Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE sau PP pentru incinte VTP

Piotr67

Postări Recomandate

Recomand sa fixezi soclul pe o grila(protectie) de ventilator....de la care ai decupat partea centrala in care-l vei fixa cu 2 suruburi(iar grila cu cele 4 puncte de fixare o poti pozitiona inclusiv pe lemn fara probleme) soclul asfel vei avea permanent o"perdea" de aer in jurul tubului(la baza) si nu se va mai incalzi nimic in jur, never!!!!!! Si mergi pe varianta cu parchetu'...... :dans:

:101 Super ideea, o sa o pun in practica. Multumesc mult, Gabriel! Mi se rupea inima daca ma puneati sa renunt la prima carcasa...am gandit-o mult, cele doua parti metalice apartin de fapt unui intreg si care era o carcasa de camera video de exterior pe care am cizelat-o-n doua avantaje! :rade:L.E. Din carcasele de cd-rom o sa-mi fac un amplif pt casti cu 6N6P :dans:Dar asta dupa ce termin SE-ul si daca nu mor curentat.. :ras:L.L.E. Atasez o poza cu echivalente de tuburi rusesti cu europene. Poate ii va fi cuiva de folos.

post-55937-13982949208_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 381
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Piotr67

146

• zal

24

• zbodeoc

22

• sebi_c

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pt cd-rom pastreaza rom-ul si arunca cd-urile :rade: glumeam ...foloseste o carcasa pt amp-ul propruzis si celalalt pt alimentare (sa moara dusmani de ciuda) adica brumul si alte perturbatii..... :da

Desigur. Am un alimentator separat pentru anodica si filamente pe care vreau sa-l folosesc la SE. E facut c-un traf de Temp si e fortos, ar duce lejer si un PP. In carcasa aia cu parchet nu-mi incapea si alimentatorul si de aia l-am facut separat. Tot acelasi alimentator o sa-l folosesc si pentru amplificatorul pt casti cu 6N6P. Am studiat problema si e mult mai bine cu alimentatorul separat. Sau, cum ai zis, fac si alimentator pentru amp-ul de casti in cealalta carcasa, o sa arate si mai fain. Am un traf mai mic dintr-un radio cu lampi, are 250v si 6,3v, va duce lejer amplifu' de casti. Multam inca o data de idee. icon_jook
Link spre comentariu

Carcasa e pe finish, in doua zile ma apuc de montat piesele. Mai citind pe forum, am vazut pe undeva ca unul din capetele secundarului de la trafu' de iesire ce vine la difuzor e legat si la masa. Pentru schema aleasa, e corect asa, sau las cum era in schema originala?

post-55937-139829492783_thumb.jpg

Link spre comentariu

Punerea la masa a secundarului e obligatorie atit din considerente functionale cit mai ales pt evtarea electrocutarii in cazul unui scurcircuit intre infasurarii.In rest dai "bataie"

Lamurit, multam. Atunci, de ce in schema originala nu era prevazuta si conexiunea asta?
Link spre comentariu

Punerea la masa a secundarului e obligatorie atit din considerente functionale cit mai ales pt evtarea electrocutarii in cazul unui scurcircuit intre infasurarii.In rest dai "bataie"

Lamurit, multam. Atunci, de ce in schema originala nu era prevazuta si conexiunea asta?
Intrebarea asta ar trebui pusa celui care a postat schema originala,motivele pot fi multiple dar nu are rost sa pierdem timpul pe post de "detectivi" nu!??important e ca pe viitor sa devina regula(automatism) la orice schema gasesti si eventual nu are legatura la masa....sa o adaugi neconditionat.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Intrebarea asta ar trebui pusa celui care a postat schema originala,motivele pot fi multiple dar nu are rost sa pierdem timpul pe post de "detectivi" nu!??important e ca pe viitor sa devina regula(automatism) la orice schema gasesti si eventual nu are legatura la masa....sa o adaugi neconditionat.

alta regula permanenta ar fi sa puna si o rezistenta de 100ohmi/1...3w in paralel pe secundarul trafului de iesire,protejeaza traful de iesire in cazul cind nu are sarcina ampul(difuzor)
Link spre comentariu

alta regula permanenta ar fi sa puna si o rezistenta de 100 ohmi/1...3w in paralel pe secundarul trafului de iesire,protejeaza traful de iesire in cazul cind nu are sarcina ampul(difuzor)

In cazul asta, o fractiune mica din semnalul audio destinat difuzorului va fi transferat rezistorului de 100 ohmi care se va pierde sub forma de caldura? Acea mica pierdere de putere va fi insezizabila , insa adunata cu SPL-ul sub 90dB al incintelor mele, rezulta clar ca trebuia sa-mi fac un PP! :rade: Ei, 3W daca o sa scoata si sa miroasa a lampa in casa, pentru mine e ok. SPL-ul urechilor mele e ceva mai sus de 90dB.Multam Gabriele si Viobio!P.S. Viobio, daca mai aveti EM84 preferabil NOS, ma intereseaza si pe mine 2 bucati. Sigur, mi-ar place mai mult EM80 da' stiu ca-s rare si cine are, nu vinde...
Link spre comentariu

alta regula permanenta ar fi sa puna si o rezistenta de 100 ohmi/1...3w in paralel pe secundarul trafului de iesire,protejeaza traful de iesire in cazul cind nu are sarcina ampul(difuzor)

In cazul asta, o fractiune mica din semnalul audio destinat difuzorului va fi transferat rezistorului de 100 ohmi care se va pierde sub forma de caldura? Acea mica pierdere de putere va fi insezizabila , insa adunata cu SPL-ul sub 90dB al incintelor mele, rezulta clar ca trebuia sa-mi fac un PP! :rade: Ei, 3W daca o sa scoata si sa miroasa a lampa in casa, pentru mine e ok. SPL-ul urechilor mele e ceva mai sus de 90dB.Multam Gabriele si Viobio!
daca maresti tensiunea de alimentare creste si puterea adica la Ua+360v poti optine 6w cu distorsiuni reduse,atentie la rezistenta din catod va trebui sa aiba 230 ohm/10w....important ca lampa sa nu depaseasca puterea maxima admisa adica cca 23w anod +grila2 asta inseamna un curent prin tub de 23w/360v=0,063ACa sa usurezi masuratorile pune in serie cu rezistenta din catod inca una de 1 ohm si masori pe ea tensiunea in mV care vor corespunde direct in mA deci curentul care trece permanent prin lampa desigur fara semnal.
Link spre comentariu

daca maresti tensiunea de alimentare creste si puterea adica la Ua+360v poti optine 6w cu distorsiuni reduse,atentie la rezistenta din catod va trebui sa aiba 230 ohm/10w....

Ok. Sa vad cat imi scoate traful de temp in alernativ. N-am masurat inca.P.S. Noapte buna! :somn:
Link spre comentariu
Vizitator viobio

In cazul asta, o fractiune mica din semnalul audio destinat difuzorului va fi transferat rezistorului de 100 ohmi care se va pierde sub forma de caldura? Acea mica pierdere de putere va fi insezizabila , insa adunata cu SPL-ul sub 90dB al incintelor mele, rezulta clar ca trebuia sa-mi fac un PP! :rade: Ei, 3W daca o sa scoata si sa miroasa a lampa in casa, pentru mine e ok. SPL-ul urechilor mele e ceva mai sus de 90dB.Multam Gabriele si Viobio!P.S. Viobio, daca mai aveti EM84 preferabil NOS, ma intereseaza si pe mine 2 bucati. Sigur, mi-ar place mai mult EM80 da' stiu ca-s rare si cine are, nu vinde...
Mai am EM84 noi/nos (citeva sute),de efect mult mai mare este EM800,am si acest tip Telefunken,noi/nos
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Mai am putin si termin SE-ul cu 6P3S care o sa aiba si vu-metru cu EM84. Intrebarea mea este: unde sa conectez intrarea vu-metrului, la difuzor sau inainte de traf-ul de iesire? Revin cu poze in cateva zile. Multumiri.

Link spre comentariu

Traful de Temp din care am facut sursa pentru SE are 2 tensiuni de 120v, care legate in serie, fac 240v. Dupa filtraj si drosel (2*470uF/400v) am putin peste 300v. Cred ca in sarcina o sa scada la 270-280v. Problema este ca traful bazaie, am incercat sa-l mai strang dar n-am reusit sa reduc din bazait. Singura varianta ar fi sa fac rost de ceva lac sa-l impregnez. Ar merge impregnat si cu vopsea sau ataca emailul de pe sarma?

post-55937-139829509155_thumb.jpg

post-55937-139829509158_thumb.jpg

post-55937-13982950916_thumb.jpg

post-55937-139829509178_thumb.jpg

post-55937-139829509196_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări