Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE sau PP pentru incinte VTP

Piotr67

Postări Recomandate

Daca tot ati facut greseala sa ma pomeniti imi permit sa-mi dau si eu cu parerea, in primul rind, fiind vorba despre alimentarea filamentelor unui amplificator cu lampi nu vad nici un motiv sa discutam despre asta la alta sectiune din acest forum desi sectiunea la care se face mai sus referinta se intituleaza "alimentatoare". O varianta in care Uf sa fie asigurata de catre un SMPS iar Ua de catre un trafo clasic mi se pare extrem de interesanta. Daca initiatorul topicului se arata interesat de un modul SMPS cu TOPSwitch nu ar fi deloc complicata realizarea montajului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 381
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Piotr67

146

• zal

24

• zbodeoc

22

• sebi_c

19

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca initiatorul topicului se arata interesat de un modul SMPS cu TOPSwitch nu ar fi deloc complicata realizarea montajului.

Eu as fi interesat, dar atata timp cat am sursa de 12V la 4A gata facuta, nu vad de ce as mai cheltui timp si bani pentru realizarea unui SMPS doar pentru filamente. Interesant ar fi un SMPS complet, insa la o anodica cu un curent de min 600mA. Daca poti modifica schema ta sa scoata 600mA pe tensiune anodica, atunci poate facem un business impreuna. Multumesc pentru intentia de a ma ajuta si poate colaboram.
Link spre comentariu

400mA cam la ce tensiune? Pentru Uf , daca ar fi dupa mine, as alege cea mai mare valoare posibila prin combinarea filamentelor. Zilele astea voi termina proiectul la ultima varianta de SMPS , cu protectie, fata de cea cu IR2153 care era fara protectie. Supunindu-ma pretioaselor indicatii de a nu polua subiectul cu alimentari neconventionale pentru Uf si Ua mi-am permis sa-l dezvolt la "alimentatoare". Daca va trece de testari voi putea recomanda utilizarea si voi pune la dispozitie toata documentatia de constructie.

Link spre comentariu

400mA cam la ce tensiune? Pentru Uf , daca ar fi dupa mine, as alege cea mai mare valoare posibila prin combinarea filamentelor. Zilele astea voi termina proiectul la ultima varianta de SMPS , cu protectie, fata de cea cu IR2153 care era fara protectie. Supunindu-ma pretioaselor indicatii de a nu polua subiectul cu alimentari neconventionale pentru Uf si Ua mi-am permis sa-l dezvolt la "alimentatoare". Daca va trece de testari voi putea recomanda utilizarea si voi pune la dispozitie toata documentatia de constructie.

Multee multumiri, insa am nevoie de 600mA minim si 270v ptr. Ua.
Link spre comentariu

UF5408 rezista frumos la 2A (proiectata pentru 3A) drept care nu are importanta limita de curent pe Ua. Ramin la parerea ca trebuie aleasa cea mai mare valoare posibila pentru Uf prin combinarea filamentelor, tinind cont evident de curentul prin filamente.

Link spre comentariu

Numai de curiozitate de ce e nevoie de 600mA la anodica?.Parca era vorba de un SE cu 6P3S stereo cei drept. :ertwe

Asa e, SE cu 6P3S, insa ii mai fac si-un vu-metru stereo cu EM80 sau EM84. Si pe deasupra, imi place sa am sursa nitel supradimensionata d.p.d.v. al curentului de iesire.Gresesc undeva?
Link spre comentariu

depinde, daca vrei ulterior sa folosesti sursa si la alte monteje mult mai fortoase atunci poate se justifica.in situatia data un 200mA (cu tot cu EM84 :rade: ) e suficient.

Link spre comentariu

depinde, daca vrei ulterior sa folosesti sursa si la alte monteje mult mai fortoase atunci poate se justifica.

Poate ca daca incintele mele VTP au SPL-ul sub 90dB (si sigur au), la anul voi trece la un push pull. Deci, mi-ati dat o idee buna cu folosirea sursei si la alt proiect.Multam! :ewryt45w
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutari tuturor. Am desenat o schita in Paint pentru redresarea si filtrarea Ua. O sa folosesc un drosel bobinat cu sarma de 0,7-1,5 mm cu sectiunea miezului de aprox 5cm². Intrebarile mele sunt: sa fac o bobina si pentru ramura de minus cum am figurat in schita sau e suficient doar pentru plus? O capacitate totala de filtraj in jurul valorii de 1200 uF ar fi suficient sau sa mai suplimentez?Multumiri.

post-55937-139829483717_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cred ca o sarma cu diametru de 0,30-0,4mm e de ajuns. Numai pe ramura pozitiva.100uF+drosel+200uF e suficient in filtraj

Am gasit azi sarma de 0,85 masurata la micrometru. Am umplut miezul cu aceasta sarma. Am pus un strat de hartie uleiata intre I si E (intrefier aprox 0,1 mm). Am bobinat vrac, n-am avut masina de bobinat sa trag spira langa spira. E vreo problema? Am doi condensatori de 330uF la 400V Rubycon noi cumparati de la Dioda locala cu 8 lei bucata. II las doar pe ei, unul inainte de drosel si unul dupa. E corect asa? Pentru C-urile nepolarizate am niste condensatori de 0,047uF la 600V (47 nF). E buna valoarea sau trebuiesc mai mari?P.S. Am pus o punte redresoare dintr-o sursa de PC la 600V si 4A. E buna? :rade: Multe multumiri.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cred ca o sarma cu diametru de 0,30-0,4mm e de ajuns. Numai pe ramura pozitiva.100uF+drosel+200uF e suficient in filtraj

Am gasit azi sarma de 0,85 masurata la micrometru. Am umplut miezul cu aceasta sarma. Am pus un strat de hartie uleiata intre I si E (intrefier aprox 0,1 mm). Am bobinat vrac, n-am avut masina de bobinat sa trag spira langa spira. E vreo problema? Am doi condensatori de 330uF la 400V Rubycon noi cumparati de la Dioda locala cu 8 lei bucata. II las doar pe ei, unul inainte de drosel si unul dupa. E corect asa? Pentru C-urile nepolarizate am niste condensatori de 0,047uF la 600V (47 nF). E buna valoarea sau trebuiesc mai mari?P.S. Am pus o punte redresoare dintr-o sursa de PC la 600V si 4A. E buna? :rade: Multe multumiri.
e buna punteasirma cu care bobinezi socul este prea groasa,0,3mm este de ajuns,daca pui sirma de o,85 socul o sa aiba o inductanta mica si nu o sa filtreze bine curentulpoti pune condensatori de 22nF....220nF fara problemepentru a proteja puntea redresoare poti inseria ,cu firele"de alternativ" doua rezistente de 22..100 ohmi,care sa suporte consumul montajuluipune pe condensatorii de filtraj rezistente de 220k/1w ,sa-i descarce cind nu ai consum pe sursa,te feresc de electrocutari accidenctale
Link spre comentariu

Am gasit azi sarma de 0,85 masurata la micrometru. Am umplut miezul cu aceasta sarma.

Inductanta socului tau este de cativa zeci de mH, insuficienta pentru un filtraj bun. Iti trebuie un soc de cel putin 2H pentru alimentarea finalelor, iar pentru prefinale trebuie sa mai pui un filtru RC.Pe miez de 5-6 cm2, cu fereastra umpluta cu sarma de 0,3 mm vei obtine o inductanta apropiata de ceea ce ai nevoie.Poti lua exemplu de alimentare de la http://www.audioinstr.h1.ru/cxemy/6p7s.htmFiltrul RC de care spuneam il gasesti figurat in anodul triodei superioare din etajul prefinal.
Link spre comentariu

pentru a proteja puntea redresoare poti inseria ,cu firele"de alternativ" doua rezistente de 22..100 ohmi,care sa suporte consumul montajului

Dupa cum am zis, puntea redresoare suporta 4A iar intreg amplificatorul stereo nu "papa" mai mult de 400mA. Despre ce fel de protectie a puntii poate fi vorba atunci?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări