Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Amplificator/Amplituner/Receiver in 300 RON !

Vizitator kNz

Postări Recomandate

Buna seara, este primul meu post aici la voi.Va rog sa ma ajutati in achizitionarea unui Amplificator stereo (2.0) in maxim 300 RON ! M-ai zic ca inca nu am boxe am ceva micutz pe 16ohmi 5w dar pe viitor vreau ceva minimi 70w 8 ohmi asa ca sa vreau sa fie puternic amplificatorul cat de cat.Eu m-am oprit asupra urmatoarelor produse. Eu caut la un amplificator sa fie puternic pe stereo si sunetul sa se auda clar frumos. Sa-mi spuneti care este mai bun si de ce, multumesc.Sony STR-DE185 Kenwood KR-V6040JVC AX-555JVC AX-R551XOnkyo TX-7920Sony STR-DE 305Sony STR-DE 325Sony STR-DE 375sony str-d 611sony str gx-211SONY STR-DE135Technics SU-V4XKenwood ka 1010Kenwood ka 660Kenwood KA-87Sony TA-A400Pioneer A-550RKENWOOD KR5040Pioneer vsx 463sTin sa preciez ca toate acestea nu trec ca pret de 330 ron luate dupa okazii.As vrea ceva sa arate frumos puternic si sa sune cald, nu ar strica daca ar avea si FM.As vrea sa mai stiu si o chestie, daca un amplificar are un consum la retea de 400-600W este mai bun sau livreaza o putere mai mare pe canal decat unul care are sa zicem 150-250 ? Conteaza acest lucru ca un amplificator bun sa aibe consum mare ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Sony STR-DE185 - Slab, Lucratura chinezeascaKenwood KR-V6040 - chinezarie posibil final pe circuit integrat imposibil de gasit in caz de defectareJVC AX-555 - FOARTE BUN, full tranzisto finali 150 Watii pe capsula, selector impedanta.JVC AX-R551X - bunicel pe boxe de 8 OhmiOnkyo TX-7920 - bunicel Sony STR-DE 305 - Slab, Lucratura chinezeascaSony STR-DE 325 - Slab, Lucratura chinezeascaSony STR-DE 375 - Slab, Lucratura chinezeascasony str-d 611 - Slab, Lucratura chinezeascasony str gx-211 - Slab, Lucratura chinezeascaSONY STR-DE135 - Slab, Lucratura chinezeascaTechnics SU-V4X - bunicel pe boxe de 8 Ohmi , final pe circuit integrat imposibil de gasit in caz de defectareKenwood ka 1010 - bunicel Kenwood ka 660 - bun dar are final sau prefinal pe circuit integrat imposibil de gasit in caz de defectareKenwood KA-87 - bunicel Sony TA-A400 - FOARTE BUNPioneer A-550R - FOARTE BUN dar se defecteaza selectoru de canale la marea mjoritateKENWOOD KR5040 - Slab, Lucratura chinezeascaPioneer vsx 463s - Slab, Lucratura chinezeascaAi omis in cautare si denon marea majoritatea sunt foarte bune.La modele mai noi consumul dupa spate nu este real, cam la 2 x 100 watii rms pe 4 ohmi ar trebui sa aibe cam 220-240 Va.

Link spre comentariu

Daca fianalul este in clasa AB, pentru 2 x 100W nominal trebuie sa consume 350...400VA.

denon la 2 x 100 Watii nominal declara 220 Va Consum (exemplu denon pma-560)

sony la 2 x 100 Watii nominal declara 220 Va Consum (exemplu ta-f420)

Technics la 2 x 100 Watii nominal declara 550 Va Consum (exemplu SU-VX600)

Pioneer la 2 x 100 Watii nominal declara 550 Va Consum (exemplu a-550r sau a-449)

Link spre comentariu

:rade: Am gasit date unde se declara despre acest aparat ca scoate 2x110W/8 ohmi si 2x140W/4 ohmi, la un consum de 220W(!) de la retea!

Sa le traiasca termocentrala! Daca imi cumpar 10 din astea devin independent energetic...

Reclama - sufletul comertului!

Link spre comentariu

....Pioneer A-550R - FOARTE BUN dar se defecteaza selectoru de canale la marea mjoritate...

Nu se defecteaza selectorul de canale, doar ca din cauza motorizarii acestui selector, crapa lipiturile, dealtfel defect tipic la amplificatoarele Pioneer. :da
Link spre comentariu
Vizitator kNz

@lucaionut iti multumesc din suflet pentru raspuns la topic`ul meu chiar imi este de ajutor tot ce ai zis despre fiecare. Deci sa inteleg ca Sony STR-DExxx sunt niste chinezarii majoritatea. Deci au ramas urmatoareleJVC AX-555 am o intrebare la asta cu referire la raspunsul tau, tu ai zis ca este foarte bun cu finali 150w pe capsula, deci sa inteleg ca scoate 2x150w :da ? Scuza-ma daca am inteles gresit, asa este ? Daca nu cati W are in mod stereo.JVC AX-R551X am inteles ca este bun pe impedanta de 8 ohmiOnkyo TX-7920 - bunicelTechnics SU-V4X voi ce ziceti daca e sa raman la asta sa-l cumpar, in caz de defectiune vad ca nu s-ar gasi finalul pe circuit integrat.....Kenwood KA660 aceeasi probelma ca Technics`u de mai sus....Pioneer A-550R am inteles ca e foarte bun deci intra in calculeAceste fiind spuse, mai am o intrebare as vrea sa stiu care din cele de mai sus se apropie de valoarea 2x100 adica care sunt cele mai puternice. Si daca ati putea sa imi mai recomandati alte modele cat mai aproape de 2x100 in 300 ROn.@remus68 cat vine 350-400VA in W cum se transforma. Ms@Lucaionut man deci sa inteleg ca alea sunt modele cu 2x100 reali ?@fluffy merci de informatie, ce ai putea sa imi recomanzi in 300 ron sa se apropie cat mai mult de valoarea 2x100W. MSCe spune-ti despre aceste amplificatoare DENON:Denon PMA-480 RDenon PMA-320Denon Pma 730Denon Pma-425RDenon DRA 350DENON DRA-275RDDENON DRA-345RDENON DRA 365RDDenon DRA 565RDDenon DRA 25Yamaha:Yamaha AX 392Yamaha CA-V2YAMAHA RX-350Marantz:MARANTZ PM 63MARANTZ PM 510Din nou cu aceeasi intrebare care este cel mai puternic in mod stereo ?Va multumesc incaodata, si imi cer scuze ca insir atatea modele dar chiar vreau sa achizitionez ceva de calitate la 300ron sa nu-mi para rau dupaia :cry:

Link spre comentariu

Eu nu fac niciodata recomandari, tot ce iti pot spune este sa-ti cumperi niste boxe bune pentru a obtine acel sunet "cald" despre care spuneai la inceputul topicului.ps. Daca vrei si FM, musai trebuie sa fie receiver....

Link spre comentariu
Vizitator kNz

Cu siguranta voi face asta dupa ce voi achizitiona un amplificator bunicel.Receiver sau Amplituner, oricum nu e musai pot baga FM si dupa PC. Vreau ceva bun sa ma tina cativa anisori si sa fie "strong".

Link spre comentariu

:rade: Am gasit date unde se declara despre acest aparat ca scoate 2x110W/8 ohmi si 2x140W/4 ohmi, la un consum de 220W(!) de la retea!

Sa le traiasca termocentrala! Daca imi cumpar 10 din astea devin independent energetic...

Reclama - sufletul comertului!

s-a vorbit despre asta si in alte topicuri dar se pare ca nimeni nu a retinut:

puterea aceea de 220w declarata de producator la un aparat care debiteaza 2x100w/xohmi este dupa un standard international care se refera la puterea consumata de aparat in anumite conditii(in general cam la 15-20% din potentialul sau de debitare pe iesire).

standardul acesta este folosit la aparatele entry level(sub 1000euro) si are ca principal scop atragerea clientilor la care conceptul de ecologie/economie este f dezvoltat.

sunt firme care nu aplica strategia aceasta si pe spatele aparatelor lor se gasesc trecute puteri de 550w consum la un aparat ce poate debita 2x100w/xohmi ,aceasta fiind puterea maxima absorbita de la retea la o functionare de 100% din capacitatea aparatului,parametru dupa care se poate aproxima putere maxima per canal a unui amplificator daca se stie clasa de functionare (+/- alti parametri).

un alt aspect care produce multe confuzii este exprimarea puterilor in W si VA. atentie exista o diferenta intre ele desi ambele se refera la putere.

referitor la cele spuse de initiatorul topicului,un aspect f important la cumpararea unui aparat sh este legat de reparatiile anterioare si de cine si cum le-a facut.

Link spre comentariu
Vizitator kNz

Referitor la ce ai spus in ultimul paragraf este adevarat dar voi cumpara un aparat neumblat in el, nedesurubat. Cer rugamintea sa mi se raspunda daca se poate la postul cu Denon/Yamaha/Marantz si care se apropie de 2x100 in mod stereo, cat si celelalte modele ramase selectate. Multumesc

Link spre comentariu

JVC AX-555 am o intrebare la asta cu referire la raspunsul tau, tu ai zis ca este foarte bun cu finali 150w pe capsula, deci sa inteleg ca scoate 2x150w :da ? Scuza-ma daca am inteles gresit, asa

Aici cred ca s-a referit la puterea ce o poate disipa tranzistorul final(puterea din datasheet) nu la puterea de iesire a amplificatorului.
Link spre comentariu

Denon PMA-480 R - FOARTE BUN insa este posibil sa aibe aceasi problema ca al Pioneer a-550r

Denon PMA-320 - FOARTE BUN pe boxe de la 6 ohmi in sus.

Denon Pma 730 - FOARTE BUN insa este cam vechi.

Denon Pma-425R - Bunicel.

Denon DRA 350 - BUN pe boxe de la 6 ohmi in sus.

DENON DRA-275RD - BUN pe boxe de la 6 ohmi in sus.

DENON DRA-345R - BUN pe boxe de la 6 ohmi in sus.

DENON DRA 365RD - BUN pe boxe de la 6 ohmi in sus.

Denon DRA 565RD - BUN pe boxe de la 6 ohmi in sus.

Denon DRA 25 - BUN dar vechi

Yamaha AX 392 - FOARTE BUN pe boxe de la 8 ohmi

Yamaha CA-V2 - FOARTE BUN insa este cam vechi.

YAMAHA RX-350 - BUN pe boxe de la 6 ohmi in sus.

MARANTZ PM 63 - FOARTE BUN

MARANTZ PM 510 - FOARTE BUN insa este cam vechi.

-Nu te lasa influentat prea mult de consum+, tia explicat un coleg maisus cum e treaba el.

-Este recomandat sa cumperi un amplificator si un tuner separat nu un apmpl-tuner/receiver. deoarece marea majoritate sunt slabute.

-Gasesti cartile tehnice la marea majoritate a modelelor pe http://elektrotanya.com/

-Cand studuezi puterile de iesire ia in calcul numai cea exprimata in 20Hz-20Khz nu DIN sau DIN 1 Khz, alea sunt puteri optinute cu semnale de test.

-In general modelel vechi facute intre 70-80 sunt foarte bune insa necesita verificati, curatire a potentiometrelor si contactilor.

Link spre comentariu
Vizitator kNz

Merci mult omule iarasi ca mi-ai raspuns la fiecare amplificator. Deci cea din 20 in 20 Khz am inteles.

Ai putea sa`mi spui asa care ar fi cel mai puternic amplificator dintre alea primele si astea denon yamaha marantz in mod stereo ?

In legatura cu acel site elektrotanya.com pot descarca din pacate doar 2 pe zi. Si ca sa-mi fac cont imi trebuie invitatie de la cineva, daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu vreo invitatie sau cu un user si aprola pe PM. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări