Depanatoru Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Pierdere de vreme o fi , dar pierdere in fier ma indoiesc ,cel putin cata vreme nu se depaseste un anumit unghi Link spre comentariu
ggg Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Nu conteaza daca spira e strambaZbodeoc s-a gandit la regula lui Lenz, din care reiese ca exista o relatie fatala intre spirele "nevinovate" si t.e.m (EMF) . Link spre comentariu
Piotr67 Postat Ianuarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 M-ati omorat... Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 M-ati omorat... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Nu conteaza daca spira e strambaZbodeoc s-a gandit la regula lui Lenz, din care reiese ca exista o relatie fatala intre spirele "nevinovate" si t.e.m (EMF) . nu ne tine in suspans , explica-ne acea relatie "fatala" Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Nu-i numai pierdere "in cupru" este si pierdere "in fier" pentru ca grauntii sint orientati. Si mai e o mare pierdere de vreme...Zbodeoc, demonstreaza dom'le, nu povesti din ce zice unu' sau altul pe internet! Arata-ne un amplificator facut de tine, analizat "la sange" si-mi schimb parerea! Asta-i teorie de doi bani ce faci aici. Am vazut cum iti dadeai cu parerea la sustinerea teoriei ca doua bobine egale si in antifaza, montate pe acelasi circuit magnetic, pot face transfer. Asta nici pionierii de pe vremuri nu o credeau! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Daca te referi la experimentul lui Blue prin care s-a demonstrat practic ca pot face transfer si daca sint legate corect si daca sint legate incorect, ca doar n-am avut de-a face cu un transformator ideal, atunci ti-ai ales exemplul gresit. N-am sustinut nici-o teorie, ti se pare, esti calat pe o idee care nu-ti face bine la sanatate. Nu-ti sint dator, repet, sa-ti etalez nici-o realizare! Ai putea in schimb sa te intrebi de ce toroidalele au aceeasi masa ca un single C-core cu doua bobine, la aceleasi caracteristici electrice... doar ca se incalzeste de n ori mai tare. Poti sa-i intrebi si pe Beavis and Butthead, nu ma deranjeaza, ma descurc cu toti trei. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Pai nu se incalzesc mai tare. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 alea autohtone se incalzesc, aminteste-ti ca si tu le-ai spus sa-ti trimita doar torul... Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Da, pentru ca executia a fost facuta economic. Ma refer la acelasi material de tole si trafurile corect calculate. Nu pot sa compar un traf totoidal prost facut cu un traf facut pe orice altfel de tole dar executat corect. Daca bobinez gresit pe r-core se va incalzi groaznic si acesta. Un traf toroidal bine facut e foarte bun DAR, tinind cont ca tehnologia bobinarii pe toroid inca nu e accesibila celor entuziasti de masuratori, preferam sa spunem ca-s acrii strugurii si sa sustinem ca toroidul nu e bun. Intr-adevar, bobinajul nu poate fi facut la fel de ordonat ca pe alte miezuri, dar lungimea conductorului pentru acelasi numar de spire e mai mica semnificativ la un traf toroidal. De asemenea circuitul magnetic e cel mai scurt posibil. Nu neg faptul ca exista trafuri toroidale proaste, totusi, in urma unor discutii cu un producator din Romania am obtinut trafuri toroidale de alimentare foarte bune, si nu e vorba de 10 cite ai vazut tu, ci de aproximativ 1000, cu functionare non-stop. Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Daca te referi la experimentul lui Blue prin care s-a demonstrat practic ca pot face transfer si daca sint legate corect si daca sint legate incorect, ca doar n-am avut de-a face cu un transformator ideal, atunci ti-ai ales exemplul gresit. N-am sustinut nici-o teorie, ti se pare, esti calat pe o idee care nu-ti face bine la sanatate. Nu-ti sint dator, repet, sa-ti etalez nici-o realizare! Ai putea in schimb sa te intrebi de ce toroidalele au aceeasi masa ca un single C-core cu doua bobine, la aceleasi caracteristici electrice... doar ca se incalzeste de n ori mai tare. Poti sa-i intrebi si pe Beavis and Butthead, nu ma deranjeaza, ma descurc cu toti trei.Chiar asa! Experimentul Blue este o chestiune inexplicabila pentru un electronist adevarat. Hai sa recunoastem ca e o mare tampenie sa crezi ca lucrurile sunt demonstrate teoretic numai pentru cazurile ideale, iar in cazuri practice se poate orice. Acolo era conectarea corecta a bobinelor si nimic altceva, din cauza aia era transfer. Altfel legate, mai poate trece ceva, din cauza inegalitatii bobinelor, in rest poveste audiofila.Transfoarmatoarele toroidale experimentate de mine, nu se incalzesc aproape deloc (cu mana nu simt nimic). Transformatorul C-core cu doua brate e un traf toroidal cu circuitul magnetic mai lung, deci mai prost d.p.d.v. magnetic si totusi mai greu in cazuri echivalente (are mai mult fier). Pt. un PP este si mai prost ca pot aparea intrefiere nedorite la contactul celor doua C, deci pierdere de inductanta si rapuns mai prost la joase frecvente.Nu esti dator cu nimic fata de mine, dar nu mai face afirmatii fara acoperire ca si cand ai avea o practica fenomenala. Daca tot faci o afirmatie contradictorie, dovedeste cu argumente (practice, teoretice). Simpla enumerare a lui x sau y nu ma intereseaza si nu aduce nimic nou aici.PS. Eu nu m-am legat de sanatatea ta!PS1. Atasez histereza de la un traf toroidal facut la petra. Puterea: 30VA, RAA=10K. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Ianuarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Si pana la urma cine-mi face 2 trafuri de iesire pentru SE cu 6P3S? Dl. Lazaroiu are calculatoru' stricat...P.S. Bogdaproste de slujba, Parinte Fcon! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Da, pentru ca executia a fost facuta economic. Ma refer la acelasi material de tole si trafurile corect calculate. Nu pot sa compar un traf totoidal prost facut cu un traf facut pe orice altfel de tole dar executat corect. Daca bobinez gresit pe r-core se va incalzi groaznic si acesta. Un traf toroidal bine facut e foarte bun DAR, tinind cont ca tehnologia bobinarii pe toroid inca nu e accesibila celor entuziasti de masuratori, preferam sa spunem ca-s acrii strugurii si sa sustinem ca toroidul nu e bun. Intr-adevar, bobinajul nu poate fi facut la fel de ordonat ca pe alte miezuri, dar lungimea conductorului pentru acelasi numar de spire e mai mica semnificativ la un traf toroidal. De asemenea circuitul magnetic e cel mai scurt posibil. Nu neg faptul ca exista trafuri toroidale proaste, totusi, in urma unor discutii cu un producator din Romania am obtinut trafuri toroidale de alimentare foarte bune, si nu e vorba de 10 cite ai vazut tu, ci de aproximativ 1000, cu functionare non-stop.Bun. Sa ne inchipuim un toroidal oarecare avind in mijloc un spatiu mort (mort-mort dar radiant...). Daca-l turtim si ordonam spirele pe doua coloane cam cu cit lungim conductorul de cupru? Oare ce pierdem in lungime nu cistigam intr-un cimp uniform, rezultat din spire perfect aliniate?!... n-am vazut 10, peste 10 zac acuma pe linga mine; alea 1000 de bucati le-ai platit din buzunar? Link spre comentariu
zbodeoc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 PS. Eu nu m-am legat de sanatatea ta!Corect! Rectific... "linistea sufleteasca" e bine?!Nu am o practica fenomenala ci una rara si de lunga durata, in care am avut suficient timp sa analizez. Nu ma declar infailibil si nici niscaiva somitate in domeniu. De fapt nu m-am declarat niciodata mai mult de electronist amator. Ca discut acuma cu doi profesionisti asta ar trebui sa li se para dubios lor, nu mie. :ras:PS. Aprioric (ca tot ai folosit cuvintul) poti tu Sebi-_C sa garantezi rezultatele unei executii de performanta la o firma terta? Mai gindeste-te putin ce rol ai in toata povestea asta, ca eu m-am gindit. Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Exista ceva mai bun decit C-core, E+I, double-core, toroidal si anume R-core, un exemplu ar fi RW20 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum