Vizitator Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 @Piotr, trebuie determinat exact etajul care introduce zgomotul de brum de acea incearca in primul rand cu partea de alimentare anodica , concret cu lampa preamplificatoare scoasa si condensatoarele de cuplaj legate la masa finalelor masori cu un DVM pe anozi tensiunea alternativa ,ar trebui sa fie cam 3-6 mV in caz contrar verifica daca celula CRC sau CLC este corect dimensionata sau daca condensatorii electrolitici sint in regula (ideal un ESR metru)Daca filtrajul este in regula deconecteaza de la masa condensatoarele de cuplaj si asculta cu o casca sensibila zgomotul in caz ca exista incearca sa lucrezi cu un potentiometru de 100 ohm si cursorul la masa pe filamentele tuburilor finale. Daca totul este in regula va trebui cautata sursa de zgomot in etajul preamplificator si aici exista alti pasi... Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 @Piotr, trebuie determinat exact etajul care introduce zgomotul de brum de acea incearca in primul rand cu partea de alimentare anodica , concret cu lampa preamplificatoare scoasa si condensatoarele de cuplaj legate la masa finalelor masori cu un DVM pe anozi tensiunea alternativa ,ar trebui sa fie cam 3-6 mV in caz contrar verifica daca celula CRC sau CLC este corect dimensionata sau daca condensatorii electrolitici sint in regula (ideal un ESR metru)Daca filtrajul este in regula deconecteaza de la masa condensatoarele de cuplaj si asculta cu o casca sensibila zgomotul in caz ca exista incearca sa lucrezi cu un potentiometru de 100 ohm si cursorul la masa pe filamentele tuburilor finale. Daca totul este in regula va trebui cautata sursa de zgomot in etajul preamplificator si aici exista alti pasi...Iertati-mi ingoranta, insa nu stiu ce e ala DVM iar ESR metru nu am. Am eliminat aproape in totalitate brumul prin suplimentarea filtrajului pe Ua, se mai aude f putin si doar cu urechea in difuzor.Multumesc pentru sugestii. Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 DVM e prescurtarea la Digital Volt Meter , adica o denumire gresita a unui AVO-metru cu afisaj digital . Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 DVM e prescurtarea la Digital Volt Meter , adica o denumire gresita a unui AVO-metru cu afisaj digital .Mama ei de americanizare cu helouinul ei cu tot.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 DVM e prescurtarea la Digital Volt Meter , adica o denumire gresita a unui AVO-metru cu afisaj digital .Mama ei de americanizare cu helouinul ei cu tot.... Nici eu nu sant prea fericit sa folosesc termeni tehnici anglo-saxoni dar ia spune repede aparat de masurat rezistenta echivalenta serie a condensatoarelor electrolitice (ESR-meter)Am facut trei ani de rusa , sapte de franceza si trebuie pana la urma a sa apelez la taica translator pt "inglis" asa ca ferice pt cei ce o stapanesc Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Si ce e mai rau decat "furculision"?Sunt pentru adoptarea cuvintelor care chiar au inteles si logica in limba romana.Condensator e neaos romanesc?Tranzistor cu efect de camp..................... FET?PS. Blue era mai fain!Desi si eu ma semnez cu numele real! Link spre comentariu
89-CEC Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 "Sunt pentru adoptarea cuvintelor care chiar au inteles si logica in limba romana.Tranzistor cu efect de camp..................... FET?! Pai si unde vedeti greseala ? este o traducere perfect logica;FET-ul englezesc este acelasi cu TEC-ul in romana, pe cand intre un DVM si un AVO e foarte mare diferenta . Un DVM ar trebui sa fie destinat doar pentru masurarea tensiunilor electrice si nu pentru un aparat de masura uiversal . Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 "Sunt pentru adoptarea cuvintelor care chiar au inteles si logica in limba romana.Tranzistor cu efect de camp..................... FET?! Pai si unde vedeti greseala ? este o traducere perfect logica;FET-ul englezesc este acelasi cu TEC-ul in romana, pe cand intre un DVM si un AVO e foarte mare diferenta . Un DVM ar trebui sa fie destinat doar pentru masurarea tensiunilor electrice si nu pentru un aparat de masura uiversal .As fi inteles si eu daca ziceati "voltmetru digital" sau multimetru digital". Da' io, cum abea m-am dat jos din carutza cu coviltir... Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Ca am rezolvat-o cu brumul, mai bazaie doar trafu de Temp pe care o sa-l impregnez, am terminat si vu-metrul cu EM84. Am folosit schema de mai jos si tuburile stau incontinuu aprinse, cu sau fara semnal la intrare, semnal luat din primarul trafului de iesire, din pinul 3 al lampii 6P3S. Mentionez ca n-am mai pus pe intrare acele rezist de 47o kohmi si-am cuplat printr-un potent. la lampa.Stie cineva de ce nu merge? Undeva e o greseala comuna pt ambele canale, tuburile se comporta la fel amandoua.Multumesc. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Pai rezistenta(sau rezistentele ca sunt 2) impreuna cu potentiometrul ala nu alcatuiesc un divizor rezistiv? Scosul pieselor din scheme simple precum asta nu duc la ceva bun de obicei. Daca nu ai pus cei 470k acolo poti pune direct un potentiometru de 470+220k ... adica un 1Mohm standard.La partea cu "stau aprinse fara semnal" nu inteleg de ce. Sunt condensatorii aia de cuplaj chiar atat de obositi sa aiba curent mare de fuga?Din cate imi aduc aminte EM84 pe grila nu voia mai mult de 20V ca sa se umple, nu mai stiu. Calculeaza ce semnal ai la amplitudine maxima in primar trafo... si o sa vezi ce raport de divizare iti trebuie pentru a excita corect ochiul magic. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Am rezolvat. Uitasem sa mai fac o legatura intre pinii 7 si 9 la EM84. Acum e ok, merge. Multumesc de ajutor, Kosmin227. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Noiembrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Revin cu cateva poze ale amplif in functiune cu tot cu vu-metru. Am lipit sub soclul tuburilor 6N2P cate un led de 3mm verde ultrabright. Pe intuneric, efectul este superb. Vu-metrul functioneaza bine, se vede diferenta intre canale la efectele stereo. Am ascultat Jean Michel Jarre, cateva piese din "Zoolook", "Oxygen" si cateva piese de pe albumul "Voices" al lui Yanni... Efectele stereofonice sunt impresionante mai ales la Jean Michel Jarre, asta o spun si EM-urile din vu-metru Ramane sa vospesc carcasa, sa impregnez traful, sa fac carcasa la sursa si revin cu pozele finale de rezolutie mai mare.Multumesc tuturor celor care m-au ajutat, inclusiv Dl. Lazaroiu pentru trafurile de iesire. SE-ul se aude superb pe VTP-rile mele cu SPL de 80dB!!!Toate bune! Link spre comentariu
nationalistu Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Superb PETRICA amplificatorul,mai ales imi place dispunerea tuburilor. Link spre comentariu
nouvenit Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Felicitari pentru ca ai finalizat amplificatorul si ai rezolvat problemele aparute.DAR... te rog da jos cele doua leduri din socluri, pentru ca sunt o jignire pentru comunitatea de lampari si mai ales pentru domnul Lazaroiu, care te-a ajutat.Lasa doar 'ochiul magic' sa te incante.Parerea mea! Link spre comentariu
PL500 Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 ... te rog da jos cele doua leduri din socluri, pentru ca sunt o jignire pentru comunitatea de lampari si mai ales pentru domnul Lazaroiu, care te-a ajutat............Intru totul de acord. Nu are ce cauta led-ul ala acolo, poate merge cumva pe acordurile lu' gutanicidecum la Oxygen.In rest ... numai felicitari ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum