Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE sau PP pentru incinte VTP

Piotr67

Postări Recomandate

• Răspunsuri 381
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Piotr67

146

• zal

24

• zbodeoc

22

• sebi_c

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...nu inteleg...si vrei sa pui si lampi intr.o carcasa fara gauri de ventilatie? :speriat Poate ar fi bine sa mai citesti ce se scrie despre asta inainte...

Nu. Mea culpa: am omis sa precizez ca lampile vor sta pe carcasa ca la majoritatea amplificatoarelor. In carcasa or sa stea doar trafurile de iesire si cel de retea care va fi in carcasa separata.
Link spre comentariu

Socul de filtraj radiaza brum puternic , practic este singurul care trebuie " ascuns " in carcasa .

Perfect, atunci. Il voi baga in aceeasi carcasa cu traful de alimentare, redimensionata corespunzator. As putea folosi un drosel de la un bec cu vapori de mercur ca soc de filtraj? E pentru bec de 250W.Multumesc, hpavictor pentru precizare!
Link spre comentariu

Nu, foloseşte unul de 40W vechi românesc, rezistă la 400mA, mai mult decît consumă ampliful cu totul. Găseşti din cele ecranate în carcasă metalică. În locul tău, eu făceam din carcasa aia de aluminiu, carcase la trafo de ieşire şi montam totul pe o ''tavă'', cum se procedează de obicei.

Link spre comentariu

Nu te lua dupa sfatul lui ZAL , socurile ( drosel ) pentru limitarea curentului in tuburile tip " neon " cu vapori de mercur nu au intrefier ! Intrefierul este obligatoriu la functionarea in curent continuu pentru ca sa nu se satureze miezul...........

Link spre comentariu

Nu te lua după hpavictor că el nu a desfăcut drosele. Toate au întrefier nativ, că nu e distanţat pe gustul audiofilior, e altă problemă, iar magnetizarea se va traduce doar prin apariţia uşoară a brumului în cîţiva ani, minim 10...

...toate astea moderne sînt E+I sau alte formate presate în pachete şi lipite sau prinse cu scoabe. Nu stă nimeni să aşeze tolele întreţesut la milioane de bucăţi. Mai jos sînt două variante existente pe piaţă.

La fel şi folosirea unui trafo de alimentare, cu primarul pe post de drosel e o metodă veche. Cele ptr 100-120V sînt cele mai bune.

Link spre comentariu

Jocul asta cu: "uite intrefierul, nu e intrefierul!" s-ar putea sa fie putin mai complicat. In lume se produc pe scara larga drosele de curent alternativ cu ditamai intrefierul, pe de alta parte pina si Petra Iasi iti face un transformator de iesire SE clasic pe miez toroidal, supradimensionindu-l.

Link spre comentariu

Zal cum arata pe dinafara niste drosele ca acelea pozitionate in stinga in figura? Unde gasesc si eu asa ceva, ca-n citeva miscari li se poate determina curentul, ca de fapt acesta-i tot jocul ☺

Link spre comentariu

În locul tău, eu făceam din carcasa aia de aluminiu, carcase la trafo de ieşire şi montam totul pe o ''tavă'', cum se procedează de obicei.

Adica sa tai felii din acea carcasa si sa acopar trafurile de iesire cu acele felii pe care apoi sa le capacesc? Nu-i o idee rea, insa are 2 impedimente: 1.va trebui sa duc toata carcasa la serviciu si sa ma rog de frezor sa-mi taie 2 felii si 2. datorita fixarii carcasei in menghina frezei in vedeerea taierii feliilor, carcasa se va zgaria si va trebuie sa o sablez sau sa o fierb in fosfat pentru a-i reda acel aspect satinat original, lucru care implica manopera, timp si costuri suplimentare. As mai putea sa tai acele felii si la fierastraul alternativ, insa si acolo se zgarie datorita menghinei de prindere. Doar sa o infasor cu o carpa, ceva....Si, daca tai felii din ea, va trebui sa confectionez alta carcasa intr-un timp pe care nu-l am. Uffff, ce greu e.... Cu filtrul de brum m-am lamurit, nu mai pun niciun drosel. Fac amplificatorul in aer, vad (aud) cum merge si hotarasc dupa aia.O alta solutie ar fi taierea tot la freza a carcasei in lung, ea avand o nervura negativa pe lungime, rezultand 2 semi-carcase pe care apoi sa le inadesc cu un dreptunghi din tabla. In acest fel, carcasa is va mari dimensiunea permintand-u-mi sa pun pe ea toate trafurile si lampile. Dar, v-am spus, imi displace total aspectul cu trafurile cocotate deasupra iar in interior sa joc fotbal. Multumesc tuturor pentru sugestii, problema carcasei ramane deschisa in asteptarea si altor idei sau sugestii de imbunatatire a aspectului carcasei pentru SE-ul meu cu 6P3C. :101
Link spre comentariu

Am rămas în urmă cu răspunsurile.Nu am avut intenţia de a începe vreo polemică cu nimeni şi e corect să arăt detalii.Ataşez două poze cu un drosel Philips mai mic în dimensiuni, dar tolele sînt aceleaşi folosite şi la cele mai mari, pachetul e mai lung. El e de tipul celui desenat mai sus în dreapta. Am pus săgeţi ptr a vedea demarcaţia între tolele U (1) şi cele T (2), de asemenea, mai există o tablă (3) de care sînt sudate în puncte tolele T, e prinsă de canalele care se văd în poze (la alte modele tabla are rol de talpă, mai lungă). Pachetul are 29mm grosime.

Link spre comentariu

Jocul asta cu: "uite intrefierul, nu e intrefierul!" s-ar putea sa fie putin mai complicat. In lume se produc pe scara larga drosele de curent alternativ cu ditamai intrefierul, pe de alta parte pina si Petra Iasi iti face un transformator de iesire SE clasic pe miez toroidal, supradimensionindu-l.

Chiar ii trag un intrefier, transformatorului toroidal!
Link spre comentariu

Are dreptate Zal, drossel-urile romanesti de 40W, fabricate la "Intreprinderea de Cinescoape Electrofar" au intrefier.

Asa arata un astfel de balast romanesc, pt. tuburile fluorescente:

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări