Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE sau PP pentru incinte VTP

Piotr67

Postări Recomandate

... te rog da jos cele doua leduri din socluri, pentru ca sunt o jignire pentru comunitatea de lampari si mai ales pentru domnul Lazaroiu, care te-a ajutat............

Intru totul de acord. Nu are ce cauta led-ul ala acolo, poate merge cumva pe acordurile lu' gutanicidecum la Oxygen.In rest ... numai felicitari !
Ma gandeam ca daca pun leduri albastre, seamana a kitsch, dar verzi...v-am zis, verdele ala propagat de-a lungul sticlei tubului combinat cu rosul filamentului imi da senzatia de ceva gen star trek..cel putin mie..de aia nici n-am pus led albastru..dar, am rog, poate ca aveti dreptate amandoi. O sa le dau jos, ca sa fiu intr-adevar, vintage. Carcasa nu e vintage deloc, e dural, combinata cu sanwich-uri din dural+pvc si-am zis ca o nota de S.F. ar merge. Ce, Jean Michel Jarre n-are laseri verzi? (laser harph) :rade: Glumesc, desigur si va multumesc pentru aprecieri. Nationalistu', ma bucur ca-ti place cum a iesit. Poate, vorba lui @carageae, organizam o data o agapa audiofila. Sanatate sa ne dea Dumnezeu, ca-n rest, gasim de cumparat! :rade:P.S. Si daca ma supar, imi fac o "death star" pe lampi....

post-55937-139829516049_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 381
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Piotr67

146

• zal

24

• zbodeoc

22

• sebi_c

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De ce prezenta unor leduri amplasate la baza tuburilor trebuie sa fie taxata drept kitsch,mai interesant ar fi amplasarea unor leduri RGB,comandate cu semnal audio,sau folosind un montaj adecvat care sa monitorizeze temperatura interna a carcasei sau eventual a trafului de alimentare.

Link spre comentariu

...mai interesant ar fi amplasarea unor leduri RGB,comandate cu semnal audio,sau folosind un montaj adecvat care sa monitorizeze temperatura interna a carcasei sau eventual a trafului de alimentare.

Ar fi foarte interesant de facut treaba asta cu un banal microcontroller care, in functie de temperatura interna a carcasei sau a trafului de alimentare, sa aprinda un led verde pentru rece, galben pentru temp medie si rosu pentru nivel critic, ceva de genul celei de aici: http://www.ivica-novakovic.from.hr/Noki ... ar-eng.htm, daca e sa dam o utilitate ledurilor colorate, dar se poate folosi cu brio si montajul din link-ul respectiv, display-ul de nokia 3310 pus pe panoul frontal. Pan'la urma, cred ca tot la DeathStar pe lampi o s-ajungem... :nebunrau:
Link spre comentariu

Azi am reusit pentru 1 minut, sa tin ampliful la 95% volum.. Deci, Domnilor, vibrau la propriu peretii, canapeaua de sub mine si sunt convins ca lustra vecinului de dedesubt dansa pe ritmul piesei "Axel F" a lui Harold Faltermeier (piesa originala, nu kitch-ul lui Music Instructor)....i-am spart pe manelisti. :sparge: Dupa urechea mea, pareau sa tot fie vreo 40 Watti, la ce dinamica si bas avea sunetul....Nu stiu ce chinezarii de difuzoare am (pe cele de midbass scrie "888", 100W/4ohmi si cam atat). Conceptul VTP face toata treaba si nu-mi vor mai trebui toata viata alte incinte decat VTP.(poate, daca ascult niste OB-uri..dar atat). In viitor, o sa-mi schimb VTP-urile cu altele cu difuzoare adevarate si la recomandarile D-l Mateescu. Pana atunci, daca e sanatate, la anul ma apuc si de un PP tot cu 6P3S sau cu EL34 (am si 4 buc GU50 dar le folosesc sa-mi aprinda lumina la baie cand bat din palme...).Fac PP-ul atat din curiozitatea asupra diferentei de sound cat si din dorinta de a avea 2 amplifuri pe lampi, diferite ca schema si concept, poate si sunet.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumita unui prieten caruia ii multumesc si pe aceasta cale, am intrat in posesia unui potentiometru ALPS motorizat cu care m-am gandit sa upgradez SE-ul meu. Acest ugrade consta in actionarea potentiometrului cu telecomanda. Device-ul folosit e unul simplu, despre care am mai vb in acest topic, e acel ir on/off cu microcontrolerul Pic 12F629 cu doua relee, Pe un releu va fi un sens al motorului, pe celalalt releu, sensul invers. On/Off-ul va functiona in regim de astabil, adica releul va sta cuplat atat timp cat tin apasat pe unul din butoanele telecomenzii. Astfel, volumul se va regla simplu si corect din telecomanda. Cum functioneaza on/off-ul, vedeti aici: http://s1269.beta.photobucket.com/user/ ... ort=3&o=24

Pic-ul poate invata orice telecomanda, respectiv cele 2 butoane cu care se lucreaza, dupa invatare montajul nu mai raspunde decat la cele 2 butoane memorate.

CIne e doritor sa-si faca asa ceva, ii pot da schema, .hex-ul, ba chiar ii pot programa si pic-ul, gratis desigur.

Link spre comentariu

Felicitari Petrule pentru reusita :aplauze ! Acum sunt sigur ca ai ajuns la vorba mea :da spor si la mai multe ca doar exista un inceput in toate nu ?

Multumesc, Cata pentru tot. Insa, am uitat care era vorba ta, cum am uitat si cum il cheama pe neamtul ala care-mi ascunde lucrurile... :rade: Multumesc si Dl. Zal care m-a sfatuit sa pun rasina la trafu' de Temp sa nu mai bazaie. Asa am facut si..nu mai bazaie!
Link spre comentariu

Ptr a elimina pocnetele contactelor releelor, e mai sănătos de folosit un circuit dedicat precum:http://www.spelektroniikka.fi/kuvat/ba6209.pdfhttp://www.classiccmp.org/rtellason/chipdata/ba6229.pdf

Daca va referiti pocnetul mecanic, e ok. Zgomotul produs e foarte mic, nu se aude decat daca este liniste totala. Cat despre zgomotul electric, nu as vrea sa mai complic schema cu alt integrat. O sa vad daca se aude in boxe cand comuta releele. Tensiunea de comanda a releelor este de 12V, daca se va auzi pocnetul in boxe, o sa pun un C de 10-100nF in paralel bobina releelor si pe contacte. Ce valoare ar fi buna? La unele motorase de casetofoane am vazut pe borne un C de 100nF.Multzam @zal.Si da, kosmin227, schema este o punte H.
Link spre comentariu

În paralel cu bobinele releelor nu e nevoie de cond de decuplare, acolo se foloseşte cîte o diodă legată antiparalel, de genul 1N4148...1N400x.

"Diozi' dintr-alea mici si galbeni? Am pus di la-nceput, c-asa era si-n schema :rade: Off-topic: mi-am amintit de unu' care furase dintr-o fabrica 4 diode de 200A. A fost turnat de un alt coleg invidios si la poarta cand a iesit, paznicu' l-a luat de gat si i-a zis: "Hotzisorule, scoati diozili!" :rade:
Link spre comentariu

Am avut o dată un şef cu 7 clase. Murea de invidie că eu aveam 13 şi făcea pe deşteptu' referindu-se la nişte componente de electrotehnică:''Ce bre, ăştea e complicate? Ce-i diode?''În mintea lui, diodele erau vîrful tehnologiei umane. :bataie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări