Vizitator Vasile Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 exista metode chimice, ff misto iese. Link spre comentariu
Flor Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 Clasic? Smirgheluit f bine inainte cablajul, cu glaspapir fin, invartit in sensuri circulare, ca sa nu ramane brazde ca pe camp, dupa ce a trecut plugul, apoi pensulat cu sacaz facut praf si amestecat cu alcool izopropilic, un ciocan de lipit de putere mare, 100W, si varf lat, sau o statie data la maxim, se foloseste o tresa din ecranul unui cablu coaxial, incarcata bine cu fludor, si plimb-o, nene...Daca stai intr-un loc prea mult ti se ridica ..traseul evident, la ce va gandeati?Evident ca la inceput o sa ai tendinta sa te opresti si sa ridici tresa cand vezi ca nu mai depune, asa ca te trezesti cu traseul smuls din cablaj..De aia trebuie sa-ti faci mana pe un "ciob" si sa "simti" cand se raceste...Dupa un timp de exercitiu, o sa poti trece cablajul cositorit pe o foaie alba de hartie si o sa vezi ca nu vezi dare..Proba finala e pusul obrazului, si daca ti-l zgarie, inseamna ca mai trebuie exersat un pic.E mai ieftin si rapid decat orice chimicale dupa care alergi, si costa... Link spre comentariu
luc Postat Martie 21, 2006 Autor Partajează Postat Martie 21, 2006 merci flor asa fac si eu de 12 ani incoace dar acum nu vreau ptr mine ci ptr clienti si de aceea vreau o metoda care sa dea rezultate ca de fabrica.cine stie metode chimice no name poate detaliaza putin din experienta.merci Link spre comentariu
Flor Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 Nu aveam de unde sa stiu experienta in electronica. Mea (maxima) culpa. Dar stiu niste foarte tipi tari in proiectarea cablajelor, la Fac de Electronica din Bucuresti, vezi http://www.cetti.ro/v2/contact.php Si cred ca daca le scri iti vor raspunde... Link spre comentariu
Vizitator ttt Postat Martie 21, 2006 Partajează Postat Martie 21, 2006 idei?Vrei neaparat stanare ? Argintarea nu te multumeste ? Link spre comentariu
luc Postat Martie 21, 2006 Autor Partajează Postat Martie 21, 2006 hmm,nu stiu diferenta,ideea e sa fac sa arate bine,ptr ca am unii clientii foarte pretentiosi.poate sa fie argintat,stanat sau vopsit cu spray verde.aleg metoda cea mai ieftina.astept idei solutii.. Link spre comentariu
dandumit Postat Martie 22, 2006 Partajează Postat Martie 22, 2006 Sunt si eu interesat de subiect. Daca mai aflati ceva va rog sa ma tineti si pe mine la curent. Ma gandesc ca o baie de cositor nu ar fi prea complicata insa am inteles ca se oxideaza foarte repede si se pierde mult cositor. Link spre comentariu
Kreator Postat Martie 22, 2006 Partajează Postat Martie 22, 2006 Vrei neaparat stanare ? Argintarea nu te multumeste ?Stii tu ceva... :axe: Zi-i, si nu ne mai fierbe... :axe: Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 la sectiunea radioamatorism -> A412 este dezbatut subiectul argintarii cu lista chimicalelor, preturi, etc. Link spre comentariu
paul Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Pentru protectie se pot folosii spray-uri. Eu folosesc doua tipuri: "Lotlack SK10" care este pentru protectia placilor de CI impotriva oxidari. Dupa slefuire se aplica un strat de lac si iese super. Permite lipirea perfecta a componentelor. La placile care sunt foarte expuse la "stres" mai aplic la sfirsit si un strat de spray "Plastik 70". Sunt foarte multumit de rezultate. Chiar luna trecuta am primit la reparat o placa realizata acum 3 ani si arata ca noua, fara pic de coroziune. Link spre comentariu
pavcostel Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Bine, si unde se gasesc? Daca ai scapat porumbelul...Costel Link spre comentariu
paul Postat Aprilie 7, 2006 Partajează Postat Aprilie 7, 2006 Bine, si unde se gasesc? Daca ai scapat porumbelul...CostelConex Electronic, Vitacom (aici e cel mai scump). Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Am incercat azi ,pentru prima data sa acopar cu staniu un cablaj folosind ROSOL3 si un pistol cu aer cald ; pentru o prima incercare ,rezultatul nu mi se pare deloc rau dar am o intrebare ; unul dintre colturile cablajului (cel incadrat cu rosu in poze) n-a iesit cum trebuie ... intrebarea este : unde am gresit ? l-am incalzit prea mult sau prea putin ? http://i58.tinypic.com/2s1lsug.jpg http://i59.tinypic.com/1rq2xh.jpg Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 unde am gresit ? l-am incalzit prea mult sau prea putin ? Dupa opinia mea, este corodat insuficient in zona respectiva, dar cu Rosol3 nu este stanare ci zincare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum