UDAR Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Este stanare . Rosol3 conține 60% aliaj Sn97Cu3. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 UDAR are dreptate : pasta folosita de mine contine Sn97Cu3 ...chiar daca nu retin in ce concentratie , o sa verific maine si asta ; cablajul s-a corodat corect , problema este undeva in procesul de stanare ; presupun ca am incalzit prea tare acel colt ...dar n-am experienta in ceea ce priveste aceasta operatie si vreau cateva indicatii de la cei care au mai realizat astfel de "lucrari" . Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Eu am folosit doar de două-trei ori procedeul , cu rezultate satisfăcătoare . Prima dată am avut însă un eșec ”glorios” . Am folsit un cablaj de tip CEM , nu FR4 și , combinat cu supraîncălzirea lui cu pistolul cu aer cald , după terminare am constatat cu surprindere că rezistența de izolație între trasee se degradase groaznic - MΩ . Am abandonat bineînțeles plăcuța aia deși după curățare insistentă s-a ameliorat . Pe FR4 și lucrând mai atent , n-am mai pățit . Oricum o curățare foarte bună de resturile de pastă este obligatorie . Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Compozitia lui Rosol este Sn97% -Cu 3% ,dar granulatia este mare ,plus temperatura de topire este ridicata ,au chinezii un "mehlem" cu o granulatie mult mai fina ,mie personal nu-mi plac ,tot stanarea clasica este buna.Asa ca am trecut la cablaje profi -"orezare" Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 De acord , dacă faci măcar zece bucăți - poate mai multe . Dar dacă faci una singură - și aia uneori fără a fi destinată unui produs finit ci doar pentru a testa o idee , cum e cazul meu , nu cred că merită. Link spre comentariu
manolo Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Absolut ,nu am aruncat orakalul,sacizul dizolvat in nitro si rolele de cositor,dar cind fac50-100buc ,si m-am "spurcat" la dublu placat la orez adunarea,mai ales ca iese absolut rezonabil la pret. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) Cred ca "floarea" aia a aparut datorita temperaturii prea mari la care am expus cablajul ; am mai facut doua incercari , avand grija sa nu incalzesc prea tare cablajele si n-au mai aparut probleme . http://i59.tinypic.com/bf0wvp.jpg Editat Iulie 31, 2015 de iuli09 Link spre comentariu
elman Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Lipirea pieselor cum a decurs? Mai demult am încercat și eu cu o soluție asemanatoare, nu mai țin minte ce sol. era sau ce compozitie avea știu doar ca era pentru lipit țevi de cupru. La plantarea pieselor am constatat ca fludorul adera foarte greu și nu am mai repetat experiență. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum