Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Unitra 150W - legare difuzoare la filtru

Vizitator Praetorian

Postări Recomandate

Vizitator Praetorian

Salutare tuturor!

Problema mea este urmatoarea:

Am intrat in posesia unui set de boxe Unitra 150W - 8 ohm (ZgB-110-8-684)

dotate doar cu filtre si cu difuzoarele de bass GDN 30/80/4 - 8 ohm.

Intre timp m-am documentat si am intrat si in posesia originalelor pentru medii GDM 16/80/1 - 8 ohm, precum si a tweeterelor GDWT 9/100FP - 8 ohm.

Atasez foto cu filtru si cu urmatoarele specificatii:

- firele maro merg la potentiometrul pentru tweeter;

- firele galbene merg la potentiometrul pentru medii;

- un fir alb si cel rosu merg spre mufa din spatele boxei;

- cum toate firele albe sunt legate la aceeasi borna, gandesc ca reprezinta "minusul";

- un fir alb cu cel negru sunt legate la bass (negru +)

- mai ramane firul Verde si cel Albastru.....

- AICI e marea mea dilema! (in cazul fericit in care inainte detinatorul nu a umblat la fire si sunt legate total aiurea).

Care este pentru medii si care pentru inalte?...Si nu in ultimul rand, imi recomandati sa raman la aceste filtre ori sa achizitionez ceva mai bun (si ce anume)?

Va multumesc anticipat!

post-62361-139829367131_thumb.jpg

post-62361-139829367139_thumb.jpg

post-62361-139829367142_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

2

• bmw530xd

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

firul verde pare sa mearga la tweter,cel care e legat la condensatorul verzuidar per ansamblu ,da,filtrele sunt doar o tentativa,chiar si cu componentele originalenu o sa gasesti nici unele facute exact pt boxele astea,dar exista diverse variante incercate de altii pe care le poti construi pt inceput(pt ca eu unul nu am gasit pana acum o implementare mai ca la carte)

Link spre comentariu

pare, adica nu se vede f clar din pozadaca e legat de capatul condesantorului verde ,asa eda-le o proba la volum mic ca nu are ce sa se arda,orice difuzor merge si fara filtru pana la o anumita putere

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator carnal

salut,,,deci la unitre firele albe din interior sunt intodeauna minus -,,,verdele este de la tweeter,,,albastrul este de la medii,,,maro este de la bass,,,,astea sunt plus,,,+,,,,,mi-au trecut multe unitre prin mana)de 110w cei drept) dar culorile sunt aceleasi,,salut

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări