Vizitator mariusica Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Sper ca nu gresesc sectiunea, dar as vrea sa-mi fac niste permutari in camera iar un stand cu o incinta pasiva de dimensiuni mici (ne-ecranata, probabil ca magnetul destul de potent) va sta in apropierea magnetofonului meu, mai exact mag-ul este pe birou iar in stanga biroului la aprox aceeasi inaltime va sta boxa. Boxa va sta cam la 30-40 cm de capetele mag-ului si aprox la 20-20 si ceva de cm de rola cu banda din stanga. Intrebarea este: sa am motive sa-mi fac griji pt magnetizarea capetelor mag-ului sau influenta asupra benzii ? Nu am posibilitatea sa masor nici campul magnetic, nici sa demagnetizez capetele ulterior in timp si nici spatiu sa pun incinta in alt loc. Deci ?Multumiri ! Link spre comentariu
petreelectronic Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Pentru a vedea daca exista influenta puneti boxa la aceeasi distanta langa ecranul unui televizor. Daca se modifica culorile pe ecran nu este bine. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Foarte buna remarca facuta de petreelectronic. Sint difuzoare care au magnetul foarte puternic, dar si difuzoare cu magneti slabi. Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Iti zis eu, n-ai nicio problema. Eu am magul pe o incinta pasiva,nu poate trece campul magnetic prin plastic si prin lemn, doar sa ai un difuzor prea original .Mai ales daca magul tau are si difuzoare in interior cu siguranta are propria protectie de camp magnetic .Ce model e magul tau ? Eu am un tesla cm130 Editat de Madalina:Respecta regulile limbii romane!!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 8, 2012 Partajează Postat Ianuarie 8, 2012 Intr-adevar,noile cercetari in domeniu au aratat ca,mai nou,lemnul si plasticul,au capacitatea de a ecrana campurile magnetice. Asteptam noile transformatoare chinezesti,cu miez de plastic Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Sau un miez masiv din trunchi de copac La modul serios nu e alta solutie decat cea cu televozorul in cazul dat.Apoi o rola de sacrificiu, ea fiind cea mai aproape. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Capetele magnetofonului sunt ecranate.Nu tine benzile apropape de incinte. Unele difuzoare chiar au magneti tari care pot afecta banda magnetica.O distanta de min 40-50 cm este buna. Link spre comentariu
Vizitator mariusica Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Foarte interesant, nu stiam ca virgula capetele magnetofonului sunt ecranate, chiar citisem parca ca apar probleme in timp.Si la deck-uri sunt capetele ecranate ? Sau problemele apar de la banda la ambele?Boxa este micuta, nu este vorba de vreun dif de joase cu un Xmax mare si nici sensibilitate mare n-au, dar magnetul sigur e potent.O sa testez cu tv-ul (stiu ca daca se "coloreaza" tot cu un magnet pe care sa-l plimb prin fara ecranului rezolv, nu ?) si o sa incerc sa pastrez o distanta cat mai mare in conditiile date.Sincer nu imi pasa asa mult de banda (e o banda veche cea pe care o folosesc acum) ci de capete.@devdas nu mag-ul meu nu are dif incorporate este un Tascam entry-lvl, dar daca-l stric cred ca ma dau cu capul de pereti pana-i magnetizez Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Toate capetele sunt ecranate. Ele se magnetizeaza de la banda! Se pot demagnetiza cu un demagnetizor. Constructia sa am publicat-o in Tehnium, pe vremea lui ceasca! Se poate face simplu.Nu face experiente tampite cu magneti langa TV! Pot apare defecte iremediabile.Incercati sa evitati tentatia de a experimenta lucruri asupra carora nu sunteti informati suficient si nu luati drept BUNE prostiile altora! Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Foarte interesant, nu stiam ca virgula capetele magnetofonului sunt ecranate, chiar citisem parca ca apar probleme in timp.Si la deck-uri sunt capetele ecranate ? Sau problemele apar de la banda la ambele?Boxa este micuta, nu este vorba de vreun dif de joase cu un Xmax mare si nici sensibilitate mare n-au, dar magnetul sigur e potent.O sa testez cu tv-ul (stiu ca daca se "coloreaza" tot cu un magnet pe care sa-l plimb prin fara ecranului rezolv, nu ?) si o sa incerc sa pastrez o distanta cat mai mare in conditiile date.Sincer nu imi pasa asa mult de banda (e o banda veche cea pe care o folosesc acum) ci de capete.@devdas nu mag-ul meu nu are dif incorporate este un Tascam entry-lvl, dar daca-l stric cred ca ma dau cu capul de pereti pana-i magnetizez cum tiam zis stai linistit , Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 devdas_india, chiar nu eşti în măsură să dai sfaturi. Stai calm. Link spre comentariu
Vizitator mariusica Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Ramane de vazut si de testat, oricum m-am linistit acum in legatura cu capetele multumita lui VTP.Multumiri tuturor si lui Devdas_india care, fara suparare, cred ca i-a facut pe Nikola Tesla, Carl Friedrich Gauss si Wilhelm Eduard Weber sa se rasuceasca in mormant (glumesc, sunt sigur ca a fost o greseala de exprimare) Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 atunci dati voi ca sunteti inteligentii ,cea ce am scris eu este testat Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Da, sigur, testat şi măsurat cu un cîntar de baie. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Se poate verifica şi cu o busolă, dacă la distanţa respectivă acul se mişcă, cîmpul e destul de puternic, dar asta nu înseamnă că afectează capetele magului, ci mai de grabă benzile şi nu imediat, ci în timp îndelungat, dacă stau depozitate lîngă boxă. Eu nu mi-aş face atîtea griji. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum