei vizite in laboratorul lui Leco am studiat pe viu realizarile prezentate pe forum , adica SMPS-ul si amplificatorul Made By Leco .

De aproape , SMPS-ul este impresionant...dar nu numai calitatile tehnice sau cele estetice m-au impresionat , ci auditia combinatiei SMPS + amplificator .

Nu exista sub nicio forma brum , fass sau alte fenomene care ar putea polua semnalul audio !

Am ascultat muzica ...totul este bine definit : vocea clara si perfect inteligibila , inaltele au microdetalii din belsug , basul controlat perfect ...

Set Up-ul ( de exceptie ) a fost urmatorul : sursa de semnal : CD Pioneer CDJ400 , mixer Pioneer DJM800 , amplificator + SMPS Made by Leco , Incinte acustice 15" ( MB15H401 de la RCF ) +1" ( D2500TI , difuzorul de top de la Selenium ) + horn Electrovoice , cabluri & conectica de calitate Pro .

Am ascultat doar muzica in format wav ... selectia a fost facuta de Leco .

Se pricepe si la muzica ,nu numai la amplificatoare si SMPS-uri !

Pacat ca nu am avut cu ce sa facem comparatie ...dar am primit o promisiune ( la solicitarea mea ) din partea lui Dnului Dan Zup de a vizita http://vicol-audio.ro/contact.php Show Room-ul ( unde isi desfasoara activitatea Tibi Vicol , Andy , Adrian , adica echipa care alaturi de Dan Zup au conceput si realizat produse audio Hi End unice in Romania in genul Quasar sau R-2R Shunt Volume Controller , transport + DAC-uri , dar si cabluri de semnal si boxe de o calitate deosebita ) pentru o asemenea auditie comparativa !

Va voi tine la curent...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări