Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stanare pcb

luc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luc

3

• UDAR

3

• iuli09

3

• Flor

2

Top autori în acest subiect

Clasic? Smirgheluit f bine inainte cablajul, cu glaspapir fin, invartit in sensuri circulare, ca sa nu ramane brazde ca pe camp, dupa ce a trecut plugul, apoi pensulat cu sacaz facut praf si amestecat cu alcool izopropilic, un ciocan de lipit de putere mare, 100W, si varf lat, sau o statie data la maxim, se foloseste o tresa din ecranul unui cablu coaxial, incarcata bine cu fludor, si plimb-o, nene...Daca stai intr-un loc prea mult ti se ridica ..traseul evident, la ce va gandeati?Evident ca la inceput o sa ai tendinta sa te opresti si sa ridici tresa cand vezi ca nu mai depune, asa ca te trezesti cu traseul smuls din cablaj..De aia trebuie sa-ti faci mana pe un "ciob" si sa "simti" cand se raceste...Dupa un timp de exercitiu, o sa poti trece cablajul cositorit pe o foaie alba de hartie si o sa vezi ca nu vezi dare..Proba finala e pusul obrazului, si daca ti-l zgarie, inseamna ca mai trebuie exersat un pic.E mai ieftin si rapid decat orice chimicale dupa care alergi, si costa...

Link spre comentariu

merci flor asa fac si eu de 12 ani incoace dar acum nu vreau ptr mine ci ptr clienti si de aceea vreau o metoda care sa dea rezultate ca de fabrica.cine stie metode chimice no name poate detaliaza putin din experienta.merci

Link spre comentariu

hmm,nu stiu diferenta,ideea e sa fac sa arate bine,ptr ca am unii clientii foarte pretentiosi.poate sa fie argintat,stanat sau vopsit cu spray verde.aleg metoda cea mai ieftina.astept idei solutii..

Link spre comentariu

Sunt si eu interesat de subiect. Daca mai aflati ceva va rog sa ma tineti si pe mine la curent. Ma gandesc ca o baie de cositor nu ar fi prea complicata insa am inteles ca se oxideaza foarte repede si se pierde mult cositor.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pentru protectie se pot folosii spray-uri. Eu folosesc doua tipuri: "Lotlack SK10" care este pentru protectia placilor de CI impotriva oxidari. Dupa slefuire se aplica un strat de lac si iese super. Permite lipirea perfecta a componentelor. La placile care sunt foarte expuse la "stres" mai aplic la sfirsit si un strat de spray "Plastik 70". Sunt foarte multumit de rezultate. Chiar luna trecuta am primit la reparat o placa realizata acum 3 ani si arata ca noua, fara pic de coroziune.

Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...

Am incercat azi ,pentru prima data sa acopar cu staniu un cablaj folosind ROSOL3 si un pistol cu aer cald ; pentru o prima incercare ,rezultatul nu mi se pare deloc rau dar am o intrebare ; unul dintre colturile cablajului (cel incadrat cu rosu in poze) n-a iesit cum trebuie ... intrebarea este : unde am gresit ?  l-am incalzit prea mult sau prea putin ?

Posted Image

Link spre comentariu

unde am gresit ?  l-am incalzit prea mult sau prea putin ?

Dupa opinia mea, este corodat insuficient in zona respectiva, dar cu Rosol3 nu este stanare ci zincare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări