Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leco SMPS se apropie de final.

Vizitator

Postări Recomandate

si nu e deloc asa de mare cum tot ziceau unii in paginile anterioare, pana la urma nu poti obtine o asemenea putere de la miniaturi

Nu e nicio problema cu marimea placii, in primul rand iti dai seama ca sursa e cu muuuult mai usoara decat un traf de 3 KW (care de regula are cam 15-20 kg). Si in al doilea rand un traf toroidal de 3 KW are cam 25 cm diametru si deci se cam apropie de dimensinile acestei surse. Asa ca totul e ok. Felicitari, Leco. :aplauze
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitidj2008

17

• hpavictor

15

• Dr.L

14

• George

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu ma refeream strict la dimensiunea de coala A4, gandurile mele zburau la o asezare intr-o cutie pentru niste amplifuri de 2x200w, apoi am realizat ca aceasta sursa pe langa dimensiunea fizica mare are si puterea prea mare pentru acel amplificator :nebunrau: La puterea aia scoasa nu pot decat sa fac asa:

post-41498-139829515315_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sint colegi care fac smps-uri mai mici, pentru puteri mai "domestice" sa zic asa, TVICOL, Sorteh, eu am facut in special pentru puteri mari.Daca faceam smps pina in 2-2,5Kw, faceam cu tot cu PFC activ, insa deocamdata direct forta maxima.Daca o sa aibe succes, poate pe viitor , facem si o sursa cu alimentare universala 86-265Vac de maxim 2,5Kw, pt chestii mai domestice.Insa deocamdata, sursele astea mi-au mincat o groaza de bani, asteptare (PCB) si timp de executie, am piesele TOATE pt 28 surse.Am de lucru cel putin 1 luna, le fac SINGUR, totul handmade, inclusiv bobinele si trafurile.

Link spre comentariu

Deocamdata, sint prins citeva zile, mai mult la job.Curind voi face un test , alimentare trafo cu filtraj vs alimentare smps, cu sonda pe iesire, sa vedem cum arata riplul in ambele cazuri, si cit scad fiecare in aceeasi sarcina.

Link spre comentariu

Venit de la munca, dupa instalarea a peste 30Kw de lumina, am zis sa mai dau un test alaturi de 2 amici buni, Babanu' {C}

{C} si Eugen.Am zis ca daca nu sar IGBT-urile, e de bine.Mai departe va las sa savurati.Testul peste 5Kw extrasi din retea (221Vx25,5A) :da :http://www.youtube.com/watch?v=Worp-0qH ... e=youtu.beCum arata sigurantele de 30A dupa test:http://www.youtube.com/watch?v=664wDHuK ... e=youtu.beCurent maxim absorbit din retea 26A:http://www.youtube.com/watch?v=uqsrQEEEJJE&feature=youtu.beEvident fara protectia la supracurent...
Link spre comentariu

Ascultam la casti melodia Metallica - Fuel, inainte sa vad filmuletele. Se potriveste la fix cu filmuletele de mai sus. :supz: Iar o sa ramana Maxente cu gura cascata. :)

Link spre comentariu
Vizitator ionutzxpo

"nu va arat ce e acolo ca dupa aia invatati si nu e bine?" WTF! hai sa va invat eu ! acolo leco avea rezonanta in primar,ei bine e destul de simplu (dupa ce faci zeci de teste ) daca ai un osciloscop sa vezi ca atunci cand ajungi la rezonanta PWM devine sinus in primar(atunci ai ajuns la rezonanta). PAM PAM!

Link spre comentariu

Si uite ca NU este asa...Acolo masuram altceva, nu "in primar".In primar si in secundar am forma dreptunghiulara, n-ai cum sa ajungi cu forma sinusoidala in primar!PAM, PAM! :rade:O sa arat diseara niste oscilograme, in puncte strategice!

Link spre comentariu

"nu va arat ce e acolo ca dupa aia invatati si nu e bine?" WTF! hai sa va invat eu ! acolo leco avea rezonanta in primar,ei bine e destul de simplu (dupa ce faci zeci de teste ) daca ai un osciloscop sa vezi ca atunci cand ajungi la rezonanta PWM devine sinus in primar(atunci ai ajuns la rezonanta). PAM PAM!

Daca te uiti bine la inceputu filmului nu este semnal(sau este mic). chiar daca sursa este aprinsa. sonda este pusa pe condesatori de la traf. dupa ce a pus sarcina sa vede in acea fractiune o sinusoida. Ceva e legat de presenta sarcini pe sursa. sa zicem ca un calculator care, cand nu este folosit isi lasa fregvenzta la procesor mai mica , se pare ca Leco a facut un fel de repaos cand sursa nu este folosita(incarcata cu putere) :aplauze si eu am pus sonda cum a facut leco si am mereu semnal drepunghiular :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări