Piotr67 Postat Decembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Mai importantă e întrebarea despre impedanţa trafo de ieşire.Da..asa este..dar banuiesc ca, legarea tetrodelor in paralel face ca traful de iesire sa poata avea o impedanta destul de redusa in primar. Similar ar fi cazul amplifurilor OTL cu tuburi finale in paralel...? (http://www.tubecad.com/2004/blog0022.htm , http://www.audiodesignguide.com/my/index.html) Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Revin dupa ceva timp cu o intrebare la dvs.De vreo cateva zile, amplificatorul meu SE cu 6P3S a inceput sa distorsioneze pe un canal si se inroseste anodul la 6P3S. Daca opresc Ua cat si Uf, dupa vreo 2 sec se aude bine, nu mai distorsioneaza.Multumesc.Ce ar putea sa fie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Măsoară diferenţa de potenţial dintre catod şi g1 (pin 8 respectiv pin5)6p3s tubul care înroşeşte anodul...,şi gata ai rezolvat "problema". Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Imi cer scuze, dar n-am inteles..e de vina C4-ul din catod? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Dintr_un motiv sau altul tubul cu anodul înroşit disipă la anod mai mult decât poate suporta ,aşadar se afla în regim de curent mare cu alte cuvinte nu este negativat corect din diferite motive : -decalibrare Rk(R11) , -decalibrare/întrerupere Rg1(R8) , -curent de fugă condensator cuplaj gc(C2) , -curent de fugă Ck(C4) , -scurt între electrozi(g1-catod la cald etc), -oscilatii ... măsurarea tensiuni de negativare(6p3s ,diferenţa de potenţial pin-8 respectiv pin-5) fiind primul pas în determinarea motivului de înroşire anod ,acum ai înţeles ? Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Da, o sa verific maine.Multe multumiri. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Februarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2013 Am rezolvat.Era Rg1 (R8) dezlipita de la masa. Fusese o lipitura slaba si in timp a cedat.Acum merge super.Multe multumiri, Dl. Valderama! Pun niste poze cu ampliful noaptea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum