Piotr67 Postat Noiembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Am avut o dată un şef cu 7 clase. Murea de invidie că eu aveam 13 şi făcea pe deşteptu' referindu-se la nişte componente de electrotehnică:''Ce bre, ăştea e complicate? Ce-i diode?''În mintea lui, diodele erau vîrful tehnologiei umane. Ie complicate trebili cu diozâli aştea... Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 SE-ul meu cu 6P3S e gata, cu exceptia sursei care este separata si careia trebuie sa-i fac o carcasa. Pe moment, sta ascunsa sub biblioteca Problema brumului s-a rezolvat, am reorganizat matzaraia din interior si suplimentat filtrajul pe anodica.Multumesc tuturor celor care m-au sprijinit in constructia amplifului atat cu sfaturi cat si cu componente. La anul urmeaza un push-pull in carcasa de PC. Va fi cu EL34 sau cu 6P3S, ramane de vazut.Atasez poze cu tentativa finala.Numai bine tuturor. Link spre comentariu
nationalistu Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Fiind primul tau amplificator vacuum tube a iesit bestial,asa ca dai inainte...cu tupeu. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 SE-ul meu cu 6P3S e gata, cu exceptia sursei care este separata si careia trebuie sa-i fac o carcasa. Pe moment, sta ascunsa sub biblioteca Problema brumului s-a rezolvat, am reorganizat matzaraia din interior si suplimentat filtrajul pe anodica.Multumesc tuturor celor care m-au sprijinit in constructia amplifului atat cu sfaturi cat si cu componente. La anul urmeaza un push-pull in carcasa de PC. Va fi cu EL34 sau cu 6P3S, ramane de vazut.Atasez poze cu tentativa finala.Numai bine tuturor.Ffff frumos! Felicitari si la mai multe proiecte! icon_jook Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Ffff frumos! Felicitari si la mai multe proiecte! icon_jookMultumesc, Dl. Lazaroiu. Ampliful suna superb si asta datorita trafurilor de iesire facute de dv.Poate la anul imi permiteti sa va necajesc cu inca doua trafuri Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Si-o proba de sunet cu "Green Temptation" : http://s1269.beta.photobucket.com/user/ ... 5.mp4.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Din pacate aceste probe de sunet sint complet nesemnificative, greu de decelat calitatea unui amplificator, din punctul meu de vedere declararea "pe proprie raspundere" poate fi mai potrivita daca sinceritatea sau buna intentie intra in discutie...Ascultand foarte multe amplificatoare a-s prefera sa aflu date tehnice despre un anumit amplificator potrivite pt o analiza ulterioara, fara suparare... Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Marius sunt perfect de acord cu tine! Filmuletele facute cu telefonu sau stiu si eu ce camera foto/video nu pot evidentia mai nimic din punct de vedere sonor. Niste masuratori ar spune mai multe despre amplificator. (tid, oscilograme, thd etc). Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Din pacate aceste probe de sunet sint complet nesemnificative, greu de decelat calitatea unui amplificator, din punctul meu de vedere declararea "pe proprie raspundere" poate fi mai potrivita daca sinceritatea sau buna intentie intra in discutie......as prefera sa aflu date tehnice despre un anumit amplificator potrivite pt o analiza ulterioara, fara suparare... Perfect de acord cu ce spuneti, insa pana voi intra in posesia unui aparat cu care sa fac niste masuratori reale si pe care le voi posta aici, va rog luati in considerare sinceritatea si buna mea intentie. Personal, la acest amplificator n-am contribuit decat cu legarea unor sarme, meritul fiind al celor care au conceput, testat si optimizat schema si nu, in ultimul rand, al celor care m-au ajutat cu sfaturi, componente si inima buna! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Ca sa nu mai deschid alt topic, voi incadra acest subiect tot aici.Dupa ce am finalizat SE-ul cu 6P3S de care, chiar daca n-am facut aproape nicio masuratoare la el, cu exceptia curentului pe fiecare finala si a tensiunii sursei in gol si sarcina, sunt f multumit de cum suna si subscriu la vorba Dl. Fcon: "Un amplificator se asculta cu urechea, nu cu osciloscopul."Ma batea gandul sa-i pun si-un NFB si o sa-i si pun.Ca un viitor proiect, as vrea sa abordez un PP cu GU29. Am de ales dintre 2 scheme, una cea simulata de Dl. Lazaroiu de 20W (multumesc!) si una mai complexa de putere mai mare (aprox 70W).Inclin spre schema oferita de Dl. Gabriele, cea de 70W, care este un mic monstruletz cu 4 buc GU29; vreau ceva mai "strong" si mai agresiv. Ma incanta si partea de sursa care e nitel mai complexa si care ma provoaca.Am 2 buc nos GU29, mai caut 2 buc si socluri. Pentru partea de sursa am un traf toroidal de 400W cu primar la 220V pe care vreau sa-l bobinez in secundar cu toate tensiunile necesare.Avand acest traf barosan, am o motivatie in plus pentru realizarea acestui amplif. In afara de asta, imi place mult aspectul lui GU29. De acord cu Viobio care zice ca un tub se alege dupa domeniul de utilizare si nu dupa forma, insa, cum GU50 merge in audio, la fel poate sa mearga si GU29. Drept e ca EL34 este "audio queen", dar eu ma multumesc si cu o "soprana" mai grasuta Pentru trafuri de iesire, o sa-l rog tot pe Dl. Lazaroiu sa mi le faca.Ca si constructie, ma gandesc la ceva etajat, la parter sursa si trafurile de iesire, iar la loja tuburile, ceva gen amplif lui @fixipixi sau poate o sa merg pe monoblocuri. Ramane de vazut.Atasez schema amplif si sursei si astept sfaturi, sugestii si orice ar putea fi constructiv.Va multumesc! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Am mai gasit o schema de SE, de data aceasta, japoneza. In poza scrie 30W..e posibil sa scoata atat, chiar daca tetrodele din FU29(GU29) sunt puse in paralel? E functionala aceasta schema? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Am mai gasit o schema de SE, de data aceasta, japoneza. In poza scrie 30W..e posibil sa scoata atat, chiar daca tetrodele din FU29(GU29) sunt puse in paralel? E functionala aceasta schema?schema e din CHINAtu ce crezi,functioneaza sau nu?eu sunt de parere ca.... Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 schema e din CHINAtu ce crezi,functioneaza sau nu?eu sunt de parere ca....China, da: http://www.elecfans.com/dianlutu/dianzi ... 82424.htmlSincer sa fiu, m-ar tenta mai mult aceasta schema. Am 2 buc GU29 si un soclu (inca unul mai gasesc eu, pe radioamator) si as merge pe varianta monoblocuri. Dar fara led-uri sub GU-uri...P.S. S-ar putea inlocui 6N9C cu 6N2P? Dintr-un tabel, reiese ca ar fi destul de apropiate..P.P.S. eu as zice ca merge si ca e f asemanatoare cu schema simulata de DL. Lazaroiu.Craciun Fericit tuturor! Link spre comentariu
Piotr67 Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Care-i pana la urma smecheria cu triodele in paralel la schema chineza? Tetrodele se leaga in paralel ca sa se mareasca puterea, dar triodele din 6N9P ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Mai importantă e întrebarea despre impedanţa trafo de ieşire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum