Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sarcina variabila pentru o eoliana

Vizitator razvanxkr

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sever_adrian

16

• rasputin

11

• gica70

10

• eugeniusro

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deci, desenul reproduce cele scrise:

Se introduce releul in circuit in paralel cu incarcarea astfel incat daca eoliana functioneaza si prin releu va trece curent, ei bine acel curent nu va alimenta rezistorul cum poate v-ati gandit ci va alimenta bobina unui contactor, contactor care va asigura continuitatea alimentarii rezistorului.

Acu' ce pot să zic, sau cum să o zic, să nu credeţi că am ceva cu dvs?

Dacă la început situaţia se prezenta rău, acum a devenit dezastruasă. Deja s-a ajuns a face parodie pe aceast subiect. Fie că e glumă dusă la absurd, fie că asta e realitatea, e bine să ne oprim aici. Sînt şi colegi aflaţi la început de drum în ale tehnici, lor le este greu a discerne informaţia reală din muntele de afirmaţii false.

Cu relee termice nu se poate concepe o automatizare ce poate răspunde cerinţelor de la începutul subiectului. Ultima variantă este de-a dreptul neserioasă, nici pe post de glumă nu o pot accepta.

Link spre comentariu

Totusi nu ati spus nimic despre grafica :aplauze Asta e adevarul, eu gandesc ceva dar creionul meu are cu totul alte idei :rade: Vreau sa spun ca am avut la circuite digitale de facut o modificare la un circuit (in laborator) si cand s-a uitat profesorul pe foaia mea a exclamat " Ce dracu e cu pictura asta si ce legatura are cu circuitul dat?" :ras: O sa-mi descarc cad electric si o sa incerc sa reprezint exact la ce m-am gandit eu nu porcaria ce am facut-o in paint :sparge:

Link spre comentariu

rectific.....nici nu ma mai complic cu schema

mai am cam multe de invatat despre eolienele astea :da

m-am uitat de curios pe youtube la ce videoclipuri mai are domnul arcadius si am dat peste o comportare a eolienei sale la rafale......cred ca zambetele astea spun tot :bataie :nebunrau:

de la 10 la 30-40A si inapoi asa de distractie si ma gandesc ca am dat ca exemplu comparativ moara de cereale...... :speriat gresita comparatie avand in vedere ca la moara In se stabilizeaza undeva la 20A si cresterea cu 1.5*In inseamna de obicei un dobitoc care baga prea mult pe sita prea marunta (adica eu la primul experiment ca morar )

Acuma pe baza noii descoperiri dati-mi voie sa intreb ceva ca is chiar curios

Ce automatizare se poate folosi in situatia data astfel incat sa si reziste in timp ori pentru relee maximale/minimale (sau frecventa cum a mai propus cineva) la o asa rata cuplare/decuplare am dubii despre durata de viata a acestora, ca si a rezistorilor. Undeva trebuie facut un compromis

P.S: Cred ca am niste scuze de cerut avand in vedere ca unele persoane banuiesc ca stiau deja treaba asta :jytuiyu

Link spre comentariu

Decuplezi eoliana de la acumulatori si o cuplezi la o rezistenta de balast,prin intermediul unor mos-feti comandati in PWM. Comanda e dictata de curentii de incarcare si descarcare ai acumulatoriilor,de tensiunea lor si de tensiunea eolienei.In caz de furtuna,eoliana se pune in scurt printr-un contactor.Simplu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări