sebi_c Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Hei, Zbodeoc, sa-ti mai arat cate ceva despre toroidale, din arhiva mea. E vorba de un amplificator PP cu GU50. Astea sunt masuratori reale, nu vorbe.PS. Sunt un amator in chestiunea lampilor. Profesionisti sunt cei care traiesc din asta, cativa si de pe forumul nostru. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 In primul rind Blue a facut o gresala sistematica, o bucla din care "trebe" sa vina altu' sa te scoata". Voi n-ati patit? Chestia e incheiata!In al doilea tind "Nu ma declar infailibil si nici niscaiva somitate in domeniu" - zise Zbodeoc. Cum adica? Tocmai ai spus ca ai influientat "problema audio" impreuna cu altii iata: "Daca tu acuma ai un dialog coerent acolo e si pentru ca eu, si probabil altii, le-am dat teme de gindire de-a lungul timpului, mai reflecteaza la asta." citat din Zbodeoc de la pagina 5.Hai sa fim seriosi si sa terminam cu sarada asta... cred ca e cel mai bine. Hai sa-si vada fiecare lungul nasului (adica nivelul cunostintelor) si sunt convins ca ne putem intelege, chiar putem fi prieteni. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Sebi_C hai sa tragem o linie in privinta vorbelor: una e sa le spui doar si alta e sa le stii folosi. Eu pot sa-mi acopar toate vorbele, ca si eu am arhive, doar ca nu-mi place s-o fac sub presiune si la comanda. Mai am citeva citeva proiecte in paralel carora nu prea le-am gasit echivalent pe net. De fapt eu am terminat cu net-ul, il folosesc doar la cataloage si la elforum, bine, si ceva site-uri de stiri, ca n-am televizor :-)N-am nici-o treaba sa sustin orbeste vreo idee sau topologie. Nu-mi pasa. Din imensitatea asta de chestii de (re)descoperit eu mi-am ales un segment anume si ma bucur ca nu bat pasul pe loc. Atit.Experienta mea cu toroidalele s-a dovedit, in primul rind, prea scumpa. Nu contest ca se poate scoate performanta din ele, asa ar fi normal, insa eu prefer sa reglez intrefierul in montajul final. Restul e metodologie de lucru...@Piotr67: "M-ati omorat!..." .. sper ca nu te-am omorit prea tare :-) daca da, imi cer scuze!PS. @Misa : Era o tema de reflectie careia ii exagerezi statutul. Prieteni, hm, sa ne vedem la fata intii... Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Ei, Zbodeoc, am mai gasit cateva imagini comparative! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Da omule, osciloscupul acela cu persistenta face toti banii (niciunul din cele 6 osciloscoape pe care le am nu poate face asta, poate altceva, gen phase shift, in grade :-)) ! Nu tii minte ca le-ai mai etalat la "condensator vs interstage" , le stiu! Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Da omule, osciloscupul acela cu persistenta face toti banii (niciunul din cele 6 osciloscoape pe care le am nu poate face asta, poate altceva, gen phase shift, in grade :-)) ! Nu tii minte ca le-ai mai etalat la "condensator vs interstage" , le stiu!Da, osciloscopul e o scula care arata ceva ce seamana cu realitatea. Important e sa ai ce urmari cu osciloscopul, altfel sta degeaba. Important era sa observi ca era vorba de o comparatie destul de corecta. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Gresesc eu sau transformatoarele E+I sint cumva mai mici? (nu conteaza cine le-a facut)... ar fi interesant cit cintaresc fiecare. Ambele se incadreaza in super-HI-FI, banda inferioara... e drept ca nu pot sa deduc atenuarea... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Sebi_C hai sa tragem o linie in privinta vorbelor: una e sa le spui doar si alta e sa le stii folosi. Eu pot sa-mi acopar toate vorbele, ca si eu am arhive, doar ca nu-mi place s-o fac sub presiune si la comanda. Mai am citeva citeva proiecte in paralel carora nu prea le-am gasit echivalent pe net. De fapt eu am terminat cu net-ul, il folosesc doar la cataloage si la elforum, bine, si ceva site-uri de stiri, ca n-am televizor :-)N-am nici-o treaba sa sustin orbeste vreo idee sau topologie. Nu-mi pasa. Din imensitatea asta de chestii de (re)descoperit eu mi-am ales un segment anume si ma bucur ca nu bat pasul pe loc. Atit.Experienta mea cu toroidalele s-a dovedit, in primul rind, prea scumpa. Nu contest ca se poate scoate performanta din ele, asa ar fi normal, insa eu prefer sa reglez intrefierul in montajul final. Restul e metodologie de lucru...@Piotr67: "M-ati omorat!..." .. sper ca nu te-am omorit prea tare :-) daca da, imi cer scuze!PS. @Misa : Era o tema de reflectie careia ii exagerezi statutul. Prieteni, hm, sa ne vedem la fata intii...Tu acum ma vezi la fata (in stinga e o poza mica) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Misa totul e o gluma, eu am cotidian inclestari mult mai mari decit elforum, am sa-ti trimit un link zilele astea... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Aici download/file.php?id=11993&mode=view poate ca ar mai trebui spus ce grad de reactie negativa aveti sau ce se intimpla ? daca se pastreaza amplitudinea la iesire si se scade frecventa la 14Hz-sqw(se dubleaza perioada) palierul catre sfirsit se curbeaza brusc/cade ,probabil ca 28Hz-sqw la amplitudinea data este limita la care palierul ramine orizontal(dupa care la frecvente mai mici-sqw se inregistreaza saturatia miezului pentru aceasi amplitudine la iesire ,o saturatie miez pt puterea nominala si frecvente mici sqw se poate vedea aici unde ne aflam in bucla deschisa cu un C_core daca ar fi fost inchisa bucla palierul-sqw devenea orizontal).Daca in prezenta reactiei negative se diminueaza foarte mult cistigul raportat la bucla deschisa se obtine un raspuns sqw similar cu cel prezentat de dumneavoastra(indiferent ca OT este de tipul TOR ,E+I ,C-core ,dublu C-core ,M etc). Din aceasta oscilograma download/file.php?id=11988&mode=view mai reiese un dezechilibru foarte usor ia_0 tuburi finale. Link spre comentariu
300B SE Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Sunt de acord cu "misa".Transformatoarele toroidale sunt mult prea scumpe!In plus singuri care le pot bobina (ma refer la calitate) sunt cei de la Petra si le iese bine cele clasice si nu audio.Daca discutam de audio nu prea ai cu cine sa te intelegi acolo! Dar altii au experiente bune cu Petra pe audio! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Ptr amplifuri de chitară reuşesc să facă, altele mai complicate nu. Bietul Piotr67, l-aţi ciuruit! Link spre comentariu
ggg Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Ptr amplifuri de chitară reuşesc să facă, altele mai complicate nu.Ce bine ar fi sa fie atat de simplu cu OT-urile astea. Probabil ca daca ar exista disponibilitatea pt a discuta despre proprietatile astea, audiofile, ne-am putea da seama mai bine despre ce poate fiecare tip de OT. Sau , in functie de "gusturile audiofile", fiecare sa stie ce ii trebuie. nu ne tine in suspans , explica-ne acea relatie "fatala"Ma asteptam ca toata lumea sa stie (sa lectureze macar) legea inductiei electromagnetice . Dar ca sa rezum , ma refer la randament. Cand dispui o spira intr-un anumit unghi,care nu poate fi oricare , inseamna ca stii exact ce vrei sa faci.Cum ar fi ,spre exemplu, cazul motoarelor electrice. Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 ... se inregistreaza saturatia miezului pentru aceasi amplitudine la iesire ,o saturatie miez pt puterea nominala si frecvente mici sqw se poate vedea aici...Daca in prezenta reactiei negative se diminueaza foarte mult cistigul raportat la bucla deschisa se obtine un raspuns sqw similar cu cel prezentat de dumneavoastra(indiferent ca OT este de tipul TOR ,E+I ,C-core ,dublu C-core ,M etc)....Diferenta dintre E+I si Toroidal la GU17PP, sub aspectul greutatii este nesemnificativa, dar semnificativa sub aspectul inductantei, favorabila toroidalului. Asta explica si amplificarea mai mare la frecvente joase (defazaj mai mic) si prin urmare si eficienta reactiei negative. Reactia negativa este utila atata timp cat sacrifica amplificare.Toroidalele de la petra au o tola excelenta. Habar nu am de unde o iau, dar este fantastica. Ramai uimit ce curent mic poate sa traga in gol. La trafurile de iesire GU19_PP deabia poti masura 1..2mA/220V. La trafurile de retea curentul in gol este de asemeni extrem de mic.Sub aspectul impactului asupra urechii, traful toroidal este net superior!Problema ce ma sacaie este ca se feresc sa bobineze bifilar si asta ma face sa nu pot realiza trafuri toroidale pentru amplificatoare cu cuplaj unitar (Stil McIntosh). Practic refuza acest lucru!PS. Atasamentele exemplifica saturatia care se vede si in filmul lui Valderama. Nu scapa nici transformatorul toroidal de asta! Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Sunt de acord cu "misa". Transformatoarele toroidale sunt mult prea scumpe! In plus singuri care le pot bobina (ma refer la calitate) sunt cei de la Petra si le iese bine cele clasice si nu audio. Daca discutam de audio nu prea ai cu cine sa te intelegi acolo! Dar altii au experiente bune cu Petra pe audio! Ai experimentat ceva pe audio cu toroidale sa tragi concluzia aia? Mie mi-ar place sa pot lua ceva de la Plitron, dar pana una alta ma multumesc si cu cele locale. PS. Mai pun o imagine cu doua GU17_PP, al doilea al unui prieten! O multime de toroidale. La amplificatorul nealimentat (mai in fundal), toate trafurile sunt toroidale (inclusiv alimentarea). Mai sunt si cateva imagini cu amplificatorul terminat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum